BELEDİYE´nin Açıklama Yapması Bekleniyor!

BELEDİYE´nin Açıklama Yapması Bekleniyor!

Köy garajlarındaki bir uygulama şehrin gündeminde. Revizyon imar planında BELEDİYE TESİS ALANI olan yerde akaryakıt istasyonunun yükselmesi bir takım soruları gündeme taşımaya devam ediyor.

SPHM ÖZEL HABER
Haber: Murat KALENDER

 Revizyon İmar Planında Belediye Tesis Alanı olan bu alanda yeniden bir akaryakıt istasyonu yaptırıldığı haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında. Özel sektör tarafından yapıldığı iddia edilen bu istasyonun çevre yoluna bağlantılı olarak yan yola ve köy garajlarının köşe noktasında yeniden yapıldığı bildirildi.

SİVAS kamuoyunun dikkatini çeken bu uygulama hayretlere neden olurken, acilen Belediye İmar Müdürü Erol GENÇ´in veya Belediye yetkililerinin kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yapmaları bekleniyor.

Sivas Postası Haber Merkezi kamuoyunun merak ettiği soruları dile getirerek kamu yararına bir irdelemeyi gerçekleştiriyor;

 1. İmar planında belediye tesis alanı olan yer nasıl oluyor da özel teşebbüse tahsis ediliyor ve "yeniden ". inşaat yaptırılabiliyor.

2. Burada İmar değişikliği yapılmış mıdır? Yapıldı ise; hangi gerekçe ile yapılmıştır ve ne zaman yapılmıştır.

3. Belediye Meclisinden imar değişikliği yapılmadan yapılıyor ise, oldu bittiye mi getiriliyor. Bu hile-i şer ve suç değil midir?

4. Yıkılan bir binanın yerine yeniden ve yollara cephelendirilerek daha büyük bir ebatlarda yaptırılan bu istasyonun inşaat ruhsatı var mıdır?

5. İnşaat tuhsatı yoksa bu suç değil mi dir?

6. Eski sahiplerinin FETÖ ile alakalı kişiler olmasına rağmen buranın devrine ve yeniden yapılmasına göz yummak, bu kişilerin mallarını kurtarmalarına ve daha büyük kazanç elde etmelerine sebep olmuyor mu?

7. Bu inşaatı yaptıranların Belediye Başkanı ile hısım ve akrabalığı ( uzak-yakın) bulunuyor mu?

8-Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın ?milletin malını gözetin? mealindeki direktiflerine bu ve benzeri inşaat alanlarında uyuluyor mu?