Alan Değiştiren Öğretmenlerin Tayin Bilmecesi

Alan Değiştiren Öğretmenlerin Tayin Bilmecesi

2012 yılı İl İçi Alan Değişikliği Özellikle İlimizde Öğretmenlerin mağduriyetine sebep oldu.! Sivas İl Milli Eğitim Eski Müdürü Turan AKPINAR 2012 yılında İl İçi Alan Değişikliği yoluyla atanan öğretmenlerin ilişiklerini kesip, yerlerine il içi atama ba

 

İlimiz Milletvekili ve aynı zamanda Milli Savunma Bakanı Sn. İsmet YILMAZ  dan İlimiz  öğretmenleri yardım bekliyor.            

     2012 yılı İl İçi Alan Değişikliği Özellikle İlimizde Öğretmenlerin mağduriyetine sebep oldu.! Sivas İl Milli Eğitim Eski Müdürü Turan AKPINAR  2012 yılında İl İçi Alan Değişikliği yoluyla atanan öğretmenlerin ilişiklerini kesip, yerlerine  il içi atama başvuru sıra listesinde bekleyen öğretmenlerden hemen atama yapmak yerine ,atanan öğretmenlerin ilişiklerini kesmeyi 15 gün bekletmiş ve iş ve işlemleri aheste aheste yapabilmeye zaman bulmuştu. Bu olay da kamuoyuna öğrenciler mağdur olmasın düşüncesiyle yapılan idari bir uygulama olarak lanse edilmişti. Bu uygulamadan Öğrenciler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü mağdur olmadı ama olan öğretmenlere oldu. Çünkü rutin olarak öğretmenlerin yıl hesabında 30 eylül tarihi baz alınmaktadır . Hal böyle iken  İl Müdürünün çalışanlarının ilerde hak kaybına uğrayacağını dikkate almadan,  idari uygulama olarak ilişik kesmelerini 15 gün ötelemesini en basit haliyle aymazlık ve öngörüsüzlük olarak nitelendiren öğretmenler mağduriyetlerinin giderilmesini için Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ'dan girişimde bulunmasını bekliyorlar

    2012 yılında İl İçi Alan Değişikliği kılavuzu  iş takviminde   atanan öğretmenlerin Tebliğ ve İlişik Kesme İşlemleri 28 Eylül 2012 Cuma günü olarak ilan edilmesine rağmen, tereddüte düşülen hususlar dolayısıyla Bakanlık süreyi 1 iş günü daha uzattı , böylelikle atananların Tebliğ ve İlişik Kesme İşlemleri 1 Ekim 2012 tarihine uzadı. Sivas İl Milli Eğitim Eski Müdürü Turan AKPINAR'da idari bir uygulama olarak, Sivas İli genelinde alan değişikliği yapan öğretmenlerden idareci olanlar dışında , fiilen derse giren tüm öğretmenlerin ilişik kesme iş ve işlemlerini , öğrenciler mağdur olmasın düşüncesiyle 15 Ekim 2015 tarihine kadar bekletip 15 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirdi.Öğrenciler mağdur olmadı ama olan öğretmenlere oldu çünkü rutin olarak öğretmenlerin yıl hesabında 30 eylül tarihi baz alınmaktadır .Bunun bir İl Müdürünün dikkate almadan idari uygulama olarak 15 gün ötelemesi öngörüsüzlük olarak nitelendiren öğretmenler mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyorlar. Nitekim 2015 İl içi yer değiştirme yönetmeliğinin 52. Maddesinin 1. Fıkrasında Öğretmenlerden yer değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir” denmektedir.

                  2012 yılında ülke genelinde Alan değişikliğinde bulunan öğretmenlerin; okulda göreve başlamaları 30 Eylül 2012 tarihinden sonra gerçekleştiği ve ilimize özel bir durum olarak, ilimiz genelinde de öğretmenlerin okulda göreve başlamaları 15 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştiği için , 2012 yılında Alan değişikliği yapan öğretmenler sene itibariyle 2015 yılında  okulda 3 yıl doldurma şartını taşıyıp , il içi atama isteğinde bulunabileceklerken, yukarda izah edilen ve kendi inisiyatifileri dışında gelişen idari uygulamalar sonucu, kurumda 3 yıl çalışma süresini doldurmayı , ilişiklerinin kesilmeyip bekletildiği 15 gün için kaybederek bir sene daha beklemeye mahkum ediliyorlar.

                2015 İl içi yer değişikliği başvuru şartlarında , 2012 yılında Alan değişikliğinde bulunanların, bu durumunun gözetilerek  2012 yılında Alan Değişikliği yoluyla il içi ataması yapılan öğretmenlerin, kurumda 3 yıl doldurma şartları 16 Ekim 2015 tarihi baz alınacak şekilde başvurular alınırsa mağduriyetleri giderilmiş olur. Bu konuda Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ'ın girişimde bulunmasını bekleniyor.