ASIL CEFADA, VEKİL SEFADA

ASIL CEFADA, VEKİL SEFADA

Sivas?ta işsizlik sorunu birinci gündem olarak kalmaya devam ediyor. İnsanlar hayatlarını sorunsuz sürdürebilmek için masraflarını kısarken, aynı duyarlılığı kendilerini temsil edenlerden de bekliyorlar.

Sivas’ta işsizlik sorunu birinci gündem olarak kalmaya devam ediyor. İnsanlar hayatlarını sorunsuz sürdürebilmek için masraflarını kısarken, aynı duyarlılığı kendilerini temsel edenlerden de bekliyorlar.

 Sivas göç vermeye devam ediyor. İnsanlar daha rahat ve işsizlik sorunu olmaması için büyük şehirlerin yollarını tutarken, şehri yönetenlerin buna kalıcı çözümler bulamaması eleştiriliyor.

Geçim sıkıntısı nedeniyle, masraflarını kısmak için ekmeğin ve diğer ihtiyaç malzemelerinin en ucuz satıldığı yerlere akın eden birçok Sivaslı, içine düştükleri geçim sıkıntısını da hafifletmenin yollarını aramayı sürdürüyorlar.

Ekmek büfelerinde ekmeğin geldiği saatten dakikalarca önce kuyruk oluşturan bir çok gariban Sivaslı ilginç görüntüler oluşturuyorlar. Hemen hemen her gün tekrarlanan bu ekmek kuyruğu insanların geçim sıkıntısının da bir göstergesi olduğu yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Sivas’ta ekmek büfesinin olduğu birçok noktada bu görüntüler yaşanırken, Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN’in bir sivil toplum örgütünün düzenlediği sabah kahvaltısında mükellef bir sofrada olması kamuoyu tarafından büyük eleştiri aldı.

“Asıl”ın geçim sıkıntısı içinde olması gözlemlenirken, vekilin “kuş sütü eksik sofralarda” boy göstermesi yadırgandı.

Sivaslılar Vekil Hilmi BİLGİN’i şehrin sorunlarına duyarsız kalmakla suçluyorlar. Başta Kangal Termik Santral olayında ortada gözükmemesi ile de eleştiri alan BİLGİN’in, bir çok konuda iş bitirici olmamasının şehre kazanım sağlamadığını ifade ediyorlar.

Ayrıca bazı küçük atama ve sorun gidermenin ise, Sivas’ın tamamını kapsamayıp, günü birlik icraatler olduğu dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda