ADAY ADAYIN ELİNİ KALDIRDI

ADAY ADAYIN ELİNİ KALDIRDI

Ak Parti İl Teşkilatı?ndan Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Karademir oldu. Karademir, dün Ak Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını resmen açıkladı.

Ak Parti İl Teşkilatı’ndan Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Karademir oldu. Karademir, dün Ak Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını resmen açıkladı. Bununla birlikte gerek kendi çevresinde gerek sosyal medyada gerekse katıldığı programlarda aday adaylığını resmen açıklayan İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun kendisi gibi aday adayı olan Karademir’in adaylık açıklamasında yer alarak elini kaldırmasının etikliği sorgulanıyor.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler için Ak Parti’de aday adaylığı başvuru süreci 1 Ekim tarihinde başlamıştı. Bir haftalık süreç sonunda eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Karademir aday adaylığını açıkladı.

Dün saat 11.00’da Ak Parti İl Binasında basın toplantısında adaylığını açıklayan Karademir’in yanında aday adaylığını koymasına kesin gözüyle bakılan İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun da bulunması dikkat çekti.

Halil İbrahim Karademir’in aday adaylığını duyurduğu basın toplantısında İl Başkanı Kuru’nun yanı sıra Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz, İl Kadın Kolları Başkan vekili, Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman’da yer aldı.

Bilindiği üzere İl Başkanı Kuru, ortağı Hilmi Bilgin’in Milletvekilliği koltuğuna oturmasının ardından Belediye Başkanlığı için çalışmalarını sürdürüyordu. Özellikle son dönemde katıldığı programlarda aday adaylığını resmen açıklayan İl Başkanı Kuru’nun Karademir’in yanında yer alması dikkat çekti.

HALİL İBRAHİM KARADEMİR KİMDİR?

1961 yılında Sivas`ın Üçlerbey Mahallesi`nde doğdu. Sivas`ın tanınmış esnaflarından Kunduracı Ethem Usta`nın oğludur. İlköğretim ve Lise eğitimini Sivas`ta tamamladı.1985 yılında M. Ü.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü`nden mezun oldu.

1989 yılında Sivas Belediyesi`nde memur olarak göreve başladı.10 yıla yakın çalıştığı Belediyede Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Özbelsan AŞ Genel Müdürü ve Müfettiş olarak görev yaptı.

Üniversite eğitimi sonrası İstanbul`da Mali Müşavir olarak çalışma hayatına atıldı. 1998 yılında Sivas Belediyesi`nden istifa etti ve özel sektörde çalışmaya başladı. 1998 yılında beş ortakla Yuvacı Tekstil AŞ`yi kurarak Yön. Kur. Başkanlığını yaptı. 14 yıla yakın devam ettirdiği ticari faaliyetleri kapsamında, yaptığı ihracatla şirket olarak, şehrimiz ekonomisine önemli katkılar sağladı.

1990 yılında Sivas Kemal İbn-i Hümam Vakfı Kurucuları arasında yer aldı ve Vakfın Mütevelli Heyeti Üyeliğinin yanı sıra Vakıf Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1995-96 yılında Belediye Spor Kulübü Kurucusu ve Başkanlığını yaptı.

1994-98 yılları arasında Sivasspor Kulübünde iki dönem Asbaşkanlık görevinde bulundu. 1995-99/2004-2008 yılları arasında TSO`da iki dönem meclis üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2005-2006 yıllarında Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur. Halen aktif olarak bazı sivil toplum kuruluşlarında çalışmaktadır.

Gençlik yıllarında MSP gençlik faaliyetlerine katılarak başladığı siyasi faaliyetlerini, üniversite eğitimi süresince, Başbakanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan`la Refah Partisi İstanbul Teşkilatında devam ettirmiştir.1983-1987 yıllarında İstanbul Fetih Yurdu Öğrenci Başkanlığı ve Yurt Müdür Yardımcılığı yaptı.1987 yılında MGV İstanbul Şubesinin kuruluşunda yer aldı. 26 Temmuz 2009 tarihinde, Saadet Partisi Sivas İl Başkanı oldu.

2010 yılında Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Saadet Partisi`nden ayrılarak 1 Kasım 2010`da kurulan Has Parti, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi ve Sivas Kurucu İl Başkanı oldu. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, Has Parti Sivas Milletvekili Adayı oldu.

Has Parti`nin 19 Eylül 2012`de feshedilmesinden sonra, 22 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi`ne geçmiştir. Halen siyasi hayatını aktif olarak Adalet ve Kalkınma Partisi`nde devam ettirmektedir. Karademir, evli ve dört çocuk babasıdır.



murat
19.10.2013 10:55:12
daha geçen yıllarda siz ve genel başkanınız numan bey akp ye demediğinizi bırakmadınız.firavunlar,nemrutlar vs.şimdi nolduda o zaman firavun dediğiniz kişilerle berabersiniz?genel başkan yardımcılığı tatlı geldi herhalde.Allah sizi bildiği gibi yapsın yanardönerler.