AMELENİN KÖTÜSÜ AKŞAM YEĞİNLENİR

AMELENİN KÖTÜSÜ AKŞAM YEĞİNLENİR

AMELENİN KÖTÜSÜ AKŞAM YEĞİNLENİR

Sivas Belediyesi ekipleri 4 yıl aradan sonra nihayet Paşabahçe yolunun yapımına start verdi. Ancak, yol çalışmalarının kış mevsimi öncesine gelmesi de ayrı bir eleştiriye sebep oldu. Yağmurlar nedeniyle çamurlaşan toprakta zemin çalışmasının ne kadar doğru olduğu tartışılıyor. Diğer taraftan havanın erken kapandığı bu kış gününde yapılan çalışmalar, Sivas yöresindeki ?Amelenin kötüsü akşam yeğinlenir? sözünü akıllara getirdi.

Sivas Belediyesi 4 yıl sonra nihayet Paşabahçe yolunu yapmaya niyetlendi. Ancak zamanını tutturamadı. Geçtiğimiz günlerde Paşabahçe yolunda yol yapım çalışmalarına başlayan Sivas Belediyesi çalışmaları zamansız yapması nedeniyle eleştiriliyor. Kış mevsiminin yaklaşması ve yağmurların da başlamasıyla birlikte burada yapılan zemin çalışmalarının doğru olmadığı belirtiliyor.

Bu çalışmaların kış mevsimine kalmaması gerektiği belirtilirken, hem yağmurlar hem de akşam havaların erken kararması çalışmaları hiç şüphe yok ki aksatıyor. Yıllardır planlanan ve bir türlü başlanılamayan yolda nihayet somut adımlar atıldı.

Mevcut yolun düzgün olmaması ve dar olması bu alandaki trafiğin özellikle yaz aylarında fazlasıyla sıkışması yeni bir yol yapılmasını gerektiriyordu. Ancak yetkililer geçtiğimiz dönemlerde bu yolla ilgili askeriyeyle bazı sorunlar olduğunu ve bu sorunlar nedeniyle yolun yapına başlanılamadığı kaydedilmişti.

Daha öncede gündeme getirdiğimiz konu hakkında Sivas 5. Piyade Tugay Komutanlığı üst düzey yetkilileri, Sivas Belediyesiyle aralarında kendileri açısından hiçbir sorun bulunmadığını kaydetmişlerdi. Aradan geçen bu süre zarfından sonra, Belediye ekipleri geçtiğimiz günlerde çalışmalara başladı. Yağmurların başlaması ve havanın erken kapanması Belediye ekiplerini de zaman zaman sıkıntıya düşürürken, bu durum Sivas yöresindeki ?Amelenin iyisi akşam yeğinlenir? sözünü akıllara getirdi.

4 yıl önce Belediye Başkanlığı koltuğunu devralan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp?ün bu süre içerisinde bir yolu dahi yapamaması tepkilere neden olurken, Başkan Ürgüp?ün yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Sivas?ın gözünü boyamak adına çalışmalara hız kazandırdığı yorumlarının yapılmasına neden oldu.



Anahtar Kelimeler: 0