BAKAN YILMAZ ULAŞTIRMA YOLUNDA

BAKAN YILMAZ ULAŞTIRMA YOLUNDA

Yerel seçimler öncesinde Ak Parti?de bazı bakanların Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi kabine de revizyonu da beraberinde getirdi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı?na Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz?ın ismi kulislerde konuşulurken,

Yerel seçimler öncesinde Ak Parti’de bazı bakanların Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi kabine de revizyonu da beraberinde getirdi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’na Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ismi kulislerde konuşulurken, Fatma Şahin’den boşalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na da yine Ak Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan’ın getirilebileceği ifade ediliyor.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti’de 3 önemli Bakanlıkta görevlerini sürdüren Bakanların Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmesinin ardından boşalan Bakanlıklara hangi isimlerin getirileceği merak konusu oldu.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Cuma günü İzmir Belediye Başkan adayı olarak Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ı açıklamasının ardından, Yıldırım’ın yerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın getirilebileceği öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı görevine İsmet Yılmaz’ın getirileceği konuşulmaya başlanırken diğer taraftan da Adalet Bakanlığı görevine de Haluk İpek, Mustafa Şentop, Mahir Ünal ve İdris Şahin’in isimlerinin geçtiği öğrenildi.

Diğer taraftan da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürütürken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı açıklanan Fatma Şahin’in yerine ise İlimiz Ak Parti Milletvekili Mesude Nursuna Memecan’ın getirilebileceği ifade ediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için Nursuna Memecan’ın yanı sıra İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun getirilebileceği de konuşulmaya başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük önem verdiği yerel seçimler için aday açıklamalarına 14 Aralık`ta Antalya`da nokta koydu. 13 Aralık`ta İzmir`de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın adaylığını resmileştiren Erdoğan, 14 Aralık`ta ise Antalya`da seçim yarışına Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel ile gireceklerini ilan edecek. AK Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan`ın merakla beklenen kabine revizyonu ise 20 Aralık`ta tamamlanacak bütçe görüşmelerinin ardından gerçekleştirilecek.

Bu çerçevede 16 Aralık`ta yapılması planlanan Bakanlar Kurulu, aday bakanlar için veda toplantısı niteliği taşıyacak. Revizyonun kapsamının aday bakanlarla sınırlı tutulup tutulmayacağı merak edilirken, aday gösterilen bakanların yerine pek çok "aday bakan" ismi telaffuz ediliyor. Kulislerde 2007 seçimlerinde anayasa gereği Binali Yıldırım`ın yerine "seçim dönemi bakanı" olarak görev yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın, kısa süreli oturduğu bu koltuğa yeniden talip olduğu konuşuluyor. TBMM İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı İdris Güllüce ve geçmişte Denizcilik Müsteşarlığı, DLH ve DHM`de üst düzey yöneticilik yapan Kars Milletvekili Ahmet Arslan`ın da "bakanlık" beklentisinde olduğu dillendiriliyor.



cihan
16.12.2013 17:12:28
Bana söylermisiniz Milli Savunma Bakanının Sivas a ne katkısı olmuş. Kendi bünyesindeki Askeri hastane bile kapatıldı. Bu adamın Sivasa yararından çok zararı var. Sadece yaptığı Gürünlüleri iyi yere veriyor.Böyle bir bakan istemiyoruz. Oraya yakışan sadece bir adam var o da Habip SOLUK...

katılıyorum cihan kardeş
17.12.2013 10:35:12
gerçektende öyle ben sivas adına hizmet eden gece gündüz sivası düşünen tek bir insan tanıyorum o da habip soluk.helal olsun adama beş tane bakandan daha hayırlı.onların yerine bir tek habib soluk olsun yeter sivasa.biz seçim zamanı oy isteyip sonra adını bile duymadığımız vekil istemiyoruz.sivas en çok bu iktidar döneminde küçüldü.inşallah habip soluk çok daha güzel yerlere gelir.allah razı olsun ondan