Aday Listeleri ve Genel Durum

Aday Listeleri ve Genel Durum

20 sene oldu muhalefette hala umut yok!

Birkaç büyük şehir hariç, muhalefete aday adaylığı müracaatlarına bakınca seçime gitmeye gerek yok diyorum içimden. Bu yöneliş üzerinden bir seçim tahmini bile yapılabilir. Ve anlamadığım, insanlar vekil olmak için kapısına gitmiyor muhalefetin. Ve hala AK Parti ve Koalisyon ortağının listeleri kabarık.

Sivas’ta nasibini almış bu yoğun ilgiden aslında ama bu seçimde Sinan Ateş olayı falan derken MHP adaylıkların sayısı beni şaşırtıyor. Yook canım diyenler var haklılar ben AK Parti'yi evvelki senelerde olan ilgi üzerinden değerlendirmiyorum. Mevcut durum üzerinden rakiplerine bakarak.

Hem muhalefet bu kadar kötü olduğunu nereden biliyorum.

Abi listemiz de İsmet Abimiz var mesela ve bıkmadan her dönemin adayları bu motivasyonlarına hayranım. Adamlar hiç gitmemiş, bence onlara verilsin artık sıra. Habib Bey'i listelerde göremedim, 3. Dönem mi, 65 yaş sınırına mı takıldı? Unutuldu mu, kendisi mi müracaatı unuttu anlamadım. Hatta listeye üç sefer baktım, soyadları üzerinden teyit aldım. Ola ki Habib ismi yanında bir ismi daha vardır da onu kullanmıştır diye… İyice evhamlı yaptılar beni.

AK Parti’nin listesini önceki yıllara kıyasla baktığımızda nitelik olarak az zayıfladığını, sayının hayli düştüğünü ve heyecan yapacak bir ismin olmadığını görüyorum. Bir de yeni bir abisi yok…

Tahminleri sevmem ama baraj engelinin olmadığı bu seçimde BBP oy oranını yükseltmek için heyecan verici bir isimle yola çıkarsa, AK Parti kızgınları ittifak içinde hareketlenirse, 1 CHP, 1 MHP, 1 BBP ve 2 AK Parti desem şimdiden meydana inme ve zamana bakınca çark etmek için hayli vaktim olacak. Ama iyi adaylarla çıkılmazsa tablo bu, Furkan CHP'de olursa 2 zorlar mı BBP’nin muhalifleri desteklerse belki zorlar 2018 artanlara bakmak lazım.

Nihai liste merakla beklenirken aday aday zamanımız olursa değerlendirme yapacağım.

Ama Sivas’ın uşağı hoş görülü, ben Düzce Postası gazetesinde de yazıyorum, abi tahammül sınırı çok zayıf bir şehir. O sebeple yazılanların daha iyiyi bulma şuurunda bir ikaz olduğunu bilmeniz beni mesut ediyor.

Kim aday olursa onu destekleriz dönemin bittiği bu seçimde, doğru isimlerin ayıklanıp aday gösterilmesini temenni ediyorum. Her ne kadar listede heyecan veren bir isim olmasa da yeni isimlerden sinerjiyi yakalayan kişilerde olabilir.

Demokratik bir seçim olsun her adayın bahtı açık, Sivas’tan en doğru isimler Ankara’ya gider duasıyla…



Anahtar Kelimeler: Listeleri Genel Durum