BELEDİYE?NİN DURUŞMASINA 2 AY ERTELEME

BELEDİYE?NİN DURUŞMASINA 2 AY ERTELEME

BELEDİYE?NİN DURUŞMASINA 2 AY ERTELEME

Geçtiğimiz Şubat ayında Sivas ile birlikte 3 ilde ortak düzenlenen ihale usulsüzlüğü operasyonunda 3. duruşma dün yapıldı. Duruşma Bilirkişi incelemesi için İstanbul 7. Ağır ceza Mahkemesine yazılan talimat cevabının dönüşünün beklenmesi üzerine duruşma 19.11.2012 günü saat 09.00?a ertelenmesine karar verildi.

3. celseye tanık olarak katılan Başkan Yardımcısı Ö.F.Ç. duruşma başında namusu ve vicdanı üzerine yemin ederek soruşturma ile ilgili sorulan sorulara cevap verdi. Suç tarihinde Başkan Yardımcısı görevinde olduğunu ve Amasya?ya inceleme yapmak için gittiğini ifade eden Ö.F.Ç. ihalenin yapılmasında ve ihalenin bir kişiye verilmesine yönelik bir tavsiyesi telkini ve baskısı olmadığını kaydetti.

Sanık E.T ise, ihaleye katılacak kişilerin A.K.Y.?nin katılma yeterliliğine sahip tanıdığı kişileri bildirmesi üzerine not aldığını ve bu isimleri Başkan Yardımcısı Ö.F.Ç.?ye götürdüğünü beyan etti. E.T. bu kişilerin ehil olduklarını araştırıp öğrendikten sonra Başkan Yardımcısı Ö.F.Ç.?nin okey verdiğini ve ihale sürecinin başladığını kaydetti.

Sonrasında ise, A.K.Y. Başkan Yardımcısı Ö.F.Ç.?nin kendisine ihaleye katılmasını söylediği, fakat ihalenin kendisine verileceğine ilişkin bir şey söylemediğini belirterek,  kendisinin de ihaleye katılıp bu işi yapacak 7 kişinin ismini verdiğini kaydetti.

Duruşma bilirkişi inceleme raporunun beklenmesi nedeniyle, 19.11.2012 tarihine ertelendi.



Anahtar Kelimeler: 0