BASINA ÜRGÜP SAHİP ÇIKTI

BASINA ÜRGÜP SAHİP ÇIKTI

İlimizdeki birçok siyasi parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri aday listelerini şahsi menfaatler üzerine oluştururken, mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp?ün medya ve basın sözcülerini de listesinde yer vermesi takdirle karşılandı. Bu kapsamda

İlimizdeki birçok siyasi parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri aday listelerini şahsi menfaatler üzerine oluştururken, mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün medya ve basın sözcülerini de listesinde yer vermesi takdirle karşılandı. Bu kapsamda Tv program yapımcısı ve Sivas Gazetecilik A.Ş. ortaklarından Özkan Tosyalı BBP’nin Belediye Meclis aday listesinde 11. sırada yer aldı. Diğer taraftan BBP’nin listesindeki bazı isimler ise camia içerisinde çatlaklara neden oldu.

İlimizde bulunan siyasi partiler önümüzdeki 30 Mart yerel seçimleri öncesinde önceki gün itibariyle İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyesi aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiler.

İlimizdeki partiler bu süreçte gerek İl Genel Meclisi gereksi Belediye Meclisi aday listelerini oluştururken, çoğunlukla şahsi çıkar ve menfaatler doğrultusunda Meclis aday listelerini oluştururken, ilimizdeki medya ve basın sözcülerini bu listelerde yer vermemeyi tercih etti.

Sadece mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye meclisi listesinde televizyon program yapımcısı ve Sivas Gazetecilik A.Ş. ortaklarından olan değerli dostumuz Özkan Tosyalı 11. sırada yer aldı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün ve Büyük Birlik Partisi’nin şehrin sorunlarının tartışıldığı ve bununla ilgili kararların alındığı Belediye Meclisi’nde Özkan Tosyalı ismini göstermesi camiada takdirle karşılandı.

Bununla birlikte Büyük Birlik Partisi önceki gün akşam saatlerinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyesi aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.

Liste içerisinde tepki çeken isimler olduğu kadar listede yer alan ve ağırlık kazandıran isimler de yer aldı.

Özellikle Adem Kuru, Yusuf Koç, Harun Bozdağ gibi isimlerin listede yer alması çatlaklara sebep olurken, Şemsettin Mutluay, Yüksel Yiğit gibi isimlerin ileri sıralarda yer alması büyük sıkıntı yarattı.

BBP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyesi aday listeleri şu şekilde belirlendi:

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ ADAY LİSTESİ

1. Aytekin Kulmaç

2. Turan Özgülmez

3. Cafer Kapkın

4. Rıfat Çetinbaş

5. --

6. Birol Çelik

7. Mustafa Evren

BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ ADAY LİSTESİ:

Belediye Meclisi Kontenjan Adayları

Meryem Üstündağ

Mustafa Haste

Hikmet Kuzu

Cenan Ateş

Belediye Meclisi Aday Listesi

1. Mustafa Balaban

2. Bahri Işık

3. Zeki Haral

4. Cafer Çongar

5. Hayri Köse

6. Yusuf Koç

7. Ertuğrul Kuşderci

8. Nedim Kangal

9. Fahri Karaca

10. İbrahim Yıldız

11. Özkan Tosyalı

12. Adem Kuru

13. Adil Dalkürek

14. Şemsettin Mutluay

15. Musa Bektaş

16. Kadir Soykök

17. Harun Bozdağ

18. Semanur Hasbek

19. Mustafa Turan

20. Yakup Çoban

21. Yüksel Yiğit

22. İsmail Şanlı

24. Ömer Lütfü Özyalçın

24. Hakan Selçuk

25. Mehmet Emin Şarkışla

26. Mustafa Çitil

27. Oğuz Güven

28. Ali Kaya

29. Arif Moğolkoç

30. Emin Yıldız

31. Hikmet Doğan

32. Bilal Nar

33. Celal Yılmaz