BELEDİYE BECEREMEDİ CEMEVİ?Nİ DERNEK YAPACAK

BELEDİYE BECEREMEDİ CEMEVİ?Nİ DERNEK YAPACAK

BELEDİYE BECEREMEDİ CEMEVİ?Nİ DERNEK YAPACAK

Divriği Belediyesi`nin 2 yıl önce yapımına başladığı ancak çeşitli sebeplerden dolayı yapamadığı Divriği Cemevi ve Kültür Merkezi`nin yapımını Divriği Kültür Derneği üstlendi. Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök önümüzdeki günlerde yarım kalan Cemevi Arsası`nın satış sözleşmesini hazırlayarak DKD`ye satmayı planlıyor.

Divriği Belediyesi`nin Divriği`ye yapmayı planladığı, 2 yıl önce temelini attığı ancak bir türlü yapımını gerçekleştiremediği Divriği Cemevi ve Kültür Merkezi`nde yeni bir yol haritası ortaya çıktı.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök RÖMER ve ARTGEN firmalarına 2 yıl önce 3,8 Milyon (3,8 trilyon) TL`ye KİT ihalesiyle verdiği sözleşmeyi firma yetkilileri ile karşılıklı anlaşma yoluna gitti. Cemevi`nin bütün giderlerinin halktan toplanarak yapmayı planlayan Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök halktan 2 yılda 100 bin lira ancak toplayabildi.

Cemevinin fesih edilmesinden sonra Firma yetkililerinin Divriği Belediyesinden alacağı 560 bin lira olarak tesbit edildi. Divriği Belediyesi halktan bağış toplamak için açtığı Banka hesaplarını iptal etti. Bundan sonra yapılacak bağışlar Divriği Kültür Dernegi`nin açtığı banka hesabına yatırılacak.

Bağışları Divriği Kültür Derneği`nin kurduğu komitede görev alan Bakırköy Belediye Başkanı Gülten Tozanlı, Kale Holding Genel Müdürü Kenan Kızıltan, Safi Karayalçın, Rıza Gürünlü ve Haydar Yalçın topluyor.

Divriği Kültür Derneği Başkanı Cafer Çelik Divriği Cemevi ve Kültür Merkezi`nin yapımı için çalışmalarını sürdürüyor. Cafer Çelik, 31 Mart Pazar Günü Antalya, Ankara, İzmir Divriği Kültür Derneklerinin başkanlarıyla Antalya Perla Mare Oteli`nde bir toplantı yaptı. Toplantıya CHP Divriği Belediye Başkan adayı Şahin Küçük, Ödek, Karasar, Eğrisu, Murmana, Purunsur, Gözecik Köy Derneklerinin başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

DKD Başkanı Cafer Çelik Cemevi`nin geldiği son durumu ifade ederek, şu bilgileri verdi: ?Biz Divriği Belediyesi`nin başlattığı ancak yapamadığı arsayı ve üzerindeki temeli satın almak için yola çıktık. Bu arsa üzerindeki temele 560 bin lira bir masraf edildi. Müteahitin alacağı bu. Biz Divriği Belediyesi`nden bu yeri 560 bin lira vererek almayı karar altına aldık. Divriği Kültür Derneği halkımızdan bağış toplamak için bir komite kurdu. Dernek adına banka hesabı açtık. Bazı arkadaşlar, bu arsa 560 bin liradan daha fazla fiyata çıkarsa ne yapacaksınız soruları soruyorlar. Onlara şu cevabı veriyorum. Divriği Belediyesi bu arsayı bize satarken biz bu arsanın imarına, iskânına, kaç kat yapılacağına, yapılaşma iznine bakacağız. En ufak bir problem görürsek, bu yeri asla almayacağız. Gidip başka bir yer alarak Kültür Merkezi ve Cemevimizi oraya yapacağız. Mevcut arsada hiçbir sorun çıkmazsa, buraya 560 bin liradan 1 lira fazla vermeden alırız. Eğer fazla veren varsa o alsın hayrını görsün? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0