BELEDİYE ÇARŞISI MAKYAJLA AVM OLDU

BELEDİYE ÇARŞISI MAKYAJLA AVM OLDU

Geride kalan 4 buçuk yılda bir AVM yapmayı beceremeyen Sivas Belediyesi Sivas halkının Belediye Çarşısı olarak bilinen geçtiğimiz yıllarda Süleyman Çanka Çarşısı olarak ismi değiştirilen çarşıya yapılan makyajla AVM süsü vermeye çalıştı. Bazı forum sitele

Hayaldi Gerçek Oldu. 40 Yılda Değil, 4 Yılda Yaptık…

Geride kalan 4 buçuk yılda bir AVM yapmayı beceremeyen Sivas Belediyesi Sivas halkının Belediye Çarşısı olarak bilinen geçtiğimiz yıllarda Süleyman Çanka Çarşısı olarak ismi değiştirilen çarşıya yapılan makyajla AVM süsü vermeye çalıştı. Bazı forum sitelerinde adeta alay konusuna dönüşen makyaj sonrasında “Bu belediye tabelayı değiştirerek Sivas’taki AVM eksikliğini giderdiğini düşünüyor herhalde” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Sivas kamuoyu tarafından Belediye Çarşısı olarak bilinen ancak geçtiğimiz yıllarda Süleyman Çanka Çarşısı olarak ismi değiştirilen yer Sivas Belediyesi’nin makyaj çalışmasıyla AVM süsü verildi.

4 yılda ilimizde neredeyse hiçbir şey yapmayan ancak seçim döneminde karıncalar gibi çalışmaya başlayan Sivas Belediyesi halkın gözünü boyama yoluna gidiyor. Geçtiğimiz yıllarda da birçok kez tartışmalara neden olan AVM konusunda bir icraat gösteremeyen Belediye, Belediye Çarşısı olarak bilinen merkezde makyajla AVM süsü verilmeye çalışılıyor.

Söz konusu çarşının giriş ve çıkışlarında yapılan düzenleme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca ana giriş kapısına yapılan kemerin yarım kaldığı görülüyor. Bazı forum sitelerinde de alay konusu olan makyaj çalışmaları hakkında, “Sonunda tabela değiştirerek de olsa Sivas’ın AVM’si oldu. Belediye tabela değiştirerek, Sivas’taki AVM eksikliğini giderdiğini düşünüyor heralde. Müsait bir ortam var olmaya var ama belediye geçen dönem ve bu dönemde becerip bir ihale yapamadı avm yeri için. Yapılsa da hemen rant, çıkar diye yaftalanıyor. Belediyede elini taşın altına koymuyor o yüzden. (Avm yapılmak istenen arsalar belediyenindi) Şimdi bu arsalardan birinde konut, diğerinde de otogar var ve belediye hizmet binası yapılacak. Tüm ünlü markalar Sivas`ta İstasyon ve Atatürk Caddelerinde var aslında ama kış şartları için bir AVM Sivas`a güzel olur bence. Bakkalların tabelalarını değiştirmeleri gibi olmuş…” gibi yorumların yapılmasına neden oldu.

Bilindiği gibi 2008 yılında ilimizde Kümbet mevkiinde “Park City” adında bir AVM yapılmıştı. Kısa süre faaliyet gösteren AVM’de yeterli doluluk oranı sağlanamadığı için iflas etmişti. Sonrasında icralık olan AVM binasının satışı halen gerçekleştirilemedi.

Geçtiğimiz yıllardan beri ilimizde birçok platform tarafından yeni bir AVM’nin yapılması konusu sık sık vurgulanmıştı. Bir dönem de Sivas Belediyesi tarafından AVM yapılması için ihaleye çıkılmış, sonrasında ihale iptal edilmişti.

Sonrasında ise Sivas Belediyesi eski sanayi bölgesini kaldırarak burada Turkuaz Projesi’ni hayata geçirmeyi planlamış, ancak esnafla uzlaşma sağlanamadığı için bir arpa boyu yol kat edilememişti. Turkuaz Projesi içerisinde bir AVM’de planlayan Belediye halen esnafla anlaşma yoluna gitmedi. Açılan mahkemeler sonucunda ise Sivas İdare Mahkemesi bu bölgedeki Kentsel Dönüşüm Kararı’nı iptal etmişti.



Vahdettin
17.11.2013 13:43:28
DİĞER PASAJ VE ÇARŞILAR HAYDİ SİZDE AVM OLUN, SELÇUK, AKÇA, KONAK, YILDIZ, KUYUMCULAR, TERZİLER 50.YIL, VS. SİVASA BİR AVM YAPACAKTI PARDON YAPTIRACAKTI ODA OLMADI HALİYLE DÜKKAN BOYUTUNDAN AVM YE GEÇMEK KOLAY OLMASA GEREK SAYIN AYDIN BAŞARAMADI ANCAK UMARIMKİ HAYIRLISIYLA AKPARTİ GENEL MERKEZİNCEDE UYGUN GÖRÜLÜRSE SAYIN ÇELİK PASAJLARI ÇARŞILARI PARKLARI PAZAR YERLERİNİ AVM LERİ 50BİN 100BİN NÜFUSLARDAN OLUŞAN KÜÇÜK KENTÇİKLERLE BİRLİKTE ALLAHIN İZNİYLE GERÇEKLEŞTİRECEKTİR...

AHMET TEK
18.11.2013 18:45:40
BU İŞİN BELEDİYEYLE Bİ ALAKASI YOK ÇARŞI ESNAFI ÇARSİYA TADİLAT YAPMAYA BAŞLADI BUNUN BAŞLANGIC YERİDE KAPILARDAN OLDU DURUM BUNDAN İBARET AVM YAZSA NE OLUR ÇARŞI YAZSA NE OLUR

sefilix
18.11.2013 10:08:32
sayenizde belediyenin avm yapmak gibi bir vazifesi olduğunu öğrenmiş olduk.

KAPTAN
19.11.2013 17:21:29
Çok şey olur kardeşim bu memlekette bu güne kadar orası belediye çarşısıydı neden buğün AVM? diye sorarlar ayrıca lütfen arkadaşlar üzerinize güldürmeyin ya çok çakma olmuş Ahmet bey

cetin
20.11.2013 17:28:44
sami başkanın yaptığı park city avm nin akıbeti ne oldu bunu da haber yapın.

AHMET TEK
20.11.2013 17:28:21
KAPTAN BEY BEN BELEDİYE ÇARŞISINDA ESNAFIM BU OLAYIN BİZZAT İÇİNDEYİM ÇAKMA DEDİĞİN BİZZAT GERÇEKTİR.

ESESES
21.11.2013 17:46:44
Tabela avm si yapmış.. bu belediyeden ancak bu beklenirdi zaten.. tabeladan ve bahçe işlerinden ileri gidemez. 5 yıllık bir kayıp oldu..

muhammed uluslu
25.11.2013 11:43:48
daha düne kadar belediye çarşı içine girilmez haldeydi her tarafı kırık dökük bir şekildeydi. son 2 ay içinde belediye çarşsısı evrim geçirdi sanki eskiden çöplük gibiydi şimdi ise pırıl pırıl ha ismi avm olmuş ha çarşı olmuş önemli olan güzel ve gezilesi bir yer olmuş olması. belediyeyi ve çarşının yönetici firmasını tebrik etmek lazım.