AK PARTİ?DE TARİH ÖNE ALINDI

AK PARTİ?DE TARİH ÖNE ALINDI

AK PARTİ?DE TARİH ÖNE ALINDI

Ak Parti Genel Merkezi aldığı kararla birlikte Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru tarihini öne aldı. Daha önce 23 Ekim olarak açıklanan aday adaylığı başvuruları 1 Ekim ? 1 Kasim tarihleri arasında yapılacak. Belediye Başkanlığı aday adaylığı ilimiz için 3 bin 100 TL olarak, Belediye Meclis Üyeliği adaylığı için ise 250 TL olarak belirlendi.

Beklenen seçim heyecanı önümüzdeki günlerde başlayacak. Önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlere sadece 185 gün kaldı. Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Belediye Başkanı Aday adaylığı başvuruları önümüzdeki hafta Salı gününden itibaren başlamış olacak.

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda yeril seçimler için aday adaylığı başvurularının 23 Ekim tarihinden itibaren başlayacağını duyurmuştu.

Ancak önceki gün alınan kararla birlikte, başvuru süreci öne alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop yerel seçimler dolayısı ile başvuru ve istifalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim çalışmaları konusunda önemli açıklamalarda bulunan Şentop, 2 Ekim tarihinde bir toplantı yaparak İl Başkanlarının istifalarını değerlendireceklerini de kaydetti. İlimizde Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılan AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru?nun da bu toplantıya katılacağı ve toplantının ardından istifasını vererek aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

Diğer taraftan adaylığını koymasına kesin gözüyle bakılan eski Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer adayların da önümüzdeki hafta itibariyle aday adaylıklarını açıklamaya başlayacakları belirtiliyor.

Adaylık başvuru tarihinin erkene çekildiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Şentop, ?Adaylık başvuruları için tarihi erkene çekiyoruz. Aday adayları 1 Ekim 2013 ile 1 Kasım 2013 tarihleri arasında başvuru yapacak? dedi.

Şentop açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

?Bu tarihler dikkate alındığında aday adayları ortaya çıkmış olacağı için, temayül yoklamaları ile anket çalışmalarımızı Kasım`da tamamlarız. YSK istifa için başlangıç tarihi açıklamıyor; son tarih açıklıyor. YSK`nın açıklayacağı son tarih 1 Aralık olur. Ama Ekim`de, Kasım`da da istifa mümkün. Aday adaylarının başvuru sırasında teşkilat görevleri varsa, bu görevlerinden ayrılmaları gerekir. Son başvuru tarihi 1 Kasım olduğuna göre, en geç bu tarihte istifa etmiş olmaları lazımdır. Ancak bu konuda aceleye gerek yok; muhtemelen 2 Ekim`de İl Başkanlarımızla toplanıp teşkilat görevlerinden istifa konusunu değerlendireceğiz.?



Anahtar Kelimeler: 0