BEYİNLER YAPMAYA DEĞİL YIKMAYA ÇALIŞIYOR

BEYİNLER YAPMAYA DEĞİL YIKMAYA ÇALIŞIYOR

Binbir emekle yapılan güzelim tesisleri yok ettiniz, devlete milyon dolarlık zararlar açtınız. KEŞKE………….

Yaklaşık iki aydır Sivas gündemine ara ara düşen Sivas Kış sporları Eğitim merkezinde bulunan simülatörü başka bir alana taşınması, dolayısı ile bir eğitim merkezinin yok edilmesi, tüm hukuki sıkıntılara rağmen ısrarla taşınmaya çalışılmasıyla ilgili bir günden vardı.
Sivas'la ilgili ne kadar bürokrat, siyasimiz varsa hepsi ile bu işlemin doğru olmadığı görüşüldü veya konu hakkında kendilerine bilgi iletildi. Bir tek Sivas valisi ile randevu alınamadığı için görüşülemedi.
Sayın bakanımızın talimatına rağmen.
Son günlerde duyuyoruz ki; yine gizli saklı taşımak için , altyapıyı hazırlamaya çalışılıyor.
Bu çaba, bu gayret ne için, çıksın bir tane yetkili açıklasın Sivas halkına, henüz bundan 4 yıl önce milyonlar harcanıp yapılan bu eğitim kurumunu kaldırıp yerine şu sebepten dolayı restoran yapacağız diye.
Bu Sivas'a hizmet değil Sivas'ın vizyonuna vurulmuş bir darbedir, Bu bir eğitim merkezinin veya başka eğitim merkezlerinin de yarın başka bir sebeple başka bir şeylere dönüştürüleceğini ifade eder.
Nasıl bir mantıktır ki?
Arazisinden, maliyetinin finansına kadar, devletten eğitim kurumu diye teşvik alınıp yapılan bir eğitim merkezini restorana dönüştürüyorsunuz?
Adını da daha iyi olacak sporcular daha çok kullanacak diyorsunuz.
Bu gücü kimden alıyorsunuz?
Keşke.
Bu konuda harcadığınız enerjinizi, 8 yıldır işlettiğiniz yıldızlar Kış sporları Eğitim merkezinde bulunan ve bugünkü anahtar teslim fiyatı 5 000 000 Euro olan M3 mekanik tersini çalıştırmaya dönük harcasaydınız. Bir kere dahi çalıştıramadınız. Ve bu milyon Euro luk tesisi yedek parça olarak kullanıyirsunuz.
Keşke.
Enerjinizi, Yıldız dağı kış sporları eğitim merkezine yapılan ve yapıldığı günden günümüze kadar sekiz yıldır kapısını dahi açmadığınız bu günkü maliyeti, birisi çalışıyor, iki tanesi 20 000 000 tl olan iki tane kütük Kafe’yi şekle şemaile sokmak hizmete sokmak olsaydı.
Keşke.
Enerjinizi,8 yıldır açamadığınız P4-P5 pistlerini açmak için harcasaydınız. Trilyonluk turizm merkezini lunapark gibi işletiyorsunuz, hizmetleriniz, kayak için ara istasyon a kadar pist açıp ,kızak pisti ve acemi pistinden ibaret.
Keşke 
Enerjinizi,beceremediginiz yapay karlama sistemine harcasaydınız.
Keşke. 
Deneme yanılma usulü ile öğrenmeye çalıştığınız, kış sporlarını ve kış turizmini profesyonel biriyle yapmak için harcasaydınız.
Keşke.
İki tane, bugünkü değeri 450 000 Euro olan  snowtıraklar sizde  iki tane var (yarım yamalak çalışan), yani 900 000 Euro  ve pert olma noktasına gelen, üç tane, bir tanesi 50 000 dolar olan kar motosikletini nasıl kurtarırız olsaydı.
Binbir emekle yapılan güzelim tesisleri yok ettiniz, devlete milyon dolarlık zararlar açtınız.
KEŞKE………….