BASKETBOLDA GEÇEN HAFTA?

BASKETBOLDA GEÇEN HAFTA?

BASKETBOLDA GEÇEN HAFTA?

Geçen hafta yazımızda bahsi geçen Genç Erkekler Basketbol Bölge Şampiyonası  Pazar günü oynanan final maçı ile sona erdi. Turnuva kuzey doğu Anadolu bölgesinden 10 takımın katılımı ile gerçekleşti. Zaman zaman ortam gergin bir hal alsa da kazanan dostluk ve kardeşlik  oldu. Finalde Trabzon ve Rize ekipleri karşılaştı baştan sona üstün bir oyun sergileyen Trabzon ekibi Anadolu Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. İlimizi temsil eden Kongre İhtisas Basketbol  takımı grubundaki maçlarını iki galibiyet 1 mağlubiyetle tamamladı. Uzun yıllardan sonra kulüpler bazında ilimizde oynanan ilk turnuva olması sebebi ile oldukça önemsediğimiz bu organizasyonda gelen konuklarımızı memnun bir şekilde evlerine uğurladığımızı düşünüyoruz. İl Basketbol Tertip komitesi olarak turnuvanın organizasyonunda yardımlarını esirgemeyen Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Salim KILIÇ ve  Belediye Başkan Yardımcısı ve ASKF Başkanı Orhan DEMİROK ?a teşekkürü borç biliriz. 

Gelecek sezonun planlamasını yapmaya başladığımız şu günlerde ilimize verilen organizasyonlarda başarılı olmak daha büyük ve kapsamlı organizasyonlara talip olurken elimizin güçlü olmasını sağlayacaktır. Altyapımızda yer alan çocuklarımıza rol model olacak oyuncuları izleme fırsatı sunmanın oldukça faydalı bir iş olacağı kanısındayım. Bu organizasyonlar dışında ilimizden Erkekler Basketbol Bölgesel ligine ve Bayanlar 2.ligine katılımın sağlanması durumunda Basketbol camiamız  heyecanla beraber  yukarı yönlü ivme kazandıracaktır. (bu konu ile ilgili ilerleyen günlerde daha kapsamlı bir yazı yazacağım)

Bu hafta 4 Eylül Spor salonu Yıldız Kızlar Anadolu Şampiyonasında Türkiye Şampiyonasına katılacak takımı belirlemek için ilimize gelecek olan 8 takımın mücadelesine sahne olacak. Bölge Şampiyonalarında birinci olan takımların iştirak edeceği organizasyon aynı zamanda gelecek sezon klasmanda maç yönetecek hakemlerin seçimi içinde çok önemli bir yere sahip. Basketbol Federasyonu MHK üyesi, Hakem Eğitmeni, Teknik Komiseri ve 12 hakemi ile turnuvada hazır bulunacak. Bizler elimizden geldiğince misafirperverliğimizi gelecek olan takım ve federasyon yetkililerine göstermeye çalışacağız. Bütün Sivas halkını müsabakaları izlemek için salona bekliyoruz. Önümüzdeki hafta buluşmak üzere hoşçakalın?.



Anahtar Kelimeler: 0