ALİM BEY BU NE HIZ DAHA KARPUZ KESECEKTİK !

ALİM BEY BU NE HIZ DAHA KARPUZ KESECEKTİK !

Hak edilen ünvanları yıllarca vermeyerek hak yiyen Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi bu akademisyenleri ailelerinin çocuklarının hakkına girerken acaba neyi hedeflemektedirler. Şehri idare edenler neden suskun neden kafalar kumda..

Yıllardır hak ettikleri ünvanları alamayan daha doğrusu yönetim tarafından verilmeyen onca insanın hakkı göz göre göre yenmeye devam ediyor. Bir yandan da öğretim görevlisi alımlarına özel şartlar ilave edilerek ilana çıkılıyor, adamına göre Cumhurbaşkanına hakaretleri delilli ispatlı dahi olsa karı koca ünvanları çıkarılıyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenci olmayan bölümlere yeni proflar alınırken öğrenci olan yerlerde hak edilen kadrolar verilmiyor. 15-20 defa vekil dilekçesiyle ilahiyatçı dekanlar atanıyor.

Acaba Cumhuriyet Üniversitesi bu kadar sahipsiz mi. Bu şehrin yaşanan bu olaylar karşısında idari amiri neden suskundur. Veya AK Parti Gurup Başkan vekili sıfatıyla bu seçimlerde ilimizden AK Parti 1. sıra milletvekili seçilen ve AK Parti içerisinde ağırlığı olan Abdullah Güler bu keşmekeşlik karşısında neden sessiz. İl Başkanı iken vekil olarak seçilen içimizden biri dediğimiz Hakan Aksu'nun şehrin ilim yuvasındaki bu haksızlıklar karşısında hiç mi bir yaptırımı olmayacak. Kafalar neden hep kuma gömülürken bir kısım haksız kazançlar elde ederken bir kısmında hem şahsi hemde ailelerini etkileyen hakları göz göre göre yenmekte.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 15.09.2023 öğretim üyesi alım ilanı üzerine, Mühendislik Fakültesinde de görev yapan bir öğretim üyesinin 2 yıldır profesörlük kadrosunun verilmediğini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi tarafından verilmemesine de bir gerekçenin gösterilmediğini de  ifade ederek açılan bu ilanlarda kamu yararı ve hizmet gerekleri ilkelerinin yok sayıldığının bir çok öğretim üyesi kadro beklerken yeni atanan bölümünde 1 tane dahi öğrencisi bulunmayan Arkeolojiye  ve hatta kadrosunu hak edelini 15 gün olan 1 ay olana öğretim üyeleri için kadroların açıldığını ne   bu kadrolardan 2 prof kadrosu ve 2 doç kadrosu eşlere yönelik açılmıştır. Gazetemiz de biz bu haberi yaparak zaten bu kadroların takipçisi olacağımızı ifade etmiştik.

25.09.2023 tarihinde Sivas İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma için açılan bu davada ilginç durumların yaşandığı bilgisine ulaştık.

Şöyle ki

Sivas İdare Mahkemesinin iş yükü bilinirken bu davada 2 gün içerisinde red kararı çıkartılarak güzel ülkemizin hukuk sisteminin hızı gözlerimizi yaşartmıştır. Ama maalesef aynı idare mahkemesinde yine yürütmeyi durdurmalı açılan bir çok dava 6 aydır hala sonuçlanmamıştır. Bu durumda düşünülmesi gereken diğer bir durumdur.

Bu davanın bu kadar hızlı bir süreçte sonuçlanması şu soruları da yanında getirmiştir.

1.Bu dosya kapağını kaldırmak incelemek ve red için bir gerekçe yazabilmek için bile en az bir hafta gerekirken 2 gün içerisinde bu dosya nasılda hemen karara bağlanmıştır.

2.Bu dava konusu idare mahkemesinin unsurlarından yetki, şekil, sebep, amaç, maksat unsurlarında bir tanesine dahi aykırı olsa kabul edilip yd nin verilmesi gerekmiyor mu? burada telafisi güç durumlar meydana gelmiyor mu?

3.Bu davanın yetki ve şekil yönünden bir çok aksaklığı olmakla beraber  amaç ve maksat unsuruna dikkat edilecek şeyler kamu yararı ve hizmet gerekleri ilkesi değil midir? Bu durumda ihtiyacı elzem olan öğrencisi bulunan ve hatta hiç prof kadrosu olmayan bölümlere verilmesi gerekmez mi? Dava konusu işlemde  davayı açan öğretim üyesinin  bölümünde prof. kadrosunun olmaması bir çok aksaklığa ve yeni bölümleri açmaya engelken ,davacının prof.  kadrosu verilmeyerek ne amaçlanıyor olabilir ?

4.En  ilginç taraf şurası olmalı 
Kadro ilanına ve  Dosya teslim tarihi Başlama Tarihi : 15.09.2023 - Bitiş Tarihi : 29.09.2023 


Buraya dikkat 
Davanın açılış tarihi 25.09.2023, Mahkemenin reddettiği karar tarihi 27.09.2023 bu tarih biraz uzasaydı yani 30.09.2023 tarih olsaydı ne olurdu ?

1.Cumhuriyet Üniversitesinin sitesinde yayınlanan o 18 prof.ve Doç .kadrosu çıkamazdı.

2.Mahkeme sürecinden sonra ilanlar belki güncellenir. Revize edilebilirdi.

3.29.09.2023 tarihinde dosya teslim edildi diyelim .Prof kadrosu için 8 takım dosya Doc kadrosu için 5 takım dosya teslim edilir. Kadro ilanı olan 15.09.2023 tarihinden 12.10.2023 tarihine kadar olan bu kısa süreçte Rektör Danışmanı Taner ÇİFÇİ ,Alim YILDIZ beyin yakın ekibinden Adil ELİK .Alim BEY’in ekip arkadaşı Salih YÜKSEK ve diğerleri atanıyor .

Dosya teslim tarihi olan 29.09.2023 tarihinden kadroların verildiği tarih olan 12.10.2023 tarihine kadar olan 13 günlük kısa sürede bravoyu hak eden ne başarı gösteriyorlar  onu ifade edelim.

1.Beş jüri üyesinden ,bu üyenin 1 si üniversite dışından olmak koşuluyla Prof. olacakların 8 takım dosyasını. Doçent olacakların 5 takım dosyası herbirine posta yoluyla gönderiliyor. Bu dosyalar  inceleniyor. Bu incelenen dosyaları değerlendiriyor ve rapor yazıyor. Posta yoluyla gönderiliyor.

2.Rapor Fakültelere ulaştırılıyor. Dekanlık rektörlüğe yazı yazarak rapor sonucunu bildiriyor.

3.Rektörlük Akademik toplantı günü belirliyor.

4.Akademik kurul toplantı yapıyor .

5.Farklı adaylar varsa sözlü değerlendirme yapılır.

Durmu kısaca bu şekilde ilerler yani 13 günlük süre diyip geçmeyelim Sivas Cumhuriyet Üniveritesi Rektörlüğü bu konularda oldukça hızlı ve kafasına koyduğunu herşeye rağmen yapabilecek dirayeti kendisinde görüyor.Hukuku da yanına aldığında değmeyin keyfine 

Ha gazetemiz haberleri de oldukça etkili bunu söylemeden geçemeyeceğiz. Aldığımız duyumlara göre Mühendislik Fakültesinde eşlerden birisi olan ve prof kadrosuna ilanı çıkan öğretim üyesinin Rektör Prof.Dr. Alim YILDIZ la görüştüğünü ve rektör tarafından kadrosunun biraz bekletilmesinin ama eşine kadronun verileceği yönünde bir bilgide gelmiştir.Aynı teklifin 0 öğrencili Arkeolojide  çıkan doç kadrosu sahibi ve eşi mimarlık fakültesi öğretim üyesine de yapıldığı tahmin ediliyor.

Ama bu kadrolara hakkı ile atanan kişileri tenzih ederek şunu ifade etmek gerekir ki Devlet 18 yaşındadır.Bu mahkeme sürecide hala istinafta devam ettiğine göre kadroya atanan arkadaşlara tavsiyemiz .Kadro terfisinden sonra alacakları 3 bin ile 4 bin arasında ki farklı maaşları geriverebileceklerini düşünerek hareket etsinler hukuka ve adalete güvenmek her şeyden önce gelir.

Ayrıca Gerekçenin geneli incelendiğinde Dava konusu işlemle bir bağlantıyı bulmak cok zor. Davayı açan kişi tamda davadan etkilenen ve mağdur olan kişidir.

YILDIZ'ı düşürülen Cumhuriyet üniversitesi yönetiminin yıllardır sürdürdüğü hukukuksuz atamalar ve işlemler neticesinde akraba eş dost arkadaş siyasetdaş ticaretdaşlıklarla cakka cukka işlerle hesap vermiyeceklerini düşünseler ve bunun yanında YEKBAŞlar kuru sıkı tehdit etselerde öncelikle son mal artışlarının hesaplarını YAYA kalmadan vermeliler. KUZU'ları sessizliğini bozacak elbet bu şehirde yapılan yanlışlara dur diyecek birileri çıkacaktır.



Anahtar Kelimeler: KARPUZ KESECEKTİK !
Erhan TÜMAY
14.10.2023 18:32:37
Eskişehir, Ankara ve Bursa da görev yapmış ve 3 yıldır Sivas ta olan biriyim. Böyle bir olay oralarda olsa gerçekten yer yerinden oynar, kıyamet kopar, ortalık toz duman olur. Gerçekten şaşırıyorum Sivas nasıl bir yer ki; Rektör önüne gelene zulüm ediyor, mahkeme başkanı ' yap destekliyorum, arkanda ben varım' diyor. Siyasiler muhtemelen etli pide ve Sivas köftesi yemekten, bunlara bakamıyor bile. Demek ki küçük yerlerin , büyük sorunu bitmiyor. Bu yüzden de akademisyenler büyük şehirlere kaçıyor buradan. Olay şimdi anlaşılıyor.

Kenan ŞAHİN
14.10.2023 19:25:16
BİZLERİ AYDINLATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ, BAZI SİVAS HABER KANALLARI SADECE , MOR PATATES, ÜNİVERSİTEYE YAPILAN KALDIRIM TAŞLARI, GÖLET BİBİ LÜZUMSUZ HABERLER YAPIYOR. OYSA AKADEMİK YIKIM, BU ADAMLARIN YÜZÜNDEN YAPILAN İL DIŞI GÖÇLER , GÜVENMEK İSTEDİĞİMİZ MAHKEMELERİN DURUMU( HEM DE BAŞKAN DÜZEYİNDE), OTURUP HEM KENDİMİZİN HEM DE İLDEKİ BÜYÜKLERİMİZİN DÜŞÜNMELERİ GEREKİYOR ARTIK. HELE HELE TIP FAKÜLTEMİZDEKİ DUDAK UÇUKLATICI ,KORKUNÇ HALLERİNİN SON BİRKAÇ GÜNDÜR ŞEHİR GÜNDEMİNE DÜŞEN BOMBA HABERLERİ BİZLERİ ÇOK ÜZÜYOR.

Caner Tuğrul
14.10.2023 21:59:27
Bu yazılan çizilen utanç tablosundan Alim beyin etkileneceğini sanmıyorum.. Çünkü beyin takımından bir şahış; Bu eleştirisel haberler Ankarada bizi çok güçlü yapıyor ! gibi akla, mantığa sığmayan bir söz söylemişti. Ancak İdari mahkeme başkanının bu yaptıkları eğer doğru ise gerçekten bir sıkıntı sözkonusu... Şahsın haklı olduğu bir dava ,yürütmeyi durdurmalı olduğu halde 6 ayda sonuçlanmazken; Rektörlüğün haklı olabileceği bir davayı 2 gün içinde sonuçlandırıyorlarsa gerçekten birşeyler yolunda gitmiyor demektir. İki günde şu 10 serilik Cin Ali serisi bile okunmazken , siz nasıl bir karar verirsiniz ; diye sorar insanlar.Çok ilginç. Yani tam 90 kat hızlı çalışmışsınız, ellerinize, emeğinize sağlık, başarılarınız daim olsun!

Cemal ADANIR
15.10.2023 13:05:51
Şimdi anlamadığım, bir dava 2 günde, diğer bir dava 180 günde nasıl çıkar; aynı mahkeme, aynı hakimler, REKTÖR AYNI, ilginç şeyler oluyor da, biz bilmiyoruz galiba, Neyse büyüklerimiz daha iyi bilirler.

Tuğrul KOROĞLU
16.10.2023 12:40:51
Sistem çok güzel oturmuş gerçekten, olaya yargının da katılması kreması olmuş hadisenin. Sivas ta böyle oluyor demek ki işler, bravo hepinize.

MİKAİL AKTAŞ
16.10.2023 14:11:12
En son 5 eylül omurilik felçliler gününde birlikteydi, rektör ve idari mahkeme başkanı, demek ki orada bazı kararlar alınmış. Sivasa hayırlı olsun.

DERYA
17.10.2023 09:57:39
KOSKOCA ADAMLARIN YAPTIKLARI İŞLERE BAKIN YA.( YA DA KOSKOCA ADAMLAR ZANNETTİĞİMİZ).

Muhammed Demir
18.10.2023 21:07:23
Sivasın yeni abisi Abdullah Güler beyden ,Alim Yıldız konusunda acil adımlar bekliyoruz. gerçekten çok zaman kaybedildi bu rektörle.

KERİM ERBAY
21.10.2023 11:30:37
Sivas gibi küçük yerlerde olur böyle işler zaten, büyük bir şehirde ve sahibi olan bir şehirde olsa hoplatırlar adamı valla.

serkan çimen
24.10.2023 13:07:42
Sivasımıza hiç de yakışmıyor bu tür alengirli işler.