Bir garip Hamidiye Kültür Parkımız…

Bir garip Hamidiye Kültür Parkımız…

Sivas halkının ve şehre gelen Turistlerin gitmediği, gidemediği tek kültür parkı neresidir?

Açıldığı zaman içerisinde dünyada eşi olmayan bir müzeye sahip olması özelliği ile ön plana çıkarılan ve tanıtımları yapılan, millet bahçesi neresidir?

Boş vermişliğin, kaderine terk edilmişliğin, orada ki esnafın kendi haline yalnız bırakıldığı, millet bahçesi neresidir?

Anadolu’nun yeni cazibe merkezi olması planlanan ancak gelinen noktada ıssızlığın hakim olduğu bir park neresidir?

2021 yılında tamamlanması hedeflenen, yapımına başlanan, ama bir türlü, Gök Bilim Merkezi’nin tamamlanamadığı millet bahçesi neresidir? Gerçi yeme içme alanları, açık ya yeter…

Sivas Hamidiye Kültür Parkı…

Sayın Salih Ayhan’ın şehrimizden ayrılmasının ardından kaderine terkedilmiş, bir park…

Ulaşım yoksa hiçbir şey yok, bir an önce parka ulaşımı kolaylaştıracak vatandaşı oraya götürecek çözümler üretilmeli… Aksi halde alan; yakın bir zamanda, geçmişine dönecek ıssız ve atıl bir bölge olacak.

Polis Lojmanları ve yeni Toki hattında çalışan otobüslerin, Hamidiye Millet Bahçesine yönlendirilmesi zor mu? Arada 1, bilemedin 2 km mesafe var. Sadece aracı olanların ulaşması isteniyor sanki, bana biraz öyle geldi.

Sivas’a dair ürünlerin satılmasının planlandığı 70 tane dükkân yap, ihaleye çık, dükkanları teslim et, ardından bakımsız ve ilgisizlikle birer mezbelelik haline dönüşmesine müsaade et. Ayrıcalıklı işletmeler yok değil tabi, kamu destekli çalışan restoran ve kitap kafe, ihaleye girip dükkanları kiralayan esnafla yarış halinde.

Yapılan dükkanların birçoğu boş, bir an önce faaliyete geçirilmeli ki en azından alanda bir ticari döngü sağlansın, zaten Sivas’ta sezon kısa. Dükkanlarda faaliyete başlamayanların elinden alınmalı, belki yeni talipliler çıkar. 

Organik ürünlerin satılacağı bir pazar kurulacaktı, ne oldu?

Gerekli reklam ve tanıtımların, pr çalışmalarının parkın tamamı için yapılması gerekirken, üç beş Valilik destekli işletme için değil.

Yine diyorum parkın gerçek kimliğine kavuşması için, vatandaşın hafta sonu değil gün içerisinde de ziyaret edebileceği bir alan haline gelmesi için kolay ulaşması gerekir, tek sorun ulaşım, ulaşım, ulaşım…

2021 yılında Sayın Ayhan’ın; "Organik Pazarı Alanı, Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi, Çadır Restoran, Muzaffer Sarısözen Sanat Konağı, Kır Kahvesi, Ferhan Butik Otel, Engelli Aktif Yaşam Merkezi, Egzotik Park, Uluslararası Geleneksel Atlı Spor Müsabaka Alanı ve Macera Parkı yer alacak." şeklinde bir beyanı olmuştu (Valiliğin sitesinde duruyor haber), sene 2023, halen tamamlanamayan, açılamayan merkezler var.

Olsun biz kayak simülasyon merkezini bir an önce taşıyalım da, avamdan kendimizi bir ayıralım yeter, park bahçe işi yürür gider, nasıl olsa soran yok sorgulayan yok, Sivas’tan âlâ bir şehir yok…

Birileri taşın altına elini koyar, müdahil olursa, tamamlanıp, gerçek kimliğine kavuşursa, “… Tarımdan turizme, kültürden eğitime, doğadan teknolojiye hemen her alanda her yaştan vatandaşımızın ilgi ve ihtiyacına yönelik bir mantık ile kurguladığımız, Hamidiye Kültür Parkı, Sivas'a yeni bir değer katacak”…

Şunu da söyleyeyim, alanda dükkanım yok, ticaretim yok, para veya başka bir şey kazanma derdim yok, kimseden bir talebim yok, tek isteğim bir Sivas’lı olarak yatırılan onca paranın, harcanan onca emeğin, heder olup gitmemesi bunun için bir şeyler yapılmasını isteme, talep etme hakkım olduğunu düşünüyorum.



Anahtar Kelimeler: garip Hamidiye Kültür Parkımız…