BASKETBOL DOLU 15 GÜN

BASKETBOL DOLU 15 GÜN

BASKETBOL DOLU 15 GÜN

Bu hafta yazımızda geçtiğimiz iki haftanın değerlendirmesini yapacağız. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde ilimizde iki tane basketbol organizasyonu gerçekleştirildi. İlk hafta Genç Erkekler Bölge şampiyonası ikinci haftada ise Yıldız Bayanlar Anadolu Şampiyonası maçları oynandı. Gelen takımların yanında gelecek yıl klasmanda maç yönetecek aday hakemlerin eğitimleri de yapıldı. Basketbol Federasyonunu temsilen ilimize gelen  MHK üyesi Sayın Ali Kemal ÇİMAGİL, Hakem Eğitmeni Nezihi SOYDAN ve Teknik komiser Ergül AKDENİZ? i misafir ettik. Basketbol dolu iki haftada gelen takımlar ve hakemlerle içinde bulunduğumuz durumun değerlendirmesini yapma fırsatı bulduk. Antrenör ve hakem arkadaşlarımız gelecek planlaması yaparken nasıl davranmaları gerektiği konusunda kendilerini değerlendirme fırsatı buldular. Gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlara talip olabilmek için bizlerin önemli bir sınavdan geçtiğini düşünüyorum. Şimdiye kadar gelen tepkiler yaptığımız organizasyondan yüzümüzün akı ile çıktığımızın göstergesi oluyor.

Yıldız Bayanlar Anadolu Şampiyonası son yıllardaki en çekişmeli ve keyifli turnuvalardan biri oldu. Özellikle final grubunda son saniyesine kadar mücadele devam etti. Turnuvaya katılan 8 takım Türkiye Şampiyonasına katılmak için kıyasıya bir mücadelenin içine girdiler. İlk 3 günün sonunda oynanan grup maçları sonunda Manisa Turgutlu Belediyespor, Mersin Barbaros Spor Kulübü, Antalya Koleji ve Bursa Büyükşehir Belediyespor takımları final grubuna yükseldiler. Final grubunda tek devreli lig usulü oynanan maçlar sonunda Manisa, Mersin ve Antalya ekipleri Türkiye Şampiyonasına gitme hakkı elde ettiler.

Basketbol Tertip Komitesi olarak güzel ve başarılı bir organizasyona imza attığımızı düşünüyorum. Ekip çalışması ile yapılan planlama sonucunda Türkiye Basketbol Federasyonu Resmi internet sitesi 2 hafta boyunca Sivas İl Temsilciliği sitesi gibi çalıştı. Geçtiğimiz hafta teknik toplantı sonra kulüp yöneticileri , Antrenörler, Federasyon Temsilcileri ve hakemler Belediye Başkan Yar. Orhan DEMİROK tarafından akşam yemeğinde bir araya geldi. Turnuva süresince bizlerden desteğini esirgemeyen Aşçıbaşı Lokantası, Kılıçoğlu Pastanesi, Buruciye Otel, Sivas Ticaret Sanayi Odası   ve Polisevi yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sivas Basketbol Hakemlerinin son derece istekli ve özverili çalışmalarını özellikle tebrik etmek istiyorum.  Gelecek hafta farklı bir konuda buluşmak üzere kalın sağlıcakla?



Anahtar Kelimeler: 0