BAŞBAKAN BU KANUNSUZLUĞA DUR DİYECEK Mİ?

BAŞBAKAN BU KANUNSUZLUĞA DUR DİYECEK Mİ?

Gazetemizin önceki yayınlarında ?Kaçak Anadolu Yıkılacak mı?? başlıklı haberimiz ses getirmişti. Ancak umursamaz belediye yetkilileri herhangi bir zabıt tutmayarak kaçak eklere göz yummaya devam etti. İmar Kanunu`nun Belediye tarafından yok sayıldığı Siv

Sivas Belediyesi Kaçak Anadolu Hastanesi`ne Göz Yumdu

Gazetemizin önceki yayınlarında “Kaçak Anadolu Yıkılacak mı?” başlıklı haberimiz ses getirmişti. Ancak umursamaz belediye yetkilileri herhangi bir zabıt tutmayarak kaçak eklere  göz yummaya devam etti. İmar Kanunu`nun Belediye tarafından yok sayıldığı Sivas`ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nı göreve davet ediyoruz. Sivas Belediyesi İmar Müdürlüğü`ndeki dosyada herşey yasal, ancak mevcut yerinde incelendiğinde tüm kaçak ekler ve kanunsuzluklar ortaya çıkacağı belirtiliyor. 

VARAN 1

Özel Sivas Anadolu Hastanesi binasının projesinde çatı arası piyesler boş bırakılması gerekirken halihazırda eczane, muhasebe, fizik tedavi odaları şeklinde kullanılarak projeye aykırı hareket edildi.

VARAN 2

Projede iki bina arasındaki alan açık kalması gerekirken, dış cephe kaplaması adı altında kapatılarak hastane alanına kaçak olarak dahil edildi. 

VARAN 3

Kamunun kullanımına ait olan Bölge Otopark alanını hastahane kendi arazisi gibi kullanıyor.

VARAN 4

Projede 1. Bodrum otopark alanları olarak görünen bölüm, kaçak olarak  Diyaliz Ünitesi odalarına çevrildi.

 

Sivas Belediyesi, İmar Kanunu’na aykırı Özel Sivas Anadolu hastanesi binasının inşaatına işlem yapmayarak kanunsuzluğa göz yummaya devam ediyor. Eski alınan hastane ruhsatı ile çalışmaya devam eden sağlık tesisi “Sivas`a yatırım yaptık” diyerek  imar kanununu tanımıyor. Aylardır imar planına ve ruhsatına aykırı olarak inşa edilen hastane binasına belediye yetkilileri göz yumarken, belediye müdürlükleri kendi arasında göstermelik yazışmalarla olayı kapatmaya çalışıyor. Bilirkişiler, mevcut yerinde hastane binası incelendiğinde, kaçak eklerin, birleşmelerin, çatı katındaki eczane, muhasebe odalarının, sığınak ve bodrumların nasıl kanuna aykırı kullanıldığının ortaya çıkacağını belirtiyor. Ayrıca iskan belgesi verildikten sonra, ruhsat, plan ve projelerine aykırı olarak, kaçak eklerin yapılmasına devam edildi. Ek kaçaklara göz yumulurken, iskandan sonra bu yasadışı yapılanmaya zabıt bile tutulmadı.

Her zaman olduğu gibi büyük işletmelere göz yumuluyor. Ruhsat ve eklerine aykırı yapılaşma olan binaya, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından nasıl ruhsat verildiği tartışılırken, Tedavi Kurumlar Şubesi ise Sivas Belediyesi’ni sorumlu tutuyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alınabilmesi için iskan ve imar durumunu bildiren uygunluk belgesini Sivas Belediyesi’nin nasıl verdiği ayrıca merak konusu.

SİVAS BELEDİYESİ ŞİKAYETLERİ SÜMEN ALTI YAPTI MI?

Sivas Belediyesi’nin bölge otoparkını kamulaştırması gerekirken; imara açıp, yolla birleştirip,  belediyeye ait olan  hisseleri hastaneye sattığı iddia ediliyor. İki binanın birleşmesi ve  projede olmadığı halde nasıl izin alınarak inşaatın tamamlandığı belirsizliğini koruyor.  Ayrıca bu durum karşısında da hiçbir zabıtın tutulmadığı ayrı bir iddia.

Özel sağlık tesisi alanının genişlemesi, bölge otoparkının ve yolun parselleri birleştirilip tevhidi yapılması, ek inşaatın bu tarihten önce yapılması, kaçak ekler ve projeye aykırılıklar hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geniş kapsamlı inceleme başlatacağı belirtiliyor.

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddeleri gereğince karar alınmasına rağmen ruhsat iptaline gidilmediği, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmadığı, yürütülen yasal prosedürlerde gecikme ve eksiklikler olduğu tespit edilirse, Teknik başkan yardımcısı, İmar ve planlama müdürü, Müdür muavini, Yapı denetim müdürü ve şefi, Mıntıka mühendisleri ve ilgili zabıta memurları hakkında; 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilip dava açılabilir.