ARAŞTIRILMADAN YAPILAN PROTOKOLLER

ARAŞTIRILMADAN YAPILAN PROTOKOLLER

ARAŞTIRILMADAN YAPILAN PROTOKOLLER

sgk eski bina

İşkur İl Müdürlüğü?nün SGK`dan boşalan eski binasına taşınması için bir protokol imzalanmıştı. Ancak protokolde SGK binasının tadilattan geçeceği belirtilse de binada yapılacak olan tadilatın çok yüksek maliyetli olmasından dolayı bu işlem gerçekleştirilemiyor.  Hayli yıpranan binada yapılacak onarım neredeyse yeni yapılacak bir bina ile aynı maliyete geliyor. Hal böyle olunca da İşkur yeterli bütçesi olmadığından onarım gerçekleştirilemiyor ve çalışanlar yine basık bir ortamda çalışmaya devam ediyor.

İşkur yıllardır aynı binada hizmet veriyor. Binanın fiziki yetersizliğinden dolayı çalışanlar sıkıntı yaşıyor. İşkur çalışanları yıllardır yeni bina özlemi çekerken bürokrasiden beklenen adım da atılmıyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde üst düzey görevlerde yıllardır çalışan ve şu anda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcısı olarak görev yapan hemşerimiz Namık Ata dahi yeni bina beklentilerini karşılamadı.

Yeni bina hasreti ile yanıp tutuşan İş Kur il müdürlüğü için eski SGK binası önerildi. Geçen yıl kümbete yapılan yeni hizmet binasına taşınan SGK il müdürlüğünden boşalan İstasyon Caddesindeki yeni binaya geçmesi beklenen İşkur ne yazık ki buraya da taşınamadı. Çünkü gerekli araştırma ve inceleme yapılmadan bir protokol imzalandı.

Ancak protokolde SGK binasının tadilattan geçeceği belirtilse de binada yapılacak olan tadilatın çok yüksek maliyetli olmasından dolayı bu işlem gerçekleştirilemiyor.  Hayli yıpranan binada yapılacak onarım neredeyse yeni yapılacak bir bina ile aynı maliyete geliyor. Hal böyle olunca da İşkur yeterli bütçesi olmadığından onarım gerçekleştirilemiyor ve çalışanlar yine basık bir ortamda çalışmaya devam ediyor.

SGK binasında gerekli teknik araştırma ve inceleme yapılmadığından, ortalama bir maliyet çıkarılmadan "al gülüm ver gülüm" hesabı bir protokol imzalandığı için İşkur yine yerinden kıpırdayamıyor. Bankalar Caddesinde bulunan kiralık binada hizmet vermeye devam eden İşkur, yetkililerin hesapsız işlerinden dolayı nefes almanın bile zorlaştığı binada kalmaya mahkûm oldu.

İşkur çalışanlarını düşünmesi gereken üst düzey yetkililerin bir an önce İşkur Binası için bir alternatif düşünmesi gerekiyor. Daha önce de gündeme getirdiğimiz gibi Türkiye İş Kurumunda yıllarca üst düzey görevlerde bulunan ve AB hibeleri ile 16 ile yeni İşkur binası yaptıran Sivaslı Namık Ata`nın memleketindeki bina için de bir yenilik yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde AKP Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ile 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 yılı yatırım programı hakkında görüşmelerde bulunan Ata`nın yatırım programı içine Sivas`ı da dahil etmesi bekleniyor. Bilgin`in de Sivas ile ilgili yaptığı toplantılarda sadece görüşme yapması değil gereken desteğin sağlanması için çaba göstermesi bekleniyor. Sivas İşkur binasının halini bilen Bilgin`in de Ata`ya yeni bir bina yapılması için yardım etmesini sağlaması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0