SİVAS SAĞLIK TURİZMİ ZİRVESİ

SİVAS SAĞLIK TURİZMİ ZİRVESİ

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Genç MÜSİAD Sivas Şubesi iş birliğiyle Sivas Sağlık Turizmi Zirvesi yapıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezinde yapılan Zirvenin Onur Kurulunda: Sivas Valisi: Dr. Yılmaz ȘİMȘEK, Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ yer aldılar.



Düzenleme Kurulunda: SCÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurperiha TOSUN, SCÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah MISIRLIOĞLU ve Sivas Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Onur ÖZDEMİR yer aldı

Açılışa Sivas Valisi Yılmaz ŞİMŞEK, Sivas Valisi Yılmaz ŞİMŞEK’in eşi Çiğdem OLGUN ŞİMŞEK, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim YILDIZ, Vali yardımcısı Şakir Öner ÖZTÜRK, il müdürleri, öğretim üyeleri, iş insanları, çeşitli sektörlerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sivas Valisi Yılmaz ŞİMŞEK yaptığı konuşmada, Sivas’ın termal kaynaklar bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek: “Sivas, sağlık turizminin ülkemizdeki en önemli merkezlerinden birisi olmaya adaydır. Bizlerde valilik olarak bu sektörde yatırım yapanın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Genç MÜSİAD Sivas Şubesi adına konuşa yapan yönetim kurulu üyesi Onur ÖZDEMİR, “İlimiz Sivas kaplıca ve şifalı sular açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Başta Kangal Balıklı Kaplıca olmak üzere Sıcak Çermik, Soğuk Çermik olmak üzere birçok şifalı su kaynağıyla şifa dağıtmaya devam etmektedir.

Bizde sağlık turizminde bulunduğumuz yerden daha iyi bir yere gelmek için şehir ve üniversite iş birliğini sağlamak adına Genç MÜSİAD olarak somut adımlar atıyoruz. İlimizde sağlık turizmi düzenlemekteki amacımız Sivas’taki sağlık imkânlarını başka illere ve özellikle yurt dışındaki muhatap kitlemize ulaştırmak ve Sivas’ın sağlık turizminde hak ettiği payı almasıdır”, dedi.

Sivas’ın sağlık imkânlarının tanıtılması, il dışından ve yurt dışından Sivas’a hasta getirmenin amaçlandığı zirve sabah 09.30 başladı ve beş ayrı panel şeklinde devam etti.

* Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Taner DOĞAN’ın moderatörlüğünde gerçekleşen, SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖREL DEĞERLENDİRMELER başlıklı 1. Panelde ilk konuşmacı olarak Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı: Tarık AKSOY söz aldı ve “Sağlık Hizmeti İhracatı Perspektifimiz ve Devlet Destekleri” konusunda sunum yaptı: AKSOY sunumunda; Ticaret Bakanlığı’nın sağlık olarak turizmine çeşitli alanlarda verdiği destekleri anlattı.

Panelin ikinci konuşmacısı Acıbadem Sağlık Grubu Uluslararası Hasta Hizmetleri Operasyon Müdürü İdris SARIAYDIN ise “Sağlık Turizminin bir ihracat olarak değerlendirilmesi ve özel sektörün başarısı” başlıklı sunumunda sağlık turizminin ekonomik değerlendirmesine yer verdi.

Panelin üçüncü konuşmacısı olarak Sivas Medicana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa GÜRELİK yer aldı, GÜRELİK “Sivas’ın Özel Sektör Medikal Turizm Potansiyeli” konulu sunumu ile sektördeki avantaj ve dezavantajları değerlendirdi.

* Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa GÜLMEZ’in moderatörlüğünde gerçekleşen, TÜM YÖNLERİYLE SAĞLIK TURİZMİ başlıklı 2. Panelde ilk konuşmacı olarak Sivas Numune Hastanesi Uzman Dr. Banu RAMAZANOĞLU söz aldı ve “Sivas’ın Sağlık Turizmi Potansiyeli: Mevcut Durum Değerlendirmesi” başlıklı sunumunda Numune Hastanesinin vermiş olduğu sağlık hizmetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Panelin ikinci konuşmacısı Medipol Sağlık Grubu'nda İşletme Direktör Yardımcısı Dr. Uygar ÜSTÜN ise “Sağlık Turizminde Tanıtım ve Pazarlama” başlıklı sunumunda Sivas gibi Anadolu şehirlerinin avantajlarına yer verdi.

* Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç Dr. Derya Fatma BİÇER’in moderatörlüğünde gerçekleşen, SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA ŞEHİRLER VE UYGULAMALAR başlıklı 3. Panelde ilk olarak “Sağlık Turizminde Marka Şehirler: Kayseri Örneği” konulu sunumuyla ASTUDER & Anadolu Sağlık Turizmi Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı Ergün SEZER yer aldı. 

Panelin ikinci konuşmacısı AFNA HEALTH Genel Müdürü Fatih YALÇIN “Sağlık Turizminde Aracı Kuruşların Rolü” konulu konuşmasında gelişen teknolojinin kullanımı ve yabancı dil sorunun giderilmesi yönünde ki önerilerine yer verdi

Panelin üçüncü konuşmacısı “Sağlık Turizmine Sağlanan Devlet Destekleri ve Başvuru Süreçleri” konulu konuşmasıyla Ticaret Bakanlığı, Ticaret Uzmanı Osman ACISU yer aldı. ACISU konuşmasında Ticaret Bakanlığı’nın Sağlık Turizmine vermiş olduğu destekleri ve bunların nasıl kullanılacağına dair konulara değindi.

Panelde son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Derya ÖZDEMIR DOĞAN, “Sağlık Turizminde Dental Sektörün Dijitalleşmesi ve AR-GE / ESTAŞ Örneği” başlıklı sunumunda şehrimiz sanayisinde ön sıralarda yer alan ESTAŞ’ın çalışmalarını anlattı.

* Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN’ın moderatörlüğünde gerçekleşen, SAĞLIK TURİZMİNDE GÜNCEL KONULAR başlıklı 4. Panelde ilk olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi - FTR ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa POLAT, Termallerin sağlık alanında kullanımına dair bilgilere yer verdiği , “Fizik Tedavi Hastalıklarında Termallerin Kullanımı ve Termal Turizm: Sivas Sıcak Çermik Örneği” başlıklı sunumunu yaptı.

Panelin ikinci konuşmacısı, “Termal Turizmde Balneoterapi: Sivas Balıklı Kaplıca Örneği” konulu sunumunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi - Dermatoloji ABD  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa TOSUN yer aldı. Dr. TOSUN konuşmasında: Sivas Balıklı Kaplıca’ya dair durum değerlendirmesi yaparak, sağlık turizmi açısından daha verimli kullanılması yönünde önerilere yer verdi.

Panelin üçüncü konuşmacısı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nurcan BAĞLAM, “Wellness Turizminde Detoks Otelleri” konulu sunumuyla yer aldı.

Panelin son konuşmacısı “Sağlık Turizminde Hasta Hakları ve Etik Konular.” Konulu sunumuyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kübra SÜHA yer aldı.

* Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Derya ÖZDEMİR DOĞAN’ın moderatörlüğünde gerçekleşen, DENTAL TURİZM başlıklı 5. Panela katılan tek panelist Uzdent Diş Klinikleri (Kayseri) Kurumsal Halkla İlişkiler Müdürü Ergün SEZER, “Dental Turizm Sektörel Değerlendirme” başlık sunumunu yaptı.



Anahtar Kelimeler: SİVAS SAĞLIK TURİZMİ ZİRVESİ