BİN NASİHAT Mİ? BİR MUSİBET Mİ?

BİN NASİHAT Mİ? BİR MUSİBET Mİ?

BİN NASİHAT Mİ? BİR MUSİBET Mİ?

Geçtiğimiz haftalarda ihaleyi alan firma ile sözleşmenin imzalanmasının ardından eski TEKEL binasının yıkılmasıyla Kütüphane?nin yapılmasına yönelik ilk adımların atılmış oldu. Bir yandan iş makinelerinin yıkım yaptığı esnada diğer taraftan da hurdacıların demir topladıkları görülürken, bu manzara geçtiğimiz aylarda eski sanayide hayatını kaybeden Ebubekir Özdemir?i akıllara getirdi. Yetkililerin daha önce meydana gelen olaylardan ders çıkarması gerektiği belirtiliyor.

İnönü Bulvarı üzerinde bulunan eski TEKEL binasının yerine yapılması planlanan İl Halk Kütüphanesi için ilk adımlar atıldı. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğumuz haberimizin ardından Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkililerinin ihaleyi alan firmayla sözleşme imzalamasının ardından eski TEKEL binasının yıkımı dün gerçekleştirildi. Ancak yıkım esnasında yine yapılan ihmaller gündeme geldi.

Kamuoyunun da yakından bildiği gibi geçtiğimiz aylarda Sivas Belediyesi?nin Turkuaz Projesi kapsamında eski sanayi bölgesinde yıkım yaptığı alanda hurdacının demir topladığı esnada bir çökme meydana gelerek, hurda demir toplayarak geçimini sağlayan kişi, kolonun altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Yine Sivas Belediyesi?nin eski sanayi bölgesinde yaptığı yıkım çalışmalarında zaman zaman yaralamalı kazaların yaşandığı gündeme gelmişti. Asıl önemli olan konu ise bu yıkımlar esnasında bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasıydı.

Sivas Belediyesi yetkilileri o dönemki haberlerimizin ardından kısmen de olsa duyarlılık gösterseler de iki çocuk babası hurdacının ölümünün önüne geçilememişti.

Dün de eski TEKEL binasının yıkımı ihaleyi alan firma tarafından gerçekleştirildi. Yıkım esnasında hiçbir güvenlik tedbirinin alınmaması eski sanayi bölgesinde yaşanan acı olayı hafızalara getirdi.

Ekiplerin yıkımı gerçekleştirdiği esnada hurdacılarında iş makinelerinin yakınında demir topladıkları görüldü. İnsan sağlığının hiçe sayılması büyük tepki toplarken, yetkililerin bu konuda daha duyarlı davranması gerektiği belirtiliyor.

Enkaz alanlarında demir toplayarak geçimini sağladığı bilinen kişilere yıkım esnasında alana girmelerine izin verilmemesi gerektiği belirtilirken, yıkımın tamamlanmasının ardından müsaade gösterilmesiyle can kaybının önüne geçilebileceği belirtiliyor.

Aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi, iş makinelerinin alanda çalışmasına aldırış etmeden demir topladı. 14 yaşındaki Mustafa Durak`ın iş makinelerinin 10 metre ötesinde demir toplaması ise dikkat çekti.

Başka bir hurdacı ise iş makinesi operatörünün isteği üzerine aracın kepçesine çıkarak yıkım alanını suladı. Yerden yaklaşık 10 metre yükselen kepçenin içindeki hurdacı çevreden geçenlerin dikkatini çekti.



Anahtar Kelimeler: 0