BAKAN YILMAZ SORULARI YANITLADI

BAKAN YILMAZ SORULARI YANITLADI

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, MHP`li Mehmet Şandır`ın bir sorusunu yanıtlarken, "Ne Mutlu Türküm diyenden vallahi biz bir rahatsızlık duymayız." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, MHP`li Mehmet Şandır`ın bir sorusunu yanıtlarken, "Ne Mutlu Türküm diyenden vallahi biz bir rahatsızlık duymayız." dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu`nda, milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı. Yılmaz, MHP`li Mehmet Şandır`ın bir sorusunu yanıtlarken,"Ne Mutlu Türküm` diyenden vallahi biz bir rahatsızlık duymayız. Biz, bu ülkede yaşayan insanların hepsini Türk kabul ederiz, onda hiç şüphemiz yok. Biz Türk kabul ederiz de ben Türk değilim diyen de var" dedi.

Yılmaz, Meclis Genel Kurulu`nda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. "Bağ-Kur kaydı olmadığı halde bunlar için bir yasal düzenleme yapacak mı?" şeklindeki bir soruyu Yılmaz, "Bu Hükümet -yani ben en azından- astsubayları, uzman jandarmaları, subayları veya Silahlı Kuvvetler personelini birebir çok iyi bildiğim için söylüyorum. Ülkenin ekonomisi imkan verdiği ölçüde bu milletten aldığını geri tekrar bu millete döndürüyor. Gerçekten bunu bir siyasi polemik olarak söylemiyorum. Ama uygun bir vakitte 2002`de aldıkları neyse, her ne olduysa, her birim, öğretmenlerimiz, esnafımız, çiftçimiz, tarım işçisi her birine mümkün olan en fazlasını yapmaya gayret ettik" dedi. Emeklilikte bir havuz olduğunu anlatan İsmet Yılmaz, "Havuza primlerle bir para konulur, dolayısıyla bu havuzdaki prim bir aktüerya hesabıyla çalıştırılır, ondan sonra da emekli olanlara dağıtılır" dedi.

"Havuza konan prim az ise dağıttınız fazla ise o zaman sosyal güvenlikte açık verirsiniz, sıkıntıya düşersiniz" diyen Yılmaz, "Mesela, ben de hissediyorum Sivas`a gittiğimde, Sivas inanın ki Doğu`dan da Güneydoğu`dan da yoksul ve garibanların en fazla olduğu illerden birisi, gerçekten öyle. En çok karşılaştığım durum da bu. Diyor ki; `Emekli maaşım çok düşük, bunu arttırmanız lazım.` Ee, kime çıkarmak lazım? Prim borcunu daha fazla verene çıkarmak lazım. O zaman da prim borçlu diyecek ki; `Ben on beş yıldır prim ödüyorum, diğer adam on yıldır prim ödüyor. Sen on yıl prim ödeyeni, on beş yıl prim ödeyenle nasıl denkleştirirsin? Dolayısıyla da bir adaleti, hakkı, hukuku tutmak inanın ki çok kolay bir işlem değil ama herkesin ödediği prime uygun şekilde bir emeklilik aylığı alması için çalışıyoruz" diye anlattı.

"VALLAHİ `NE MUTLU TÜRKÜM DİYENDEN` RAHATSIZ OLMAYIZ"-

Yılmaz, MHP`li Mehmet Şandır`ın bir sorusunu yanıtlarken, "Ne Mutlu Türküm Diyen den vallahi biz bir rahatsızlık duymayız. Biz, bu ülkede yaşayan insanların hepsini Türk kabul ederiz, onda hiç şüphemiz yok. Biz Türk kabul ederiz de ben Türk değilim diyen de var. Dolayısıyla da biz hiçbir insanımıza "Sen nesin, hadi sen ırkını açıkla, Türk müsün?` diye bir soru sorulmasını da Türkiye için de doğru bulmayız" dedi.