ADAY ADAYLARINDAN ANKETE TEPKİ

ADAY ADAYLARINDAN ANKETE TEPKİ

İlimizde Ak Parti Teşkilatı içerisindeki mevcut aday adayları arasında seçim çalışmaları devam ediyor. Ancak kamuoyunda yapılan bir anket diğer aday adaylarının tepkisine yol açtı. Sabit telefonların aranarak bir anket yapıldığı belirtilirken, diğer siyas

İlimizde Ak Parti Teşkilatı içerisindeki mevcut aday adayları arasında seçim çalışmaları devam ediyor. Ancak kamuoyunda yapılan bir anket diğer aday adaylarının tepkisine yol açtı. Sabit telefonların aranarak bir anket yapıldığı belirtilirken, diğer siyasi partilerin adaylarının isminin belirtildiği, henüz adayı belli olmayan AK Parti’den ise sadece bir aday adayının ismi söylendiği kaydedildi. Ak Parti Genel Merkezi’nin Belediye Başkan adayını önümüzdeki haftalarda açıklayacağı belirtilerken, yapılan anketin taraflı olduğu ve yanlış anlaşılmalara neden olduğu kaydediliyor.

İlimizde seçim heyecanı hızla devam ederken, Ak Parti’den Belediye Başkanlığı’na talip olan 8 isim de seçim çalışmalarını devam ettiriyor. Bilindiği üzere ilimizdeki diğer siyasi partiler 30 Mart seçimlerindeki adaylarını belirlemişlerdi.

Ak Parti Teşkilatı içerisinden ise Belediye Başkanlığına talip olan 8 isim aday adaylıklarını açıklamışlardı. Aday adayları seçim çalışmalarına devam ederken, Ak Parti Genel Merkezi’nin Aralık ayının ilk haftasında yapılacak anketler doğrultusunda bu 8 isimden birisini Belediye Başkanı adayı olarak belirleyecek.

Aday adaylarının seçim çalışmalarında son dönemlerine girerken, bazı aday adaylarından Sivas kamuoyunda yapılan anketlerle ilgili sitem geldi. Konu hakkında gazetemizi arayarak durumu bildiren siyasetçiler, ilimizdeki ev ve iş yerlerindeki sabit telefonları arayarak bir anket yapıldığını ancak tercihlerde AK Parti’den sadece bir ismin söylendiğini diğer kişilerin yok sayıldığını belirttiler.

Telefondan ankete katılan vatandaşlarımızın sunulan seçenekler doğrultusunda yanıltılmak istendiği iddia edilirken, Ak Parti Genel Merkezi’nin ilimizdeki Belediye Başkanı adayı doğrultusunda henüz bir karara varmadığı ve önümüzdeki süreçte bu ismin belirleneceği kaydedildi.

Yapılan ankette sabit hatlara telefon açılarak, 30 Mart Yerel seçimlerinde oyunuzun kimden yana kullanacağı sorulduğu belirtilirken, ilimizdeki bütün Belediye Başkanları’nın adaylarının isminin söylendiği, Ak Parti Teşkilatında henüz adayın belirlenmemesine rağmen sadece bir ismin sunulduğu belirtildi.

Bilindiği gibi Ak Parti Genel Merkezi tarafından da ilimizde Ekim ve Kasım aylarında birer anket yapılacağını kamuoyuna duyurmuştuk. İlk anketin Nasıl Bir Belediye Başkanı istiyorsunuz? Şeklinde sorgulanacağı belirtilirken, ikinci ankette ise Ak Parti teşkilatından aday adaylığını açıklayan isimlerin tercihlerde sunulacağı belirtilmişti.

Ak Parti Genel Merkezi’nin anket çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, Ak Parti Teşkilatı içerisinde yapılacak olan temayül yoklamaları ve anketler sonucunda aday olacak ismin belirleneceği ifade ediliyor.

Diğer aday adaylarının tepkisine yol açan bu ankette ise anketin kim tarafından yapıldığının belirtilmediği ifade edilirken, vatandaşlarımızın da bu anketi Ak Parti Genel Merkezi tarafından yapıldığını düşünerek yanlış anlaşılmalara yol açabildiği öğrenildi.



MERT
11.11.2013 10:04:28
SAMİ YAPTIRIYOR BUNLARI BİR OYUN HAA ADAYLAR HERKEŞIN AKLINA SAMİYİ SOKUYORLAR BAŞKA ADAY YOK MUŞ GIBI ama başbakan samiyi koymuyacak bunu bılın sadece bak başbakanım halk ıstıyor diye öne cıkaracaklar uyanık olun başbakan koymuyor samiyiii

Enteresan Şehir
12.11.2013 10:00:59
şahsen sıkıldım hergün hergün arıyıp arıyıp duruyorlar çoğunluk akp kardeşim ben akp bu tamamen düşüncesizlik aradıkları evde bebek varmı uyuyormu nöbetten çıkmış evinde uyuyan insanlar var hastalar var bu saçmalığa bir son versinler

BAŞLANGIÇ
12.11.2013 10:00:31
Daha çoooook göreceğiz Burhanettin KURU ve ekibinin bu yöndeki spekülatif eylemlerini. Her yolu mübah gören bu adam ve ekibine Allah fırsat vermez inşaallah...

yellow
13.11.2013 13:07:37
Mert Doğan taraftarı olduğunu nasıl belli ediyosun, arkadaşlar korkunun ecele faydası yok, Allah ın izniyle Sami AYDIN yine aday, Sami bey gücünü Sivas halkından alıyor, Sami başkanın referansı halktır bunu unutmayın suni gündem oluşturmayın.Şükürler olsunki Sami başkanla Sivasımız hakettiği yere gelecek.

Alpdemir
14.11.2013 17:36:32
Bırakın Allah aşkına Sami Aydın adam olsaydı ne olusa olsun başkası gelemezdi. Ak parti bu hatayı bidaha yapmaz heralde!!! Hepsi fasa fiso Sivas için çare Necaattin Çelik..

aaa
15.11.2013 09:40:23
sami burhanettin fark etmez iktidar partisinin belediyeyi alması gerekiyor ki 2.osb yi yapsınlar 2.osb nin kurulması demek sivasta sanayi devrimine geçiş demektir. göç almak demektir!! projeler için iktidar partisinin ödeneği gerekiyor biraz zeki olun!!