BAKAN VE MEMECAN YANINDA CANPOLAT

BAKAN VE MEMECAN YANINDA CANPOLAT

BAKAN VE MEMECAN YANINDA CANPOLAT

bakan memecan canpolat

Sivas`ta var olan açmazlar, yarın Ankara`da Bakan İsmet Yılmaz`ın başkanlığında masaya yatırılıyor.Şehir bürokratlarının da katılacağı Ankara`daki toplantıda, tarihi kararların alınıp uygulamaya konulacağı belirtiliyor. Şehir kamuoyunun da sesine kulak veren İsmet Yılmaz`ın, artık Sivas`ın tepeden tırnağa yenilenmesi hususunda, yarın yapacağı toplantı taşları yerinden oynatacağı ve artık Sivas`ın eski bir Sivas olmayacağı biliniyor.

Bakan Yılmaz`ın yarın Ankara`da, Sivas ile ilgili bir toplantıyı icraa etmesi kamuoyu tarafından heyecanla bekleniyor. Bakan Yılmaz`ın Sivas`ta işlerin iyi gitmediğini sezdiğini ifade eden bir çok Sivaslı, yarın ki toplantının çok önemli sonuçlar doğuracağına inanıyor.

Sivas sevdalısı olan Vekil Memecan`ın, kafasının arkasında ikinci bir düşüncesi olmadığı ve net bir kişilik sergileyerek, Sivas`ın geleceğine odaklandığı biliniyor. Nursuna Memecan`ın önümüzdeki günlerde, bir çok konuda daha çok öne çıkacağı alınan bilgiler arasında.

Sivas`ta Valilik yapmış efsane bir Vali olarak, şehrin yeniden imarında etkin olması bekleniyor. Sivas`ı kenardan izleyen Canpolat`ın, Sivas ile ilgili toplantılarda ter alması çok olumlu bulunuyor.

Kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın yarın Ankara`da yapacağı toplantı merakla bekleniyor. Son aylarda Sivas Milletvekili Nursuna Memecan`ın da çok aktif çalışmalar içinde olduğu biliniyor. Buna ek olarak Sivas Eski Valisi Hasan Canpolat`ın da, Sivas ile ilgili çalışmalarda devrede olduğu biliniyor.

Bakan Yılmaz, Nursuna Memecan ve Hasan Canpolat üçlüsünün, şehrin ekonomi, eğitim, kültür, sanat olmak üzere her alandaki kötü gidişinden rahatsız oldukları alınan bilgiler arasında.

Sivas`ta bu kuralsızlıklar, adam kayırmacalar, usulsüz atamalar, şişirme kadrolar nedeniyle çok sıkıntılı bir sürecin yaşandığı şu günlerde Bakan İsmet Yılmaz`ın çok içerikli bir çalışma için Ankara`da sorunların masaya yatırılması hususundaki iradenin çok önemli olduğu ve bunun da aslında Sivas`ın son çaresi olduğu duyarlı insanlarca dile getiriliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın Sivas`ta var olan huzursuzluklardan sıkıntı duyduğu ve bizzat bir çok konuyu araştırarak, nice sorunun üstüne gidilip, çözüm yolunda önemli kararlar alacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan TÜDEMSAŞ`ın Savunma Sanayi yolunda değerlendirilmesi haberi yankı uyandırmış ve bunla ilgili atılacak adımların heyecanla beklendiği biliniyor.

Vali, Rektör başta olmak üzere yaşanan değişimin yeterli olmadığı, ve bu değişikliklerle Sivas`ın kazanç sağlaması için Bakan ve Nursuna Memecan`ın devrede olmasının memnuniyet verici olduğu belirtiliyor.

Yarın yapılacak Ankara`daki toplantıda, Tüdemsaş`ın Savunma Sanayi olarak değerlendirilmesi, Kent Meydanının genişletilmesi, Ordu Evinin şehir dışına taşınması, Jandarma Lojmanlarının yıkılması,bürokratik şekillenmenin tepeden tırnağa liyakat esasına göre şekillenmesi, ekonomik daralmışlığın aşılması başta olmak üzere bir çok konunun masaya yatırılacağı bekleniyor.

Sivaslılar, yarın Ankara`da yapılacak toplantının Sivas`ın son çıkış noktası olduğu ve kamuoyunun artık bir şeyler olması yönünde bir beklentiye girdiği belirtiliyor.

İsmet Yılmaz, Nursuna Memecan, Hasan Canpolat ve Halim Gündoğdu`nun atacağı tarihi adımların Sivas`ın önünü açacağı heyecanla bekleniyor.

 Şehirde Belediye yönetimi hususunda da başarısızlıklar yaşanırken, seçimlerin yaklaştığı şu günlerde, şehrin siyasi şekillenmesinde de değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Sivas`ta bir çok peoje dillendişrilmesine rağmen, siyasi koordinesizlik ve yönetim erkinin zayıflığında dolayı başarılar sağlanadığı da biliniyor.

Özellikle şehrin efsane Valilerinden Hasan Canpolat zamanında gündeme alınan Yıldız Dağı için bir bir adım atılmadığı ve ağızda dolanan 10 milyon haricinde bir paranın mevcut bulunmadığı vurgulanıyor.

Erzincan`ın 45 milyon lira gibi bir ödeneği 5 yılda ayırarak bunu yatırıma dönüştürdüğü ifade edilmekle birlikte, Sivas`ın hala 10 milyon ile uğraşmasının komik bulunduğu vurgulanıyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Milletvekili Nursuna Memecan, Hasan Canpolat ve Halim Gündoğdu`nun ortak çalışmaları ile yarınların aydınlanacağı belirtiliyor.

Özellikle Milli Savunma Bakanı Özel Kalem Müdürü Halim Gündoğdu`nun Sivası çok iyi tanıdığı ve Ankara bağlamlı yapılanmalarda Sivas`ı temsil edeceği ifade ediliyor.

Çok iyi eğitim almış Nursuna MEMECAN`ın da rektörlük seçimlerinde etkin olduğu ve daha da ileri giderek Bakan Yılmaz ile ortak gayret ve işlerde etkin olarak Sivas`ın kaderinin şekillenmesinde insiyatif alacağı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: 0