AK PARTiDE İKİLİ YARIŞ

AK PARTiDE İKİLİ YARIŞ

AK PARTiDE İKİLİ YARIŞ

AK Parti?de İl Başkanı Burhanettin Kuru`nun istifası sonrasında boşalan koltuk için yarış kıyasıya sürüyor. Belediye Başkan Adaylığından ziyade hızlı yarış il başkanlığında yaşanıyor. Şehrin değil kişisel çıkarların üzerine inşaa edilmiş olan siyasetteki bu mücadeleden kimin galip çıkacağı ise merak ediliyor.

2013 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkan Aday Adaylığı yarışının önüne geçen Ak Parti İl Başkanlığındaki mücadele tüm hızıyla sürüyor.

Burhanettin Kuru`nun istifasıyla birlikte boşalacak olan il başkanlığı süren yarışta Sedat Özata, Muzaffer Gümüş, Muharrem Eliş, Ersin Coşman, Erdal Karaca, Halil İbrahim Karademir, Turan Topgül ve İsmail Çapraz isimleri ön planda yer alıyor.

Kuru`nun istifasını beklemeye almasına rağmen geçtiğimiz hafta sonunda Başkan yardımcılığı görevini sürdüren Süreyya Bulur`un sosyal medyadan Kuru`nun, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la olan resmiyle birlikte aday adaylığını ilan etmişti.

Seçim süreci çalışmaları güçlü adayların genel merkez yoğunlaşması ile sürerken adaylık yarışında halkın anketlere yansıdığı gibi dillendirdiği Sami Aydın haricindeki isimlere kapalı tutumu sürmekte. Doğan Ürgüp örneğini yaşayan Sivas halkı dışarıdan aday istemezken şehrin çoğunluğu Sami Aydın ismi üzerinde birleşmiş durumda.

Kuru`nun istifası ile boşalacak olan il başkanlığı koltuğu için Sedat Özata`nın yoğun tempo sarfettiği, ancak Hilmi Bilgin ve Burhanettin Kuru`nun teşkilatı ellerinde tutabilmek için Muzaffer Gümüş ismi üzerinde durmakta. Bununla birlikte Has Partiden Numan Kurtulmuş`la birlikte AK Partiye katılan Halil İbrahim Karademir`in de belediye başkan aday adaylığı süreci ile birlikte boşalacak bu koltuk için girişimlerde bulunmakta.

Belediye Başkanlığı için AK Partide ismi ön planda olan aday adayları arasında ise Sami Aydın, Halil Şener, Necaattin Çelik, Mustafa Coşkun, Burhanettin Kuru, Osman Kılıç, Selami Uzun, Adem Yıldırım, Halil İbrahim Karademir, Tahsin Karabulut, Ali Kuruçay, Adem Işık yer alıyor. Sami Aydın, Halil Şener, Necaattin Çelik, Mustafa Coşkun ve Burhanettin Kuru arasında aday adaylık sürecinde yoğun bir çekişmenin yaşanması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0
Vahdettin
20.10.2013 10:51:42
Sayın Necaattin ÇELİK...