AMİRİ DE YÖNETİCİSİ DE UMURSAMAZ TIBBİ ATIKLARDAKİ TEHDİT

AMİRİ DE YÖNETİCİSİ DE UMURSAMAZ TIBBİ ATIKLARDAKİ TEHDİT

AMİRİ DE YÖNETİCİSİ DE UMURSAMAZ TIBBİ ATIKLARDAKİ TEHDİT

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi bahçesinde gelişi güzel istif edilen ve yaklaşık bir haftadır toplanmayan Tıbbi atıklar tehlike saçıyor. Uzmanlar bu tıbbi atıkların gerektiği gibi istiflenerek yok edilmemesi durumunda çeşitli hastalıklara yol açabileceği yönünde görüş bildirirken, SSK Hastanesi yöneticilerinin konuyla derhal ilgilenmeleri bekleniyor.

SSK Hastanesi A Blok önündeki bahçede toplanan tıbbi atıklar çevre sağlığını tehdit ediyor. Çevre halkının bu durumun yaklaşık bir haftadır aynı vaziyette olduğu bilgisini verirken, yetkililerin bu konuya acil bir çözüm bulması bekleniyor.

Hastanedeki tüm servislerden toplanan Enjektör, şırınga, ameliyat malzemeleri, canlı dokusu, kan, bisturi, laboratuar kültürü, lam, lamel, kirlenmiş eldiven, pamuk, sargı bezi vb. maddeler, kimyasal sıvılar, radyoaktif malzemeler, serum setleri, tampon gibi malzemeler toplanarak, hastane bahçesinde istifleniyor. Ancak gelişi güzel bırakılan atıklar çevre halkının sağlığını da tehdit ediyor.

Uzmanlar sağlık kuruluşlarında oluşan tıbbi atıklar gerektiği gibi yok edilemezse temas ettiği insanlarda bazı sağlık sorunlarına neden olabildiğini kaydederek, biyolojik atıklardan yayılan mikroorganizmalar çoğu zaman hastalık yapıcı özellikte olduğunu ve diğer taraftan delici ve kesici özellikte olan atıkların bertaraf edilmemesi halinde son derece tehlikeli olduğu ifade ediliyor.

Çevre sağlığı için tehdit oluşturabilecek bir unsurun da kimyasal malzemeler olduğunu kaydeden uzmanlar, tıp kuruluşlarının bol miktarda kimyasal atık ürettiğini ve bu atıkların toprağa karışması halinde doğa için zararlı olabileceğini belirtiyorlar.



Anahtar Kelimeler: 0