ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK !

ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK !

Ölümlü dünya ölümlü insan ha Alim olsan ha Zalim de olsan

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörü Alim Yıldız ‘ ın  İdare Mahkemesi Başkanlarına olan yakın ilgisi devam ediyor. Görevi yaptığı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünün son etabına giren Rektör YIDIZ Sivas ilinde var olan  İdare Mahkemesine açılan  davaların çoğunluğuna sahip olmakla gurur duyuyor olacak ki ! bu davaların neden bu kadar çok olduğuna dair bilgi de almak istiyor olabilir belki de İdare Mahkemesiyle yakın ilişki içerisinde olunduğun da kurumuna karşı açılan davaların azalacağını da  düşünüyor olabilir.

Daha öncelerde protokol ziyaretleri yeni atandığında hayırlı olsun  ve görevi bıraktığında veda ziyaretleri olarak yapılırken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü  ve İdare Mahkemesi başkanı  görüşme trafiğini sıkılaştırarak mevcut ülkenin durumunu tartışıyor olabilir. Mevcut idare mahkemesi başkanı Ali Ersan TÜZÜNER’den önce görevde bulunan Fatih Hakan Polat ‘ın Rektör ALİM YILDIZ ‘la çok sık bir araya geldiği bilinirken yine o dönemde bu durumun sakıncalarını ve hak arayan insanlarda ki kaygı cimer şikayetlerine konu olmuşken ,Mevcut Başkan Ali Ersan Tüzüner’in  5 EKİM  dünya omurilik felçliler gününde yaptığı  rektör Alim Yıldız’ ı ziyarete bir anlama yüklememekle beraber  bu ziyaret sonrası  Cumhuriyet Üniversitesine karşı hak arama mücadelesi veren yüzlerce kişide güven bunalımı oluşturmuştur.

Sivas Adliyesinin Adli yıl açılışında verilen mesajlar dikkate alındığında hakim ve savcılarımıza olan güvene olan vurgusu Sivas Başsavcısı Sayın Uğurludan gelmiştir. Uğurlu açılış konuşmasında 
Adaletten yoksun kalan toplumlar sadece adaletten yoksun kalmış olmazlar, hak kavramının yanında iyiye ve güzele olan inançları ile geleceğe dair tüm umutlarını kaybederler. Bizler de adaleti gerçekleştirmek için büyük bir fedakârlık ve özveri içinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

2022-2023 adli yıl konuşmasının devamında ise Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Uğurlu; “Adalet nerede?” diye soran olursa “Hz. Ömer öldü” dememeliyiz,  adalet bizim kutup yıldızımız, adalet dinin direği, devletin temeli ve yönetim esasıdır. Hatta adalet, en büyük ideal ve en yüce erdemdir. Kâğıdı vicdan, kalemi akıl, mürekkebi ise yüksek karakter olan adaletin, millet vicdanında daha fazla itibar gördüğü, evrensel değerleriyle vatandaş ile devlet arasındaki güven köprüsünün sağlam ayağı olduğu, bir adli yıl olması temennisiyle adaletin tesisi için fedakârca görev yapan hâkim, cumhuriyet savcısı, avukat meslektaşlarıma ve tüm yargı çalışanlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” dedi. 

Sivas İdare Mahkemesi Başkanı Ali Ersan Tüzüner ise “Hukuk devleti; hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, devletin tüm unsurlarıyla evrensel hukuk kurallarına tabi olduğu, bireyin ve toplumun hukuki güvenliğinin sağlandığı devlettir. Hukuk devleti ve yargı denetimi insan haklarının güvencesidir. İdarenin her türlü eylem ve işleminin yargı denetimine tabi olduğu hukuk devletinde, kişi hakları ile kamu menfaati arasındaki ince ve nazik denge korunmak zorundadır. Hukuk devletinin teminatlarından biri de idari yargıdır. İdarenin eylem ve işlemlerinin yargısal denetimini yapan idari yargı, idarenin hukuk içinde kalmasını sağlamakla, bireylerin hak ve menfaatini koruyan aynı zamanda kamu hizmetinin gereklerini gözeten bir yargı düzenidir.” dedi.

Bizde tüm kalbimizle adaletin tarafsız bağımsız olduğuna olan güvenimizle beraber  hakim ve savcılarımızın hiçbir kurum ve hiçbir şahıs için karar vermeyeceğine olan inancımız neticesinde adalet mülkün temelidir diyoruz. 
 



Anahtar Kelimeler: ADALET HERKESE LAZIM OLACAK !
Tenzile AYDIN
10.10.2023 20:21:11
Rektör Alim Yıldız dokunduğu herkesi yakarak gidecek Sivastan. Herkes bu adamdan kaçarken idari mahkeme başkanı nedense sürekli birarada. Son dönemde giderek yaygınlaşan ; Üniversite davalarında sürekli rektörü haklı çıkaran ; 2 ye 1 le rektörü kazandıran çok şaibeli davalar var. Üniversitenin haklı olduğu durumlarda yürütmeyi durdurmayı 4 günde veren başkan; şahısların haklı olduğu davalarda 6 ayı bulan gecikmeler yaşatıyor. Dünyanın hiçbir yerinde 6 ayı bulan yürütmeyi durdurma kararı yoktur, ısrarla geciktiriliyor; istinaftan gelen kararlar gözardı edilerek aynı, rektörü destekleyen kararlar çıkıyor. önümüzdeki haftalarda birçok üniversite davalısı HSYK ya şikayette bulunacak , aynı zamanda CİMER şikayetleri de olacak. BİR iki değil çünkü.

Zübeyde Şahin
10.10.2023 21:18:50
Dünyanın her yerinde ( Mozambik, Moritanya, nijerya dahil) İdari mahkemelerin görevi, haksızlığa uğrayan şahsı, O kuruma karşı korumaktır. SİVAS İDARİ MAHKEMESİ HARİÇ!!! Sivas idari mahkemesi ise ; kin, garez, haksızlık, kişinin huzur ve sükunetini bozma ve eziyet suçlarından mahkemelik olan Alim Yıldız bey'i korumak için kurulmuş bir mahkeme hüviyeti göstermektedir. Bu bir, iki, üç değil artık sağır sultanın bile duyduğu ve tepkilerin artık sesli bir şekilde çıkmaya başladığı bariz bir durum olmuştur. Sürekli rektörle yan yana poz veren Başkan, ne yazık ki bu samimiyetini başka boyutlara çekmektedir. Gerekli işlemler her türlü platformda yapılacaktır.

zehra kaynar
10.10.2023 23:14:58
Rektör ve idari mahkeme başkanı , Dünya kooperatifçiler günü, Sivil havacılık günü, Dünya diabet günü, birleşmiş milletler günü ve bunun gibi yılın tam 97 özel gününde bir araya gelip, resim çektirip poz verip, sosyal medyada verirse bu samimiyet elbette bu şekilde dile getirilir. Özellikle son 1 yılda idari mahkemede rektörlüğe karşı açılan her dava gerçekten bir şekilde rektörün kazanması ile sonuçlanıyor , çok dikkat çekmeye başlamış durumda. şahsın kazanacağı bariz olan bazı konularda da dava ısrarla uzatılıyor, top taca atılıyor, yine rektörlüğün güdümünde seyreden bazı! olaylar oluyor. Bildiğim 4-5 dava için önümüzdeki haftalarda mağdur üniversite personeli CİMER olsun; HSYK olsun, Hasan başsavcımıza direkt şikayet edilme şeklinde olsun birtakım girişimlerde bulunacaklar. Ha bu arada, görevini layıkıyla yapan Hasan Uğurlu başsavcımıza selam ve sevgilerle...

RASİM AVŞAR
10.10.2023 23:46:33
2 kere 2 dört eder davası açılsa, rektör 5 eder diyorsa idari mahkeme başkanı davayı 5-6 ay uzatır, nasıl bir savunma yaparsanız yapın başkan sizi haksız çıkarır; istinaf : bir daha gözden geçirin diye yollar, başkan bir iki ay daha uzatır, siz bu arada davanızdan vazgeçmek, Sivas ı, hatta ülkeyi terk etmek; hatta hatta intihar etmek istersiniz, ama idari mahkeme başkanı Eski Mısır, Hititler, Sümer matematiğinde 2 kere 2 bazı yazıtlarda 5 eder diye halen 5! der ve dava bir türlü sonuçlanmaz. Bilmem kısaca özetleyebildim mi sivas idari mahkemesinin REKTÖR ortaya girince neler yaptıklarını, neyse önümüzdeki haftalar bir sürü şikayet olacak zaten, sosyal medyada olay patlamış durumda, mağdur sayısı 5-10 falan değil, çok daha fazlaymış.

Cevder Ağar
11.10.2023 08:35:41
Bu büyük sorunu dile getirdiğiniz için Sivas postası ailesine şükranlarımı sunmak isterim. Allah razı olsun. çok fazla muzdarip akademisyen varmış, haberinizden sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar kampüs içerisinde yoğun telefon trafiği yaşandı. meğer durum epeydir böyleymiş, her merciye şikayetler başlayacak. Öncelikle Hasan Uğurlu beyden bir randevu talep edeceğiz, olanları herkes bilsin. Adalet tarafsız olmalı, sürekli rektör tarafa kayan bir adalet , adalet değildir. tekrar teşekkür ederiz.

LEYLA KANTARCI
11.10.2023 10:09:13
Rektöre karşı idari mahkemede dava açarsanız kazanma olasılığınız % sıfıra yakındır. yüzde yüz haklı olsanız da, bariz kazanacağınız belli olsa da idari mahkeme başkanı bir yol bulup; bu Alim Yıldız 'ı kazandırıyor, iki kez dava açacaktım, sakın açma kaybedersin dediler, açamadım.

kemal dinçer
11.10.2023 11:37:25
Hakim ve savcılarımızın hepsi elinden geleni yapmaktalar, işlerini de hakkıyyen yaptıklarından bir şüphe elbette yoktur. ancak idari mahkemede başkan bey sürekli Alim yıldız lehine bir tavır içinde gibi, yani 1-0 yenik başlıyorsunuz, üniversiteye karşı açtığınız davalarda. sorun bu.

EYYÜP BOZDAĞ
11.10.2023 11:51:48
Erman hoca der ya: Haken tüm takdir haklarını üç büyüklerden yana kullanıyor diye; idari mahkeme başkanı da tüm takdir haklarını rektörden yana kullanıyor, hem de göstere göstere , çok bariz şekilde. oysa rektörü değil, kurumu değerlendirmesi lazım. diğer hakimlerimize en ufak bir eleştirim yok, amma ve lakin, başkan beyin eli sürekli havada ( alim beyin lehine oy kullanmak için)

HAKAN CANDAN
11.10.2023 12:47:51
Alim Yıldız 'ın ya da üniversiteye açılan bir dava varsa zaten kin, hırs, garez, insanlarla uğraşmak ve psikolojilerini bozmak için yapıldığından dolayı %99,9 Alim bey haksızdır. bunu herkes bilir, Bu biline biline ; İdari mahkeme başkanının Rektörlük kurumunu değil de ALİM YILDIZı koruyup kollama gibi bir görevi olmamalı aslında. Sonunda Alim bey gibi sizin de haberiniz yapılır; Hiç hoş olmadı gerçekten. diğer idari mahkeme hakimlerimiz de zan altında kalacak ne yazık ki.

BETÜL KODAZ
12.10.2023 15:33:27
Devlet kurumlarını korumak hepimizin görevidir. açık duran ışığını söndürmek; damlayan musluğunu elbette kapatmalıyız. ancak zulmeden, zalim, kin-hıs-garez ile personeline cehennem azabını yaşatan kurum amirlerini de korumak için türlü türlü taklalar atmaya hiç gerek yoktur. ha öyle olursa böyle binlerce kez okunur; bir sürü de nahoş mesajlara maruz kalırsınız. herkes görevini layıkı ile yapsın lütfen!

Kamil İYİDOĞAN
12.10.2023 15:41:17
Bu gibi insanlar yüzünden kurumlarımız ne yazık ki zan altında kalıyorlar. Şu Alim Yıldız ve ekibinin personeline yaptığı zulüm ve eziyet dillere destan olmuşken, sağır sultan duymuşken, neredeyse her çarşamba YÖK e çağrılıp hesap soruluyorken, açığa her an alınması an meselesi iken, İdari mahkeme başkanına mı kalmış, böyle birisini koruyup kollamak? Bu haber bir ihbar niteliğinde olmalı ve Hasan Uğurlu beyin birşeyler yapması gerekli ...

GALİP SÖNMEZ
13.10.2023 18:24:37
ALLAH C.C. Kur'an-ı Kerim de buyurduğu üzere; Nisa/58.Ayet "Şüphesiz Allah size emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adâletle hükmetmenizi emrediyor. Böylece Allah size ne güzel öğüt veriyor! Doğrusu Allah her şeyi hakkiyle işiten, kemâliyle görendir." Adalet, hak, hukuk, liyakat toplumda insanların insanca yaşaması için herhalde en önemli olanlarındandır. Belki su, belki hava gibii belki de ekmek gibi. Cuma hutbesinde bile hocamız bizim dinimiz de merhamet ve adalet en önde gelir, kul hakkına riayet edin .hak hukuk,adalet ve liyakatı gözetin diye hitap ediyor .Ne kadar güzel temenniler. Uygulayabilirsek ne mutlu bizlere.. Tabi ki bu konuları uzmanı olan ilahiyatçı hocalarımız,hukukçu hocalarımız ve idareci kardeşlerimiz daha iyi bilirler.

Mevlüt CANBAY
14.10.2023 22:26:11
Galip beyin yorumuna aynen katılıyorum. Adaletin başı olacak olan ilahiyatçılar ve hukukçular daha dikkatli olması gerekirken; şu haber ve az önce yayımlanan bu olayla ilgili Cumhuriyette Kapatılan Jet Dava haberi gerçekten de NEREDEYİZ? NE YAPIYORUZ? dedirten bir olay. Sadece Sivasa mı has, tüm ülke mi böyle anlamakta zorluk çekiyoruz ve çok çok çok üzülüyoruz. Lütfen işimizin, yaptıklarımızın önemini bilelim, Yukarıda Allahın olduğunu unutmayalım, hatır-gönül-arkadaşlık işleri ile yaptığımız işleri birbirine karıştırmayalım. Adalet ne ise onu uygulayalım.

Kamuran toygar
15.10.2023 13:10:47
Arkadaş olabilirsiniz, iş hayatı dışında gezip eğlenebilirsiniz, ama iş başkadır, kanun ve nizama uymak zorundayız. Bu nahoş haberlere meydan vermemek lazım.

Kerem er
17.10.2023 10:01:32
Adalet herkese lazım ama, bazılarına daha fazla lazım olacak gibi, rektör bey Filistin için dün ZULMÜN OLDUĞU YERDE TARAFSIZLIK MANUSSUZLUKTUR demiş. gerçekten de katılıyorum, ancak bu zülmü sadece filistin, gazze de aramak yanlış olur, bazen şehrin göbeğinde bile zulümler yapanlar var!

Kamuran eroğlu
18.10.2023 21:11:00
Şehrin tüm il müdürleri değişti, aslında ilk önce Alim Yıldız la başlamak gerekiyordu, asla geç kalınmış değil bence, zararın neresinden dönülse kardır, 8 yılda çok şey kaybedildi bu şahısla.Lakin yanındaki herkesle birlikte gitmeli, bir kişi bile o ekipten kalırsa ,zarar aynen sürer.

Ömer SÖNMEZ
3.11.2023 22:00:08
20 Kasım dan sonra Alim beye yapılan işlemlerin neticesini resmen hep birlikte göreceğiz. Unutmamalı KUL ALMADIKÇA HAK BELA YAZMAZ! HAK BELA YAZMAZ KUL ALMADIKÇA ALİM BEY DEVLETLE RESMEN TANIŞTI...