BAKICI GİDİYOR ALACAHAN GELİYOR CUMHURİYET?TE DEĞİŞİM

BAKICI GİDİYOR ALACAHAN GELİYOR CUMHURİYET?TE DEĞİŞİM

BAKICI GİDİYOR ALACAHAN GELİYOR CUMHURİYET?TE DEĞİŞİM

Eski dönemde yüklü borçları ve ilginç uygulamaları ile gündeme gelen üniversite vakfı şimdilerde yeniliklerle gündeme geleceğe benziyor. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Kurulu bugün gerçekleştirilecek. Vakıf mütevelli heyetinin toplanacağı genel kurulda vakfın yeni başkanı belirlenecek. Başkanlık için ismi geçen bazı akademisyenler arasında Yrd. Doç. Dr. Osman Alacahan ön plana çıkıyor.

Eski rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş döneminde miktarı açıklanamayan borçlar ve öğrencileri sıkıntıya sokan uygulamalarla gündeme gelen üniversite vakfı, genel sekreter Zahid Bakıcı yönetiminde faaliyet gösteriyordu. Vakıf yönetimi hasta yakınlarından otopark ücreti alarak, kantinlere oyun makineleri getirerek, çay ve kahve satarak gelir elde etmeye çalışıyor, bu çalışmalar borçları kapatmaya yetmiyordu.

Vakıf yönetiminde değişiklik yapılması ise elzem görünüyordu. Cumhuriyet Üniversitesi rektörlük görevine gelen Prof. Dr. Faruk Kocacık üniversite beklenilen değişiklikleri hayata geçirmeye başladı. Bu yeniliklere vakıf üniversitesi yönetimi de dahil oluyor. Vakfın başına bir başkan getirilecek.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Kurulu bugün gerçekleştirilecek. Vakıf mütevelli heyetinin toplanacağı genel kurulda vakfın yeni başkanı belirlenecek. Başkanlık için ismi geçen bazı akademisyenler arasında Yrd. Doç. Dr. Osman Alacahan ön plana çıkıyor. Alacahan?ın başkan olabileceği yorumları yapılıyor.

Temel Karamollaoğlu döneminde belediye başkan yardımcılığı görevi de yapan Alacahan şu an Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yönetim ve çalışma psikolojisi ana bilim dalında görev yapıyor.



Anahtar Kelimeler: 0