BEDEL AYNI ,İHALE YENİ, YATIRIMCI MUAMMA

BEDEL AYNI ,İHALE YENİ, YATIRIMCI MUAMMA

BEDEL AYNI ,İHALE YENİ, YATIRIMCI MUAMMA

Yıldızeli İlçesi Kalın Belediye Başkanlığı yatırımcıların önünü açacak arsa satışı gerçekleştirecekti. Sıcak Çermik Termal Turizm alanında bulunan ve 2 milyon 200 bin TL?den satışa sunulan arsa için hiçbir yatırımcı ihaleye katılmayınca ihale ertelendi.  İhale aynı bedel üzerinden 30 Ekim?de gerçekleştirilecek. Bu defa arsa için yatırımcı çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.

Yıldızeli İlçesi Kalın Belediye Başkanlığı yatırımcıların önünü açacak arsa satışı gerçekleştirecekti. Belediye Encümeninin 10.08.2012 Tarih ve 2012/Ağustos-1 Sayılı Kararı ile Mülkiyeti Kalın Belediyesine ait Sivas İli Yıldızeli İlçesi Kalın Beldesi Termal Mahallesi Sıcak Çermik Termal Turizm Alanında bulunan23017,28 m2yüz ölçümlü arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile satışının yapılacağı ilan edilmişti. 2 milyon 200 bin TL muhammen bedel ile satışa sunulacak olan termal arsa, yatırımcıların iştahını kabartacak cinstendi.

Açık artırma usulü ile satışının gerçekleştirileceği arsanın ihalesi dün saat 14.00?te gerçekleşti. Ancak ihalede hiç beklenmeyen bir durum yaşandı. İhaleye katılan hiçbir firma olmadı. Yatırımcının önü açılırken, işsizlik ve istihdama katkı sunmanın kapıları sonuna kadar açılırken hiçbir yatırımcının bu fırsatı değerlendirmek istemesi, yatırımcıların Sivas?a yatırım yapma konusunda ciddi olmadıklarını ortaya koydu.

Yatırımcıların Sivas konusunda samimi olmadıkları ve yatırım konusunda kendilerine yardımcı olunmadığının bir bahane olduğu yorumları yapıldı. Milletvekili ve siyasilerin de Sivas?a yatırımcı çağırma konusunda yeterince gayret göstermedikleri de kentin en gözde turizm merkezine talep olmamasından bir kez daha anlaşılmış oldu.

Arsa için yatırımcı çıkmayınca ihale yeni bir tarihe ertelendi.  30 Ekim tarihinde yeniden gerçekleştirilecek ihalede muhammen bedel değişmedi. Aynı bedel üzerinden ikinci kez ihaleye çıkarılacak olan arsa için bu defa yatırımcı çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.  Sivaslı yatırımcıların dikkatini çekmesi gereken turizm arsası için neden herhangi bir talepte bulunulmadığı ise ayrı bir soru işaretine neden oldu.

 

Anahtar Kelimeler: 0