ASKERLİK DÜZENLEMESİ İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR

ASKERLİK DÜZENLEMESİ İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik süresiyle ilgili düzenlemelerin Genelkurmay`ın ihtiyaçları dikkate alınarak yapıldığına vurgu yaptı. Yılmaz, "1 Ocak 2014`ten itibaren 15 aylık askerlik 12 aya düşecek. Genelkurmay Başkanlığımızın ihtiyaçları dikkate alınarak bu askerliğin sayısı ve süresi belirlenir" dedi.

Bir programda soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz askerlik sürecinin düzenlenmesine ilişkin olarak, "1 Ocak 2014`ten itibaren 15 aylık askerlik 12 aya düşecek. Bunun dışında ne kısa dönem için, ne de yedek subaylar için bir düzenlememiz yoktur. CHP`de verebilir, onların ki sadece niyet temennidir. Ama bilin ki Genelkurmay Başkanlığımızın ihtiyaçları dikkate alınarak bu askerliğin sayısı ve süresi belirlenir. Şu anda yapılan Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarıyla paralellik gösterir. Dolayısıyla şu anda verilen talepler tamamen bir temenni niyetindedir. Türkiye`nin ve silahlı kuvvetlerin talepleriyle bağdaşmamaktadır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Diyarbakır`da Mesut Barzani ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Bin yıl hısım olanların, bin yıl kardeş olanların hasım olmayacağını gösterdi. Bu gösterdi ki, millet çözüm sürecinin bizzat takipçisidir ve çözüm sürecini en çok isteyen milletin kendisidir. Çözüm sürecinin bu yolda, yolun dışında kalanları millet affetmez. Dolayısıyla ben bu çözüm sürecine herkesin katkı sunmasını istiyorum. Eğer bir evde kavga varsa orada huzur olmaz, gelişme olmaz. Evlatlarımıza, torunlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakabilmemiz için bu çözüm sürecine katkı vermemiz lazım. İşte Diyarbakır’da gördüğümüzde kardeş olduğumuzu, birlik olduğumuzu, birlik ve beraberlik içinde olursak bu coğrafyada 21`inci Yüzyıl`daki beklediğimiz hedeflere ulaşmamızı engelleyemeyeceğini görmüş bulunuyoruz. Kuzey Irak Kürdistan Başkanı buraya geldiğinde kıyamet kopmadı. Şivan Perver’in bir müzik söylediğinde Türkiye’nin yıkılmadığını, birliğin bozulmadığını herkes gördü."



Anahtar Kelimeler:
umut bulut
20.11.2013 10:06:04
sn bakan askerliğin kısalması genelkurmayın isteği ve talebi doğrultusunda mı yapılan değişiklik le askerliği kısaltınız . yapmayın ALLAH aşkına göz göre göre yalan söylenmez.ABD VE AB amcanızın talebi doğrultusunda yapmıyormsunuz herşeyi. kürdistanı da böle kurmayacakmsınız .2023 vizyonu ile kandırdığınız türk milletini kürdistanın kuruluş tarihi olmasın sakın .