ALİM YILDIZ DİSİPLİN VE CEZA BİRİMİNE SEVK EDİLDİ

ALİM YILDIZ DİSİPLİN VE CEZA BİRİMİNE SEVK EDİLDİ

YÖK hukuk müşavirliği CİMER aracılığı ile verilen cevaptaki başvuruyu uygun bularak hukuk müşavirliği tarafından disiplin ve ceza birimine sevk kararı verdi. Yıldız ve Özköse'ye manevi tazminat davalarıda açıldı.

SPHM

Sivas Cumhuriyet Üniversinde yaşanan liyakatsizlik, eş dost akraba siyasi bağ gibi kriterlerle adam almanın tavan yaptığı aynı zamanda kendinden olmayanların ezildiği hak ettikleri kazanımların verilmediği sürgün görevden almaların yaşandığı süreç hız kesmeden devam ediyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 2004 yılında taşeron işçi statüsünde iş başı yaparak 2016 yılında 696 KHK kapsamında “BÜRO MEMURU” kadrosunda sürekli işçi kadrosuna alınmış olan fakat Alim Yıldız'ın göreve gelmesi ile 2017 yılından 2021 yılına kadar görüş farklılığı ile kadrosu dışında kanunlara aykırı şekilde tarnafına uygulanan sistematik yıldırmaya yönelik yapılan görevlendirmeler neticesinde başka kadrolarda çalıştırılarak bezdirilen ve bu bezdirme sonucu istifa etmek zorunda bırakılan Ömer Sönmez'in kendisine verilen kamu gücünü art niyetli kullanan Rektör Alim Yıldız ve Kadir Özköse hakkında yasalar nezaretinde başlattığı hukuk mücadelesi meyvesini verdi.

Kanunlara yugun şekilde tarafına uygulanan mobing (Psikolojik taciz) ispatlayan görevlendirme yazıları ile şahıslar hakkında Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına “GÖREVİ KÖTÜYE KULLLANMA EZİYET KİŞİNİN HUZUR VE SÜKUNETİNİ BOZMA” suçları hakkında şikayetçi olmuş yapılan bu şikayet uygun görülerek kanunlar çerçevesinde Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “GÖREVSİZLİK”^kararı ile Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) işlemler başlatılmak üzere 2457 sayılı kanunun 53. maddesi uyarınca gereği yapılması üzerine gönderilmiştir.

Aynı zamanda tarafına yapılan bu usulsüz görevlendirme yazılarını CİMER aracılığı ile Yüksek Öğrenim Kurumuna da iletmiştir.

YÖK hukuk müşavirliği CİMER aracılığı ile vermiş olduğu cevapta başvurunun uygun bulunup hukuk müşavirliği tarafından DİSİPLİN ve CEZA BİRİMİ ne sevk edildiği şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Ayrıca tarafına uygulanan mobing işlemi doğrultusunda kanunların gösterdiği şekilde Alim Yıldız ve Kadir Özköse ye şahıslarına yönelik manevi zazminat davası açarak tarafına uygulananları hukuk mahkemelerine taşımıştır. 

Yasalar nezaretinde şahsına uygulanan kanunlara aykırı kamu gücünü art niyetli ve orantısız olarak kullanan Alim Yıldız ve Kadir Özköse hakkında verilen suç duyurularının ve şikayetlerinin kurumda çalışan ve yine ayni şekilde onlarca mobinge maruz kalan personellerede örnek olması beklenirken bu mağduriyetlerin hem maddi hem de manevi olarak çözülebileceği de ispatlanırken suç işleyenlerin hakkında da işlemlerin başlatılacağı ispatlanmıştır.

Yıldız'ın güç vermesi gereken koltuktan güç alarak yaptığı eylemler sonrasında o koltuğu kaybedip kaybetmeyeceği merak konusu.



Anahtar Kelimeler: YILDIZ DİSİPLİN BİRİMİNE EDİLDİ
HALİT KALAYCI
21.06.2023 12:53:43
Bu bir değil, bin değil . Rektör Alim Yıldız ve ekibinin haksız hukuksuz liyakatsiz ve hiçbir kural tanımayan işleri bir gün elbet cezasını bulacaktı, daha çooook dava açılacak bunlara bekleyip göreceğiz...

Murat CANDAN
21.06.2023 14:19:02
Örnek alınması gereken bir mücadele! Bravo!

Servet KORKMAZ
21.06.2023 14:37:21
Adam korkusuzca kanundaki haklarını aramış,kullanmış ve başarmış.Aynı şekilde işleme uğrayanlar haklarını araması için örnek olur.Helal olsun

Ömer sönmez
23.06.2023 11:31:54
Verilen kamu gücünü kanunlara aykırı sistematik şekilde yıldırmaya yönelik mobbing uygulayan kamu görevlisi rektör,g.sekreter,daire başkanı,şube müdürü her kim olursa olsun sinsile usulü hepsi kanunlar eşliğinde yasalar nezaretinde mahkeme karşısına çıkacaklar.Elinde herhangi bir soruşturma yada disiplin tutanağı olmadan görevlendirmelere maruz kalanlar bana ulaşsın yasal yolları tarif ederim.

Murat KAMALI
5.07.2023 12:48:27
Hakkını hukukunu nerelerde arayacağını bildiğin süreçe sana kimse dayatma yapamaz uyan artık Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Personelleri susup kendini başkalarıyla ötekileştirip Psikolojik Bunalıma girme çünkü yalnız değilsiniz...