?AT ETİ? ŞÜPHESİNE OLAY YERİNDE İNCELEME

?AT ETİ? ŞÜPHESİNE OLAY YERİNDE İNCELEME

?AT ETİ? ŞÜPHESİNE OLAY YERİNDE İNCELEME

Dün gündeme getirdiğimiz haberimizin hemen ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, inceleme yapmak için haberde bahsi geçen olay yerine gittiler. Söz konusu harabe binadan kemiklerin taşındığı gözlemlenirken, etrafta birçok kemik parçalarının kaldığı görüldü. Bu kemikler üzerinde yapılan incelemede tamamının sığır ve koyun kemiği olduğu tespit edildi. Haberimizden ötürü teşekkür eden yetkililer, bu konudaki denetimlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Dün gündeme getirdiğimiz ?Sivas At Eti mi Yiyor?? başlıklı haberimizin ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekibi ile Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kemik yığınlarının olduğu eski Çimento Fabrikası Tesislerine inceleme yapmak üzere gitti.

Haberimize duyarlılık ekipler, olay yerine gittiklerinde 1 tona yakın kemik yığınlarının buradaki harabe binadan taşındığını tespis etti. Pazar günü akşam saatlerinde burada bulunan onca kemik yığını haberimizin gündeme gelmesiyle birlikte ilgilileri tarafından taşındığı tahmin ediliyor.

Ancak depo olarak kullanılan söz konusu harabe binanın gerek içerisinde gerekse çevresinde, birçok kemik parçalarıyla karşılaşıldı. Ayrıca depo olarak kullanılan binanın karşısındaki toprak yığınının altında da çok sayıda kemik parçaları bulundu.

Burada bulunan kemiklerin fotoğraflarını çekerek inceleme yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi ile diğer personeller bunların bir çoğunun sığır kemikleri olduğunu ve az sayıda da olsa koyun kemiklerinin bulunduğunu ifade ettiler.

İlimiz genelindeki kasap ve marketlerden kemikleri toplayan bir firmanın olduğunu belirten yetkililer, bu kemiklerin istiflenerek, kemik fabrikalarına gönderildiğini ve bu kemiklerden, hayvan yemi ve sabun üretiminin yapıldığını belirtti.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak il genelinde özellikle hayvancılık konusunda gerekli bütün denetimlerin yapıldığını ifade eden yetkililer, zaman zaman hastalıklı hayvanlarla karşılaşabildiklerini ancak, şimdiye kadar at gibi binek hayvanlarının kesimiyle karşılaşmadıklarını ve ilimizin bu konuda duyarlı olduğunu ifade etti.

Buradaki 1 tona yakın kemik yığınının aynı gün içerisinde taşınması kafaları karıştırırken, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise bu konularda gerekli denetimleri yaptıklarını bu gibi olayların olmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Olay yerinde 1 saati aşkın inceleme yapan ekipler, olay yerinde rapor da tuttular. Söz konusu haberin ardından, olay yerine gidildiğini ancak kemiklerin büyük çoğunluğunun buradan taşındığını belirttiler. Olay yerinde kalan kemikleri üzerinde yapılan incelemede ise bu kemiklerin sığır ve koyun kemiği olduğunun tespit edildiğini belirterek, imza altına aldılar.

Söz konusu haberden ötürü duyarlılığımız için teşekkür eden yetkililer, bundan sonra ki süreçte de çalışmalarına aralıksız devam ederek, bu tür kaçak kesimlere göz açtırmayacaklarını belirttiler.



Anahtar Kelimeler: 0