BEKLENEN AÇIKLAMA YARIN

BEKLENEN AÇIKLAMA YARIN

Yaklaşık beş yıldır Ak Parti Sivas İl Başkanlığı görevini sürdüren Burhanettin Kuru, 2014 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığı için aday adaylığı olduğunu açıklıyor.

Yaklaşık beş yıldır Ak Parti Sivas İl Başkanlığı görevini sürdüren Burhanettin Kuru, 2014 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığı için aday adaylığı olduğunu açıklıyor.

Çeşitli teşkilat proğramlarında ve en son İl Danışma Meclisinde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanı Aday Adayı olmayı düşündüğünü söyleyen Burhanettin Kuru, yarın parti binasında 13.00’da yapacağı basın toplantısıyla aday adaylığını kamuoyuyla paylaşarak netleştirecek. Kuru’nun yapacağı basın toplantısına teşkilat mensuplarının ve Sivas Halkının yoğun bir katılım göstereceği düşünülüyor.

Beş yıldır Ak Parti İl Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Burhanettin Kuru, 2010 referandumu, 2011 genel seçimlerinde teşkilatıyla büyük başarı kazandı. Ayrıca son beş yılda üç defa Başbakan’ı Sivas’ta çok büyük kalabalarla karşıladı. Özellikle havaalanı açılışındaki yirmi binin ve son seçim mitingindeki elli binin üzerindeki kalabalıklar görülmeye değerdi.

Teşkilat çalışmaları yanı sıra, kararlı, çalışkan ve takipçi yapısıyla Sivas’a yapılan yatırımlar için Sayın Bakan ve Milletvekilleri ile birlikte çalışmalar yürüten ve birçok yatırımın şehrimize gelmesinde katkısı olan Burhanettin Kuru, diğer taraftan da sürekli halkla iç içe olmaya çalışıyor. Esnafla, tüccarla, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle her zaman halkla beraber olması toplumda Burhanettin Kuru’ya karşı sevgi ve teveccühün artmasına neden oluyor.

İlimizde daha önce görülmeyen siyaset, STK, halk ve bürkrasi arasındaki birlik ve beraberlik ortamında Burhanettin Kuru’nun emek ve katkısı herkesçe bilinmektedir. Vekil halk buluşması ve halk günü uygulamaları, süreklilik gösteren esnaf gezileri, mahalle toplantıları yine Kuru döneminin öne çıkan özellikleri olarak dikkat çekmektedir.

Geride kalan beş yıllık il başkanlığı süresine bakıldığında Ak Parti’nin ve Sivas’ın hep kazanması Burhanettin Kuru’nun Belediye Başkanı olması halinde Sivas’ta artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ve her alanda ‘YENİ BİR SİVAS’ın inşa edileceğinin en büyük göstergesi ve güvencesi olarak gözüküyor.

Burhanettin Kuru, hafta sonu yapılan İl Danışma Meclisinde, Ankara’da yapılan İl Başkanları Toplantısında edindiği bilgi ve yaptığı özel görüşmeler ve istişareler neticesinde “Sivas Belediye Başkanlığına aday adayı” olacağını ve aday adayı olarak çalışmalarına devam edeceğini belirtmişti.

Yine Genel Merkez’in tensipleriyle belediye başkanlığı için aday adaylığı düşünen diğer il başkanları ve teşkilat mensupları gibi, 1 Kasım tarihinde istifa etmeyip YSK kararı doğrultusunda 1 Aralık 2013 tarihine kadar İl Başkanlığı görevini ve belediye başkan aday adaylığını birlikte sürdüreceğini söylemişti.

Her iki görevi birbirine karıştırmadan yapmaya gayret edeceğini söyleyen Burhanettin Kuru, adaylık süreci ile ilgilide bilgi vererek. Kasım ayı ortalarında teşkilat temayülü, ondan sonrada kamuoyu yoklaması yapılacağını ve Genel Merkezin yapacağı diğer çalışmalar sonucunda Belediye Başkanlığı adaylarının belirleneceğini ifade etmişti.

Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kuru İl Danışma Meclisinde belediyecilik anlayışını şöyle anlatmıştı:

Burhanettin Kuru, beş yıllık il başkanlığı ve öncesinde sivil toplum örgütlerinde yaptığı yöneticilik tecrübesiyle elde ettiği birikimi bu şehirde Belediye Başkanı olarak sürdürmeyi arzu ettiğini, bu şehri birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi noktalara taşımaya niyetli olduğunu vurguladı.

Şehirler iyi yönetildiği zaman kalkınır ve güçlenir diyen Kuru, en iyi finansçıyı, en iyi mimarı, en iyi hukukçuyu, en iyi sosyal bilimciyi ve en iyi şehir planlamacısını uyum ve birlik içerisinde çalıştıracak olan yöneticidir. Yöneticinin ve ekibinin görevi; mevcut sorunları çözmek ve daha yaşanabilir şekilde rehabilite etmekle beraber, önemli olan şehrin on yıl, yirmi yıl ve elli yıl sonrasını, ülkemizin ve dünyanın o günkü gelecek şehirleri konumunu görebilme liyakat ve becerisiyle şehri bulunduğu noktadan çok daha ötelere götürerek, geleceğin şehrini inşa etmektir. Bunu da bu şehri bu ülkenin önde gelen şehirlerinden birisi yapmak için gerekli birikime ve bakış açısına sahip olanların gerçekleştirebileceğini söyledi. Şehrin sorunlarını ve yaşanmakta olan sıkıntıları bildiğini ve güçlü ve donanımlı bir ekiple bu şehri “yeni bir Sivas” yapacak projeler için çalıştıklarını, ancak en önemlisinin şehre yeni bir ufuk, yeni bir vizyon, yeni bir belediyecilik ve yöneticilik anlayışının hakim kılınması olduğunu söyleyen Kuru, atalarımızdan emanet olarak aldığımız bu şehri gelecek nesillerimize peyzajıyla, mimarisiyle, parklarıyla, caddeleri ve ulaşımıyla düzenli ve planlı bir huzur kenti olarak devretmek niyetiyle çalışacaklarını söyledi.

Şehirciliğin de sadece imardan ibaret olmadığını, şehrin içerisinde yaşayanlarla güzel olduğunu, dolayısıyla sosyal belediyeciliğe ve sosyal projelere de en az imar ve peyzaj kadar önem vereceklerini, her şeyin bu güzel şehrin güzel insanlarının mutluluğu için olduğunu, önceliğinin insan olduğunu ve insana hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Aday adaylığı sürecinde, bu şehri yönetmeye talip olan tüm aday adaylarının birbirlerini rencide etmeden sadece kendilerini anlatmalarının bu şehre ve bu partiye katkısı olacağını vurgulayan Kuru, birçok aday adayımız olacak, hepsini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum ama parti olarak sadece bir tane adayımız olacak. Her ne kadar aday adaylığı çalışmaları ve temayüller olsa da Rabbim kime nasip ettiyse o aday olacaktır. Biz buna inanırız. Adayımız belirlendikten sonra tüm aday adaylarımız ve teşkilat mensuplarımız o adayımızın etrafında bir araya gelip, bu seçimi kazanmak, bu şehirde yeniden AK PARTİ iktidarını sağlamak hepimizin en asli görevidir. Bize ve Sivaslıya yakışan da budur. Dedi.

AK Parti’nin uyguladığı aday adaylık süreci göz önüne alındığında Burhanettin Kuru’nun Sivas Belediye Başkanlığına aday gösterilecek en güçlü isim olduğu gözüküyor.  Burhanettin Kuru’ya Ankara’nın aday adaylığına izin vermesinde, yaklaşık beş yıllık il başkanlığı sürecindeki başarılı ve yoğun temposunun, Genel Merkez, bürokrasi ve teşkilat içerisinde uyumlu ve aktif bir çalışma sergilemesinin etken olduğu söyleniyor. Yine, daha önceki dönemlerde kavgalı ve dağınık bir teşkilatı birleştiren ve bir hedef etrafında çalıştırmayı beceren yöneticilik vasfının Genel Merkez tarafından dikkate alındığı ifade ediliyor. Özellikle 2011 seçimlerindeki ve referandumdaki performansı, şehirdeki Ak Parti oylarını yükseltmesi, milletvekilleri ve bürokrasi arasında Sivas’ın yıllardır sürüncemede olan Bölge Hastanesi, Stadyum, Et Entegre tesisi, Yıldızdağı Kayak projelerinin uygulamaya geçmesi Sivas Ak Parti İl Başkan olarak Burhannetin Kuru’nun öne çıkmasına neden oluyor.



Sivas Beyi
30.10.2013 17:52:06
bu adamdan bır cacık olmaz akpnınde oylarını boler bu aday olursa oyumuz doğan urgupe..

vatansever58
30.10.2013 09:37:03
Sanki Ürgüp ü tanıyormuş gibi Gerçek AKP li olsa bunu demez Ben başka aday dayaını desteklediğim halde Burhanettin Bey Aday olursa hem ona oy vereceğim hemde onun için çalışacağım Çünkü mevcut durumdan daha kötü olmaz Ayrıca artık bu şehir yeniden ilerlemeli Adamlar 4 yılda 40 yılda çıkacak kazık çaktı. Örnek Avm diye Hızlı trenin yolunu değiştirdiler sonrada oaryı belediye alanı yapmışlar. Terminaller özelleşirken bunlar parayı oraya döktüler Çermikler b.... götürüyor. Önce kötüledikleri projeler yapıştılar Örnek Paşafabrikası AKSU. Buarada arkadaşlar Aksu ya kızıyor İlave yaptılar götürüp onuda ihaleyle birine devrettiler otopark dahil. Adam kendi özel cipini nerdeyse parkın ortasına park edecek. Daha ne diyeyim. Allah bunlardan sonra gelen Başkana yardım etsin.

selim
30.10.2013 09:33:52
Kuru Doğan Ürgüp`ü de aratırSivas`ı kurutur, Sami AYDIN olursa SİVAS Aydınlanır, kaldığı yerden devam eder hizmetlerine, Başkan Mimar olursa şehir gelişir önceki dönemden hatırlarsınız şehrin nerden nereye geldiğini Sami AYDIN la daha güzel bir Sivas için el ele

serhat aslan
30.10.2013 09:32:30
genc dinamik ligderli ruhu dolu calışkan birleştirici 5 yılık il başkanlıgı dönemde sivas gelen her hizmette imazı olan bir il başkanı başkanlık hakı burhanettin kuru

işte bu...
30.10.2013 09:32:04
Hayırlı olsun...

sivasli
30.10.2013 09:30:03
Onemli olan sivasin kazanması idealist bi lider olan kuru sivasi ayaga kaldirir başarılar

kızılırmak
31.10.2013 09:28:19
çok samimi ve inandırıcı gelmiyor bana.sivasın sorunlarını da tam bildiğini zannetmiyorum.

cetin
31.10.2013 17:45:47
yaşanacak senaryoyu şimdiden sezimliyorum. 1.AKP nin adayı B.Kuru 2. Aday gösterilmeyecek olan S.Aydın BAĞIMSIZ olarak VEYA SAADET PARTİSİ adayı olarak seçime girecek. 3.RTE nin Sivas oyları bölünecek ve DOĞAN ÜRGÜP ipi göğüsleyecektir.

Hüsnüzan
31.10.2013 17:46:21
Arkadaşlar burada hiç bir Ak Partili aday adayını kötülemeyin, birini tutup diğerine atmayın lutfen birilerini sevindormeyin...

mehmet 58
31.10.2013 17:46:52
kendi kendinizi kandırmayı bırakın artık sivasda ak partinin oyu belli gözü kapalı alır burhanettin başkanın sosyal yönü ve çalışmaları çok bence ikinci sarıgül sivas bir başka olacak

sarı bekir
31.10.2013 17:47:23
YORUMCULARA BU ULKEYI NASIL AK PARTİ ZIHNIYETI ŞAHA KALDIRDIYSA ŞİMDİ DE YERELDE KALDIRACAK FALAN OLURSA OY VERİR IM FILAN OLURSA VERMEM BUNLAR HEP KURU GURULTU BU ŞEKİLDE DÜŞÜNME SAYISI BIR ELIN PARMAK SAYISINI GECMEZ AMA BUNU YAPAN AK PARTILI OLAMAZ BIZ SIVAS ICIN TÜRKİYE İÇİN NE FAYDALI ISR ONUN YANINDA YANI IKTIDATIN YANINDA OLACAGIZ BUDA GOSTERIYORKI IL BASKANI AV. BURHANETTIN KURU BELEDİYE BASKANI ILGILILERE DUYURULUR IKTIDARIN DEDIGININ AKSINI DÜŞÜNEN BU ŞEHRE IHANET EDER EL VICDAN SONRADA KAYSERİ YI ORNEK GOSTERIRIZ İŞ ISDEN GECMEDEN KENETLENME VE IKTIDARIN GOSTERDIGI ADAYIN YANINDA KENETLENME ZAMANI

umut
31.10.2013 18:12:29
Önceki belediye seçiminde Sivasın çoğu Merhum Yazıcıoğlu`ndan dolayı oyunu büyük birliğe verdi; ama buna rağmen ben ak partiye oy verdim.Ak partiliyim, ama Burhanettin Kuru aday olursa kesinlikle oy vemeyeceğim... Bu adam şu anki il yönetimi Ak partinin yakasından düşmesi lazım

ahmet
31.10.2013 18:16:31
serhat aslan 5 yıllık dönemde hangi hizmet geldi de altında imzası var bataklıga yapılan bölge hastanesi mi yoksa adı her muhabbette geçen ama henüz bir çivisi bulunmayan savunma sanayii mi? ya da sivastan giden dikimevi mi ?

demir
1.11.2013 10:13:21
Kuruyu aday göstererek anlaşılan belediyeyi Ürgüp e kapturmak istiyorlar. En iyisi temayül yoklaması yapıp, 1. sıradakine bu işi vermek.

Mehmet58
2.11.2013 09:57:30
sıkı bir akpartiliyim, hiç bir dönem ak parti dışında bir partiye veya belediye adayına oy vermedim.burhanettin halktan kopuk, ukala ve burnu havada bir delikanlı.siyasette herkesi ak parti etrafında toplamak yerine dağıtıyor.bu adam yüzünden ak parti sivas teşkilatı dağılıyor.belediye başkanlığı tam bir facia olur, ve ben bile doğan ürgüpe oy verebilirim.

Ayşe Betül
3.11.2013 09:55:55
vatansever58`e.. yaptığınız ithamları belgeleyebilirseniz çok dikkat çekici olacaktır..

ferat seriyol
7.11.2013 15:26:36
sayin kuru sizi hic ama hic samimi bulmu yorum iktidarin ruzgariyla mangalda kul birakmiyorsun eger kendine o kadar guveniyorsan bagimsiz aday olda gorelim

ferhat seriyol
13.11.2013 09:39:22
cok gec kaldin bir sivasli olarak adayligini ne zaman aciklayacak diye gece gozlerime uyku girmiyordu hadi ordan siz bizi eneyimi saniyorsunuz milet vekillerinden ne gordukl ki senden ne gorelim hepiniz aynusiniz size oy degil zirnik vermem