BAŞÖRTÜSÜNE EVET SERBEST KIYAFETE HAYIR

BAŞÖRTÜSÜNE EVET SERBEST KIYAFETE HAYIR

BAŞÖRTÜSÜNE EVET SERBEST KIYAFETE HAYIR

muzaffer karadağaa111

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, okullarda uygulanmaya başlanan serbest kıyafet uygulamasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bu uygulamanın yanlış olduğunu ve birçok sorunu da beraberinde getirdiğini kaydeden Karadağ, amaç eğitimde özgürlükse, öğretmenlerinde derslere serbest kıyafetle girmesi gerektiğini, isteyen öğretmenlerin başörtüsü takmasının izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, okullarda serbest kıyafet uygulamasının doğru olmadığını ancak başörtüsüne müsaade edilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Muzaffer Karadağ, Milli Eğitim Bakanlığı?nın almış olduğu bir kararla gelecek yıldan itibaren tüm okullarda serbest kıyafete geçiş yapılacağını ancak ilimizdeki okulların birçoğunun şimdiden bu uygulamaya başladığını kaydetti. İmam Hatip okullarında da başörtüsünün serbest bırakıldığını vurgulayan Karadağ, serbest kıyafet uygulamasıyla birlikte birçok sorununda beraberinde geldiğini belirtti.

Okulların hemen hepsinde bir güvenlik sorunu olduğuna da dikkat çeken Karadağ, binlerce öğrenci bulunan okulların giriş çıkışlarında kimin öğrenci olduğu kimin art niyetli kişiler olduğunun anlaşılamadığını belirtti. Okul içi ve çevresinde şiddet olaylarının bu kısa sürede artış gösterdiğine de değinen Karadağ, diğer taraftan velilerin de bu durum karşısında muzdarip olduğunu belirtti.

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ şunları kaydetti:

?Eğer amaç eğitimde özgürlükse önce eğitimin ana unsuru olan öğretmene de özgürlüğün sağlanmasıdır. Yani başörtüsüyle derslere girmek isteyen öğretmen, öğrenci eğitim ve eğitimin tüm ana unsuru ve paydaşlarına özgürlük sağlanmalıdır. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı ucundan, kıyısından başörtüsüne özgürlük sağlamak amacıyla bunları yapıyorsa çok ama çok büyük vahametlere yol açacak, okullarda disiplin ve güvenliği tehlikeye atacak serbest kıyafet uygulamasına son vermelidir. Durumdan veliler muzdarip, öğretmenler çaresizdir.

Doğrusu şudur; öğretmen, öğrenci herkese başörtüsüyle okula derse girme özgürlüğü sağlanmalı ama serbest kıyafet denilen sınırları olmayan ucube uygulama durdurulmalıdır. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak açık ve net bir şekilde öğretmeni öğrencisi tüm kamu çalışanların başörtüsüne özgürlükten yanayız.?

Başörtüsü bu ülkenin gerçeği ve inancımızın emri olduğunu kaydeden Karadağ, ?İsteyen başını örter, isteyen açar kimse kimseye devlet hiçbirine karışmamalıdır? dedi. Türkiye?de başörtü yasağının kaldırılması gerektiğini kaydeden Karadağ şunları kaydetti:

?Biz; Başörtülülere siz vergi veremezsiniz diyebilir miyiz? Başörtülü insanlarımızın çocuklarına siz askere gelemezsiniz, vatanı koruyamazsınız, şehit olamazsınız diyebilir miyiz? Hayır asla. O halde hükümete sesleniyoruz; Türkiye?nin en büyük sivil toplum örgütü Türkiye Kamu-Sen bu başörtüsü yasağının kalkmasına açık çek veriyoruz. Gelin bu yasaktan kurtulalım. Bu yasak; İnsanlarımızı bölüyor ayrıştırıyor, ötekileştiriyor. İnsanlarımızın üretmesine, çalışmasına engel oluyor. Bu yasakçı zihniyet bu çağda ülkemize yakışmıyor. Bu yasakçı zihniyet ülkemizi geri bırakıyor. Hâlbuki insanların örtüsüne değil ürettiklerine bakalım. Gelin bu ülkede üretimi artıralım. Gelin bu ülkenin ileri atılıp, kalkınması için bizi ayıran bu yasakçı zihniyetten kurtulalım.?



Anahtar Kelimeler: 0