ATATÜRK BÜSTÜ YENİLENDİ

ATATÜRK BÜSTÜ YENİLENDİ

Geçen hafta Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde Atatürk Büstünün olmamasını gündeme getirmemizin ardından aynı gün içerisinde yeni Atatürk Büstü Okul bahçesinde Türk Bayrağı?nın yanına monte edildi. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan

Geçen hafta Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde Atatürk Büstünün olmamasını gündeme getirmemizin ardından aynı gün içerisinde yeni Atatürk Büstü Okul bahçesinde Türk Bayrağı’nın yanına monte edildi. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Üsame Yıldız, eskiyen büstün tedbir amaçlı kaldırıldığını yeni büstün de yaklaşık 1 hafta önce okula geldiğini belirterek, haberimizin yayımlandığı aynı gün içerisinde tekrar yerine monte edildiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Sivas kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve hatta ulusal basına da yansıyan Atatürk Büstü’nün sökülmesi haberimizin ertesi günü yeni büst Türk Bayrağı yanına monte edildi.

Haberimizin ardından Doğan Haber Ajansı’na konuşan Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, Atatürk Büstü’nün yenilenmesi amacıyla yerinden söküldüğünü belirtirken, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını beyan etmişti.

Dün gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Üsame Yıldız, büstün 2 iki ay önce yerinden söküldüğünü doğrularken, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de konuyla ilgili bilgisinin olduğunu kaydetti.

Büstün bazı bölümlerinde bozulmaların olduğunu ve mermer aksamının tamamen hasar gördüğünü kaydeden Yıldız, yeni büst için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verildiğini kaydetti. Haberimizin gündeme gelmesinden yaklaşık bir hafta önce yeni büstün okula geldiğini kaydeden Yıldız, haberimizin ardından aynı gün içerisinde yeni büstün yerine monte edildiğini kaydetti.

Söz konusu okulun geçtiğimiz yıllarda Fen Lisesi olarak hizmet verdiğini kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Üsame Yıldız, o dönemde okulun adeta bir harabe şeklinde olduğunu ve okulda devlet eliyle hiçbir onarımın yapılmadığını belirtti.

Okul Aile Birliği yönetimi ve veliler olarak okulda birçok alanın yenilendiğini ve bu yöndeki çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Yıldız, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin okuldaki aksaklıklar konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.