BİLGİN EMİN "GERİ ADIM YOK"

BİLGİN EMİN

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in belkide şehir için en önemli attığı adım olan Aziz Vlas projesi için yıllarca yayın yapmıştık. Bilgin'in emin ve kararlı duruşu takdirle karşılanıyor...

İnanç turizmi için yıllardır gazetemiz sütunlarında büyük bir proje olarak sunduğumuz Aziz Vlas'ın mezarı için kolları sıvayan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in projeyi sahiplenmesi ve projeyi yürütürken yaptığı görüşmelerle projenin hedefine ulaşması için her türlü bilgiyi alması takdirle karşılanıyor.

Şehir ve şehir turizmi açısından büyük önem arzeden bu projeyi sahiplenen ve hayata geçirmek için çalışan Hilmi Bilgin ve ekibi projenin başarılı bir şekilde hedefine ulaşması için Ermeni, Hristiyan dinlerinin temsilcileri ile de bilgi alış verişini sürdürmekte.

Böyle bir projenin hedeflenen şekilde hayata geçmesi ile inanç turizminde şehrimizde büyük bir ekonomik kaynak oluşmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Bunun yanında kendini bilmeyen şehirde sahtekarlıklarıyla anılan hatta şehri terkeden bir kaç kendini bilmezin böyle önemli bir proje hakkında yaptıkları yorumlar ancak sinek vızıltısından öte gitmiyor.

Oraya buraya konmak yerine Aziz Vlas projesinin şehre neler katabileceğinin hesabının yapılması gerekmekte.

Cesur adımlarıyla Hilmi Bilgin ve Bekir Eminoğlu bu projeyle şehre büyük katkı sunacaklar…

'İNANÇ ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞEREK PROJEYİ OLGUNLAŞTIRDIK'

Proje Hakkında bilgi veren Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Gök Medrese'nin önünde bulunan ve Sivas'ımız açısından önemli bir inanç turizmi oluşturacak Aziz Vlas Anıtı'yla ilgili çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinler çıktı. İnşallah bu yıl içerisinde Aziz Vlas Projesi'ni tamamlayarak Sivas'ın kültürüne, turizmine değer katacak bir proje olarak hizmete almış olacağız.

Aziz Vlas, uzun yıllar Sivas'ın gündemindeydi. Biz göreve geldikten sonra İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğümüzle Anıtlar Kurulu'yla üniversitemizle ve ilgili diğer kurumlarla birlikte ortak bir zeminde buluşarak gerekli çalışmaları yaptık. Kazı çalışmaları tamamlandı. Aziz Vlas'ın anıtıyla ilgili projeyi İstanbul'dan bu konuyla ilgili daha önce çalışmış inanç önderleriyle görüşerek olgunlaştırdık" dedi.

PROJE 2023 YILI İÇERİSİNDE BİTECEK'

Projenin yapım aşamasına geldiğini söyleyen Başkan Bilgin, "Son izinleri de aldıktan sonra ihale sürecini, ihale dosyasını tamamlayıp hızlı bir şekilde ihale edip onu bu sene tamamlamak istiyoruz. Bizim amacımız Kale Projesi olsun, Gök Medrese'si, Tarihi Kent Meydanı, diğer doğal güzelliklerimiz, diğer müzelerimizle birlikte Sivas'ın kültür alanında ön plana çıkaracak, Yüksek Hızlı Tren'le birlikte Sivas'ın gezilip görülecek, ziyaret edilecek yerlerini, tarih kokan bir şehri ortaya çıkarmak ve bunun bilinirliğini arttırmak. Aziz Vlas da bunların en önemlilerinden bir tanesi. Biz bu noktada dirayetli bir şekilde hayata geçirmek adına, şehrin tüm dinamikleriyle bir araya gelerek projeyi belli bir noktaya getirdik, olgunlaştırdık. Amacımız bir aksilik olmazsa bu sene içerisinde anıtı bitirmek olacak" diye konuştu.

AZİZ VLAS

Çeşitli kaynaklarda, Anadolu'da Hristiyanlığın ilk piskoposlarından olduğu ifade edilen Aziz Vlas'ın 280-326 yıllarında Sivas'ta yaşadığı belirtiliyor. Yayınlanan Acta'sına (kamu tutanağı) göre, dövülmüş, demir dokumacı taraklarıyla saldırılmış ve başı kesilmek suretiyle öldürülmüştür. Adı Rumca ile Latince'ye Blasios, Fransızca'ya Blaise, Almanca'ya Blasien olarak geçen Aziz Vlas, 'Cerrahların, bağcıların, balıkçıların, mimarların hamisi' olarak Hristiyan mitolojisinde yer alıyor. Sağlığında bir hekim olan Aziz Vlas'ın, halka yakınlığı ve öldürülmesi sırasında gerçekleştiğine inanılan mucizelerinin, onu bir aziz haline getirdiği kaydediliyor. Fransa'da her 5 bin çocuktan birinin adını taşıdığı Aziz Vlas'ı, 3 bin ailenin soyadı olarak tercih ettiği, Avrupa'da 1200 kilise ve manastırın adına ithaf edildiği biliniyor



Anahtar Kelimeler: BİLGİN " "
Sivaslı köylü
24.07.2023 01:24:59
Siz de biliyorsunuz aziz vlas ve sivas ilişkisinin hikayeden olduğunu. neyse, bekleyelim görelim bakalım ne çıkacak altından, kimler çıkacak, arka gündem nedir? gerçekler bir gün ortaya çıkar malum