BBP`DEN AÇIKLAMA

BBP`DEN AÇIKLAMA

Son dönemde yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ilimizdeki yazılı ve görsel basında da sıkça konu olan eski BBP yöneticilerinin önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti?yi destekleme kararı aldıkları kamuoyu tarafından yakından takip ediliyordu.

Son dönemde yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ilimizdeki yazılı ve görsel basında da sıkça konu olan eski BBP yöneticilerinin önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’yi destekleme kararı aldıkları kamuoyu tarafından yakından takip ediliyordu.

Eski BBP yöneticilerinin bu kararlarının ardından dün BBP Sivas Merkez İlçe Teşkilatı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Seçim sath-ı mahalline girdiğimiz şu günlerde Büyük Birlik Partisi ve değerli üyeleri hakkında çeşitli basın yayın organlarında ve özellikle Büyük Birlik Partisi üyelerinin katkıları ile kurulan televizyon kanalında, partimizi karalamaya, yıpratmaya, kamuoyunu yanıltmaya yönelik yanlı ve asılsız haberler boy göstermektedir.

Geçtiğimiz günlerde Ömer Bektaş, Osman Çongar, Mustafa Er, Kadir Karadağ ve bunun gibi bazı isimlerin partimizden istifaların devam ettiği ya da partimizden istifalara bu isimlerin eklendiği şeklinde bir takım televizyonlara yansıyan haberler tamamen asılsızdır.

Partimizin ve değerli üyelerinin kişilik haklarına saldırı niteliğindeki bu haberler bazı kesimlere siyasi çıkar sağlamaya yönelik, klasik anlatım ile çıkarcılıktan, menfaat gözeticilikten öteye habercilik adına hiçbir anlam ifade etmemektedir.

Bu isimlerden;

Ömer Bektaş, partimizden ayrıldıktan sonra gittiği partiden kovulmuş şu anda da başka bir partiye yamanmaya çalışmaktadır.

Osman Çongar, partimiz yönetim kurulunun 5 Ocak 2004 tarihli ve 83 sayılı kararı ile disiplin kuruluna sevkedilmiş ve 2004 yılı içerisinde partimizden ihraç edilmiştir.

Mustafa ER de yukarıda zikredilen iki isim gibi partimizden ayrılmış; içinde bulunduğumuz günlerde de diğerleri gibi Büyük Birlik Partisi’ni kullanarak farklı mecralarda kendisine yer bulmaya çalışmaktadır.

Partimizle, gerek yetkili kurul kararı ile ihraç edilen gerekse kendi menfaatleri doğrultusunda birilerine yaranmak; yamanmak adına ayrılan ve partimiz ile hiçbir alakası bulunmayan bu şahısların partimiz üyesiymiş gibi gösterilmesi habercilikle de bağdaşmamaktadır.

Son zamanlarda isimleri “Büyük Birlik Partisi’nden istifa etti”  şeklinde lanse edilen özellikle bu üç ismin ihraç edildiğini Sivas kamuoyu ile paylaşmak gelinen noktada zorunluluk arz etmektedir. Vurgulamak isteriz ki; “Büyük Birlik Partisi’nden istifa etti.” denilen Ömer Bektaş, Osman Çongar ve Mustafa Er’in zaten partimizle bir bağı kalmamıştı.

Hemen belirtmek gerekir ki; Büyük Birlik Partimizin değerli üyesi ve Sivas Belediyesi Meclis Üyesi Faruk Altun, partimizden istifa etmiş değildir. Sayın Altun yalnızca ve yalnızca Sivas Belediye Meclis Üyeliğinden, Terziler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği nedeniyle kanun gereğince zorunlu olarak istifa etmiş olup halen Büyük Birlik Partisi’nde üye olarak inandığı davaya hizmet etmektedir.

Partimiz hakkında bu şekilde ve kasıtlı olarak yapılan yayınları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”