ALKOLDE BAŞA GÜREŞİYORUZ

ALKOLDE BAŞA GÜREŞİYORUZ

ALKOLDE BAŞA GÜREŞİYORUZ

TÜİK Türkiye genelinde alkol tüketiminin ne oranda olduğunu açıkladı. İllerin gelir durumlarına göre alkole ayrılan miktarı araştırdı. Sivas ise bu listede 4. sırada kendisine yer buldu. Sivas, Kayseri ve Yozgat Bölgesi 5,2 oranına sahip olurken listenin ilk sıralarını Doğu ve İç Anadolu ilerinden oluşması dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TUİK) yürüttüğü araştırma, aylık gelir içinde alkole ayrılan payı, il il gösteren bir tablo ortaya koydu. Sivas?ta da alkol tüketiminde artış gözlemlenirken, Kayseri, Sivas ve Yozgat Bölgesi 5,2 oranlar listede 4. sırada yer aldı.

Açıklanan rakamlarsa yıllardan beri kulaktan kulağa söylenen bu şehir efsanesini yıkmış oldu. Zira aylık gelir içinde en büyük harcama oranını alkole yapan il, hep söylenilenin aksine Konya değil, kuzeydoğu Anadolu içerisinde yer alan Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan.

Alkol tüketiminin geçtiğimiz yıllara oranla ilimizde artışa geçtiği gözlere çarparken, listenin ilk sıralarının genellikle Doğu ve İç Anadolu illerinden oluşması dikkat çekti.

Listenin ilk sırasında Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan Bölgesi 6,4 oranla yer alırken, Balıkesir, Çanakkale 5,7 ile ikinci sırada Şanlıurfa, Diyarbakır Bölgesi ise yine 5,7 ile 3. Sırada yer buldu. Sivas Bölgesi ise bu illerin ardından 5,2 ile 4. Sırada yer aldı.

Üç büyük il içinde en çok alkol tüketimi ise İzmir`de. Ardından Ankara geliyor. İstanbul ise aylık gelirin alkol harcamalarına oranıyla tüm Türkiye içinde en alt sıralarda.

İşte alkol tüketimi mevcut gelirlere göre en fazla yüzdeyi ilk 10 il:

1. Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan / 6,4

2. Balıkesir, Çanakkale / 5,7

3. Şanlıurfa, Diyarbakır / 5,7

4. Kayseri, Sivas, Yozgat / 5,2

5. Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir / 5,1

6. Zonguldak, Karabük, Bartın / 5,0

7. Aydın, Denizli, Muğla / 4,9

8. Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak / 4,8

9. Bursa, Bilecik, Eskişehir / 4,6

10. İzmir / 4,5



Anahtar Kelimeler: 0