ACİLLER ACEMİ KASAPLARLA DOLDU

ACİLLER ACEMİ KASAPLARLA DOLDU

ACİLLER ACEMİ KASAPLARLA DOLDU

Tüm uyarılara rağmen kurban kesimi esnasında yaralanmaların önüne geçilemedi. Sivas?ta Kurban Bayramı`nın ilk gününde hastanelerin acil servisleri, kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralananlarla doldu. Sivas Numune Hastanesi`ne 25, Devlet Hastanesi`ne 30, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`ne 10, Şarkışla Devlet Hastanesi`ne 15, Suşehri Devlet Hastanesi`ne ise 11 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Sivas, Tokat, Erzincan ve Elazığ`da kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 196 kişi hastanelere başvurdu. Kurban Bayramı`nın ilk gününde hastanelerin acil servisleri, kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralananlarla doldu. Sivas Numune Hastanesi`ne 25, Devlet Hastanesi`ne 30, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`ne 10, Şarkışla Devlet Hastanesi`ne 15, Suşehri Devlet Hastanesi`ne ise 11 kişinin başvurduğu öğrenildi. Bu kişilerin büyük bir bölümünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, sol bileğindeki kesi nedeniyle Numune Hastanesi`ne kaldırılan Abdullah Erbaş`ın (32) ise ilk müdahalenin ardından ameliyata alındığı belirtildi. Kesmeye çalıştığı kurbanlığın altında kalan bazı vatandaşların ise tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. Vatandaşların büyük bir bölümünün el, kol, diz ve bileklerinden yaralandığını ifade eden yetkililer, bir vatandaşın ise kulağında kesi olduğunu bildirdi. Suşehri`nde hastaneye başvuran 11 kişi arasında, kurban keserken köprücük kemiği kırılan bir vatandaşın da yer aldığı öğrenildi.

Tüm uyarılara rağmen vatandaşların kurban kesimi esnasında yaralanmalarının önüne geçilemedi. Bazı vatandaşlar ise hem işi sağlama almak hem de daha pratik ve hijyenik olması açısından kurban kesimlerini et kombinalarında gerçekleştirdi. Kurban kesiminin ardından etlerin parçalanma işlemleri de kombinalarda gerçekleştirildiğinden vatandaşlar zaman açısından da tasarruf etmiş oldu.



Anahtar Kelimeler: 0