BAHARIN BUĞULU GÖZLERİNDE

BAHARIN  BUĞULU  GÖZLERİNDE

BAHARIN BUĞULU GÖZLERİNDE

Bahar coşkusunu yaşadığımız şu günler ve ilk aylar yazın habercisi. Hele de nisan ayı, bizlere has nisan şakalarıyla  geçen o güzelim günlerin şakalaşmaları. Eskiye nazaran şimdilerde pek yapılmasa da, nisan ayının kendine özgü bir simgesi.

Umutların tazelendiği, ilk aşkların ağaçlar misali rengârenk çiçekler açtığı mevsimdir. Kimileri için bahar, ömrünün kemale ermiş yıllarında ikinci bahardır?

Gençken kaygısızca yaşanan hayatımız yaşlandığımızda, daha bir değerli geliyor bizlere. Her bir yeni bahar, bizim onu bıraktığımız yerde bizi bekler, kışların arkasından yeni bir bahar havasıyla. Bu öyle bir duygudur ki. Kışın yorgunluğunu, ağırlığını atar üstümüzden. Gecelerin ardından yeniden doğan, bir güneş gibi taptaze ısıtır hayatımızı. Geçen senelere rağmen?

İlkbaharın, yaz günlerinin bol oksijen dolu havasını soludukça ruhumuz; daha bir iyimser, sakin, dirençli, canlı, mutlu, vurdumduymaz ve de sevdalı oluruz. Bahara olan özlemin, tutkunun sevdasıyla ve coşkunun parlaklığıyla. Nisan ayı, çiçekli bir dala konmuş kanatlı duygusal bir hülyadır; çiçekleri ise onun gülüşünden serpilen parlak çiçeklerdir.

Bahar gelince güneşin taze sıcaklığıyla hissedilen duygular, yaşanan güzellikleriyle beraber, küçük küçük heyecanlarla koşuşan rüzgârların elinde. Sıcak bir bahar akşamı, gün batımına doğru harika bir görünüm sergiler gözlerimize ziyafet çekercesine. Hafif bir rüzgârın uçuşuyla, bütün bu bahar tablosu biçimlenir.  Bir kadifemsi yumuşaklığı hissettirir bizlere, baharın ilk günleri kendine özgü havasıyla?

      Bunalan ruhumuzu ferahlatan, baharın tatlı esintisi içinde bin bir duygular insanların yüreklerinde dalgalanıyor. Yeni yeni sevdalara, aşklara yelken açarcasına. Bu arzu bazen karşı konulamaz şekilde kalbimizden taşıyor.

      Her günün, gündoğumunda baharla beraber sabahın ilk saatlerinde, güneşin ortalığı yeni yeni ısıtmaya başladığı vakitlerde güneş mutluluk ve ferahlık veren bir tebessümle. Başlayan yeni bir hayata her sabah pencerelerin ardında buğulu gözlerle günaydın diyor. Hafif bir rüzgârın sabah ezgileriyle söylediği şarkılar eşliğinde?

      Bir kış boyu kapalı alanlarda geçen hayatımız, baharın görüntüsüyle beraber bizleri parklara, piknik alanlarına çıkartıyor. Hele de çocukların cıvıl cıvıl neşesi yok mu. Yetişkin bireyler bile zaman zaman çocuklarıyla beraber çocuksu duygular yaşıyor, baharın taptazeliğiyle.

      Gizemli bir dünyada yaşıyoruz, mevsimlerin ve duyguların tüm coşkusuyla beraber. Kanatlarınızı açmazsanız hülyalarınızda, rüzgârlara binemezsiniz. Duygularımızın ana kaynağıdır yaşam, bütün hissettiklerimizle  beraber her duygunun yeri ve zamanı başka, eğer bir temeli varsa.

      Yeni bir baharda, yepyeni duygular hepinizin gönlünde yediveren güller gibi açsın. Sevgiyle ve de coşkuyla. Mevsimlerin dilini, renklerin ışığını, sözcüklerin anlamını özünde yaşayabilme dileğiyle, hayat sizinle olsun?



Anahtar Kelimeler: 0