ALDATAN KİM? HAK EDEN KİM?

ALDATAN KİM? HAK EDEN KİM?

Aldatan kim? Hak eden kim? Sivas halkı 30 Mart?ta kararını sandıkta verecek? İlimizdeki seçim sürecinde daha ziyade iki aday ön plana çıkıyor. Önceki Başkanlığı döneminde yaptığı proje ve hizmetleriyle Sivas?a adeta çağ atlatan Ak Parti Belediye Başkan Ad

Aldatan kim? Hak eden kim? Sivas halkı 30 Mart’ta kararını sandıkta verecek… İlimizdeki seçim sürecinde daha ziyade iki aday ön plana çıkıyor. Önceki Başkanlığı döneminde yaptığı proje ve hizmetleriyle Sivas’a adeta çağ atlatan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın seçimin favorisi olarak öne çıkarken, BBP Lideri Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatıyla Sivas halkının vefa göstererek göreve getirdiği ancak bu süreçte Sivas kamuoyunu tatmin edecek hizmetlere imza atamayan BBP Belediye Başkan adayı Doğan Ürgüp’ün bu seçimlerde görevi devretmesi bekleniyor.

30 Mart yerel seçimlerine sadece 13 gün kaldı. İlimizdeki 5 siyasi partinin Belediye Başkan adayları da artık son kozlarını oynuyor. Seçim çalışmalarını hızlandıran siyasiler kapı kapı dolaşarak vatandaşa projelerini anlatarak oy istemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda son yapılan anket ve kamuoyu yoklamalarına bakıldığında iki ismin ön plana çıktığı gözlemleniyor. Ak Parti Sivas Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın’ın halkın büyük çoğunluğunun tercih ettiği isim olarak ön plana çıkarken, mevcut Belediye yönetimi ise yüzde 13-15 oy farkıyla ikinci sırada bulunuyor.

Bu gelişmelerle birlikte mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün son günlerde bilboardlarda yer alan afişi dikkat çekiyor. “Aldatanı geç, Hak edeni seç” sloganıyla seçmeninden oy isteyen mevcut Belediye Başkanı Ürgüp’e 30 Mart tarihinde kimin aldatıp kimin hak ettiğinin belli olacağı yorumları yapılıyor.

2009 yerel seçimleri öncesi BBP Şehit Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından Sivas halkının vefa göstermesiyle görev başına gelen mevcut Belediye Başkanı Ürgüp’ün geride kalan 5 yıllık süreçte ortaya doğru düzgün bir proje koyamaması nedeniyle büyük tepki toplamıştı.

İlk 4 yıllık hizmet döneminde neredeyse hiçbir icraatı olmayan Ürgüp, son 1 yıllık süreçte yaptığı çalışmaların akabinde seçimi kazanmayı hedeflemişti. Bu süreçte Yeni Terminal Binası, Kurt Deresi, Şehitler Parkı ve Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi gibi birkaç tesisin açılışını gerçekleştiren Ürgüp bu projelerin tamamında birçok nedenle eleştirilmişti.

Terminal Projesi’nde yerinin yanlış olduğu ve geleceğe dönük bir yatırım olmadığı noktasında eleştirilen Ürgüp, yine Terminal’in ısıtma sistemindeki sorunlar ve sonrasındaki ek maliyetler nedeniyle ve çevre düzenlemesi nedeniyle tepki toplamıştı.

Eski dönem Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından başlatılan Paşabahçe Projesi’ni kopyalayarak Kurt Deresi mevkiinde aynı projeyi uygulamaya çalışan Ürgüp, burada da çalışmaya sadece start verilerek 3-5 kamelyadan öteye gidilememesi nedeniyle tepki görmüştü.

Şehitler Parkı’nın aydınlatma sistemi nedeniyle eleştirilen mevcut Belediye yönetimi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin ise en çok şehir merkezindeki sıkışmışlığı artırdığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

Bu projelerin tamamının neredeyse yarım yamalak açılışının yapılması ise kamuoyunun eleştirdiği konular arasında yer almıştı. Yine mevcut Belediye kendilerinin Prestij Projesi olarak gösterdiği Turkuaz Projesi’nde ise eski sanayi bölgesindeki bir kesim dükkânın yıkılmasından öteye gidemeyerek ellerinde patlamıştı. Yine revizyon imar planına yapılan haddinden fazla şikayetin ardından Sivas İdare Mahkemesi bir dönem yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Bu gelişmelerle birlikte mevcut Belediye’nin geride kalan son 5 yıllık süreçte elini attığı birçok işte başarısız olduğu gerçeğini ortaya koyarken, önümüzdeki yerel seçimlerde BBP camiasının oy sayısını büyük ölçüde düşüreceği ifade ediliyor.

Diğer taraftan ilimizdeki en güçlü aday konumunda olan Ak Parti adayı Mimar Sami Aydın ise gerek geçmiş dönemde yaptığı hizmetler ve gerekse önümüzdeki dönem projeleri nedeniyle Sivas merkezde seçimin favorisi olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Belediye Başkanlığı görevini Osman Seçilmiş’ten devralan Mimar Sami Aydın, bu dönemde hayata geçirdiği proje ve çalışmalarıyla adeta Sivas’a çağ atlatmıştı. Özellikle harabe görünümünde bulunan Paşabahçe ve Mısmılırmak’ta yaptığı Ak-Su Projesiyle bu bölgelere yeniden hayat kazandıran Mimar Aydın yine Kent Meydanı Projesiyle de Türkiye’ye örnek gösterilmişti.

Kent Meydanı Projesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da büyük övgülerle anılan Aydın, yine Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye genelinde 30 İl ve Büyükşehir de Belediyecilik konferansları vermişti.

Bu çalışmaların yanı sıra Sivas’ı doğalgaza kavuşturan Aydın, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Yağmur Sulu Hatları, Havuzlu kavşak düzenlemeleri, Gıda Bankası, Bölge Parkları, Tek tip mezar uygulaması, Atık su arıtma tesisi, toplu taşıma ve cadde düzenlemeleri gibi yaptığı birçok hizmetle Sivas’ın değerine değer katmıştı.

Yeni dönem için de yine AK Parti’den adaylığını koyan Aydın, 30 Mart seçimlerinde seçilmesi halinde yine Sivas’a vizyon kazandıracak projelerle geliyor.

Özellikle Kent Meydanı’nda yapılacak düzenlemeler, Kızılırmak Projesi, Kale Projesi, Özbelsan’ı Güçlendirme Projesi, Seyfebeli Sanayi Bölgesi, Katlı Otopark projeleri ve yeni yol ve bulvar projeleriyle dikkat çeken AK Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın’ın iktidarında gücüyle Sivas’ı Büyükşehir yapmaya aday il konumuna getireceği belirtiliyor.