BAŞBAKAN EL ATTI, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

BAŞBAKAN EL ATTI, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

BAŞBAKAN EL ATTI, ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Divriği, özlemiyle kavrulduğu sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşuyor. 2010 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan?ın Divriği ziyaretinde verdiği talimatlar doğrultusunda projenin uygulaması konusunda ilk çalışmalar başlatıldı.

Divriği?ye bağlı Mursal Köyü barajından alınacak suyla ilçe merkezi ve civarındaki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanacağı ?Divriği İlçesi ve Civarı İçme Suyu Projesi?nde uygulama safhasına kesilen kurban ve dualar ile başlandı.

Yıllar geçmesine rağmen bir türlü çözülemeyen ancak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın 2010 yılında gerçekleştirdikleri Divriği ziyaretlerinde "sorunu bildiğini ve en kısa sürede çözüme ulaştırılacağını" ifade etmesiyle başlayan çalışmalar neticesinde, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Divriği İlçesi ve Civarı İçme Suyu Projesi" yapım İşinde, projelendirme ve ihale süreci tamamlanmış ve yüklenici firma tarafından ilk kazma vurulmuştur.

İki aşamalı olarak uygulanacak projenin birinci aşamasında 32 km`lik isale hattı yapılacak; ikinci aşamada arıtma tesisi ve depo inşa edilecektir. Proje kapsamında, ihtiyaç halinde, Mursal, Günbahçe, Güneyevler, Güresin, Kayaburun, Bahtiyar, Susuzören, Uluçayır, Ürük Köylerinin de içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması öngörülmektedir. Projelerin yıl sonu itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir.

Çalışmalara verdikleri destek ve sergiledikleri fedakarlık dolayısıyla başta Mursal köyümüzün sakinleri olmak üzere tüm köylülerimize; bu sudan içecek ve su taşıma zahmetinden kurtulacak tüm Divriğililer adına teşekkür ederiz.

Sayın Başbakanımıza, DSİ`nin kıymetli mensuplarına, Belediyemize ve emeği geçen herkese ilçemizde yaşayan anneler, babalar, çocuklar ve sağlıklı içme suyunun hasretiyle yanan tüm Divriğililer adına şükranlarımızı sunar, hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.



Anahtar Kelimeler: 0