BELEDİYE İPE UN SERİYOR

BELEDİYE İPE UN SERİYOR

Belediye?nin eski sanayi bölgesindeki kentsel dönüşüm kararını iptal etmesinin ardından hareketli günler başladı. Birçok esnaf mahkeme kararının akabinde ruhsat alabilmek için Belediye?ye müracaat ederken, Belediye?de yine esnafı oyalama taktiğine gidiyor

Belediye’nin eski sanayi bölgesindeki kentsel dönüşüm kararını iptal etmesinin ardından hareketli günler başladı. Birçok esnaf mahkeme kararının akabinde ruhsat alabilmek için Belediye’ye müracaat ederken, Belediye’de yine esnafı oyalama taktiğine gidiyor. Belediye’nin bu tavrının ipe un sermek olduğu yorumları yapılırken, esnaf ise kendilerine verilen geçici belgeyi reddederek, gerçek ruhsatların verilmesini istiyor.

Sivas Belediyesi eski sanayide uygulamaya çalıştığı prestij projesinde çıkmaza girmesinin ardından ipe un sermeye devam ediyor. Yıllardır eski sanayiyi şehrin merkezinden kaldırarak mevcut alanı şehre kazandırmak adına yaptığı çalışmalarda sürekli eleştirilerin hedefinde bulunan Sivas Belediyesi şimdi de esnafı oyalamaya çalışıyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay eski sanayi esnafının Sivas İdare Mahkemesi’ne Sivas Belediyesi aleyhine açmış olduğu davalarda bazı sonuçlar edilmişti. Bu sonuçlara göre eski sanayi bölgesinde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm kararı kaldırılmıştı.

Belediye yetkilileri bu zamana kadar eski sanayi esnafına kentsel dönüşüm kararını gerekçe göstererek, ruhsat vermiyordu. Mahkemenin kentsel dönüşüm kararını iptal etmesinin ardından kara kara düşünmeye başlayan Belediye yetkilileri şimdi de esnafı oyalama yolunu tercih etti.

Eski sanayi bölgesinde faaliyetini sürdüren birçok esnaf geçtiğimiz hafta Perşembe günü Sivas Belediyesi’ne giderek ruhsat için gerekli harçları yatırmanın akabinde ruhsat talebinde bulundular. Sonrasında Cuma günü öğleden sonra Belediye’ye giderek ruhsatlarını almak isteyen esnafa ruhsat verilmedi.

Eski sanayi bölgesindeki esnaflardan edindiğimiz bilgilere göre, Sivas Belediyesi ruhsat başvurusunda bulunan esnaflara geçici ruhsat belgesi vermek istedi. Bu duruma itiraz eden sanayi esnafı ile Belediye yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

“Neden ruhsatımızı alamıyoruz” sorusunun cevabını alamayan eski sanayi esnafları Belediye’nin kendilerine vermek istedikleri geçici belgeyi de almadılar. Sonrasında bir dilekçe hazırlayarak Beyaz Masa’ya bırakan esnaflar, Belediye’nin kendilerine neden ruhsat vermediğinin açıklanmasını istediler.

Belediye’nin kendilerini oyalama yoluna gittiğini belirten eski sanayi esnafları Belediye yetkililerinin kendilerine verecek cevabın ardından Sivas Belediyesi aleyhinde dava açacaklarını kaydettiler.

BELEDİYE’YE TAZMİNAT YOLDA

Sivas İdare Mahkemesi’nin kentsel dönüşüm kararını iptal etmesinin ardından eski sanayi bölgesinde faaliyetini sürdüren esnaflar haklarını aramaya devam ediyorlar. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Sivas Belediyesi ekipleri tarafından çok sayıda iş yeri ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlenerek ticari faaliyetleri durdurulmuştu.

Esnaflar ise ticari faaliyetlerinin durdurulmasının ardından haklarını mahkemede aramaya devam etti. Esnaflar Sivas İdare Mahkemesi’ne haksız yere iş yerlerinin kapatıldığını ve mağdur olduklarını belirttiler.

Birçok işyeri mahkemenin verdiği kararla derhal ticari faaliyetine devam ederken, çok sayıda esnafın dükkânları da mahkemeden kararın geç çıkması nedeniyle aylarca kapalı kaldı.

Şimdi ise birçok esnaf Sivas İdare Mahkemesi’nin kentsel dönüşüm kararını iptal etmesinin ardından Belediye’ye tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Şahsi olarak açtıkları davaların sonuçlanmasını bekleyen esnaflar, kararın çıkmasının akabinde dükkânlarının kapalı kaldığı süreçte maddi zarara uğradıkları gerekçesiyle tazminat davası açacaklar.

Eski sanayi esnafı tazminat hazırlığına girmişken, davaların açılmasının akabinde başta Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp olmak üzere birçok Belediye Başkan Yardımcısının da zor duruma düşeceği yorumları yapılıyor.



ahmet
28.10.2013 09:31:39
kına yakın Sivaslılar sorsan Sivas için herşeyi yapmaya hazırdırlar ama icraata gelince kaçacak delik ararlar..sanayi 50 sene daha orda dursun kime ne...

demir
28.10.2013 09:30:42
Başkanın umrunda mı davalar? Seçimden sonra kaçar gider. Arkasında koca bir sorun bırakarak. Eski Sanayide şayet zamanında doğru politikalar izleseydi şimdi bu noktalara gelmezdi. İnsanların alınterini çalmaya kalkıştı. Birim fiyatta hülle yapmaya çalıştı ama beceremedi. Yanlış hesap Bağdat`tan döndü.