BATAN GÜNEŞ

BATAN GÜNEŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) geçtiğimiz Cumartesi günü Sivas Kent Meydanı?nda miting düzenledi. Yaklaşık bir saat süren mitinge ilçelerle birlikte ortalama 20 Bin kişinin katıldığı gözlendi. BBP 2009 yerel seçimlerinde yüzde 50,8 oranı ve 77 binin üzerinde

Büyük Birlik Partisi (BBP) geçtiğimiz Cumartesi günü Sivas Kent Meydanı’nda miting düzenledi. Yaklaşık bir saat süren mitinge ilçelerle birlikte ortalama 20 Bin kişinin katıldığı gözlendi. BBP 2009 yerel seçimlerinde yüzde 50,8 oranı ve 77 binin üzerinde seçmenin oyuyla Belediye’yi almıştı. Geçtiğimiz haftalarda yine aynı meydanda düzenlenen Ak Parti mitingine ise ortalama 70 Bin kişinin katılım sağladığı gözlenmişti. Miting sonunda Sivas halkını selamlayan mevcut Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkanı Adayı Doğan Ürgüp’ün katılımın az olması nedeniyle üzgün olduğu yüz ifadesinden anlaşılıyordu.

Büyük Birlik Partisi geçtiğimiz Cumartesi günü yerel seçimlere bir hafta kala Kent Meydanı’nda miting düzenledi. Ortalama bir saat süren mitinge yaklaşık 20 bin kalıtım olduğu gözlenirken miting sonunda BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp’ün bu durumdan ne kadar üzgün olduğu yüz ifadesinden anlaşılıyordu.

Büyük Birlik Partisi, 2009 yerel seçimleri öncesinde BBP Lideri Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından tarihi bir farkla Belediye’yi almıştı. Yüzde 50,8 oranında oy toplayan BBP’ye ilimiz merkezinden 77 Binin üzerinde kişi oy vermişti. Bu seçimlerde AK Parti ise yüzde 36 gibi bir oy oranıyla 55 bin Sivaslı tarafından tercih edilen parti olmuştu.

2009 yerel seçimlerinde “Sivas’a Doğan Şans” sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün, aradan geçen 5 yıllık sürecin sonunda yaptığı mitingdeki katılımın oldukça az olduğu gözlendi.

Cumartesi günü kent meydanında düzenlenen BBP mitingine mitingden gelen BBP’lilerle birlikte ortalama 20 Bin kişinin katıldı. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı AK Parti’nin mitingine ise yaklaşık 70 Bin kişi katılmıştı.

Mitingde yaptığı konuşmayla Sivas halkına hitap eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti hükümetine yüklendi. Gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Destici, önümüzdeki yerel seçimler için Sivas halkından oy istedi.