Meva lokantası cafe ve lokanta hizmete devam,diğer işletilen yerler önemsenmeyerek burası ismindende anlaşıldığı gibi yurt edinildi bire kayak simülasyon merkezi kaldırılırsa değmeyin keyflerine.

Sivas ekonomisine,turizmine katkı sunmak ve istihdam yaratmak düşüncesi ile kurulmuş olan şirketin şuanki durumunun ne olduğunu bilmesekte gördüğümüz kadarıyla bazı şeyleri sorgulamak cevaplarını merakla beklemekteyiz.Siz her zaman niyet sorgulaması yaparak işte bunlar şucu,bucu zaten bunlar devamlı böyle yazarlar diye algı oluşturarak savunma geliştirsenizde işin aslının böyle olmadığını biliyoruz.Siz ne kadar görmezden gelmeye çalışsanızda ısrar etsenizde bizler kamu malını korumak yerinde kullanmak ve liyakati herzaman ön planda tutacağız. 

Neden böyle bir giriş yazısıyla başladım onu anlatayım.Buruciye A.Ş nin faliyet alanları genişletilmesi istihtam yaratılması için Yıldız Dağı Kayak Merkezi ,Osman Ağa Konağı,İnönü Konağı,Buruciye Medresesi,Halı atölyesi yerine yapılan çok eğitim ve oyun merkezi,Meva Lokantası,İl Özel idaresinden hizmet alımı karşılığı yapılan işler,sonrasına iştirakleri olarak kurulan şirketler yem,hayvancılık ve kültür tabiî ki buralarda kullanılan para devletin parası ve yatırımları.Buraların şu andaki işlevliği nedir?Yatırım için ne kadar para harcanmıştır?

Osman Ağa konağı ihale edilip başka şahısa devredildi

 İnönü Konağı adalet bakanlığına devredildi.

Halı atölyesi yerine yapılan eğitim ve oyun merkezi (altındaki oto park kapalı atıl)Milli eğitim müdürlüğüne devredildi.

Buruciye Medresessi el sanatları merkezi iken Müftülüğe devredildi.Sonrasında alınarak sadece iyi para kazanıldığı bilindiği için çaybahçesi olarak kullanılmakta.

Meva lokantası cafe ve lokanta hizmete devam,diğer işletilen yerler önemsenmeyerek burası ismindende anlaşıldığı gibi yurt edinildi bire kayak simülasyon merkezi kaldırılırsa değmeyin keyflerine.    

Yıldız dağı evet ençok para aktarılan yatırım yapılan kayak merkezi buraya harcanan paranın miktarını bilmemekle birlikte yerinde harcanıp harcanmadığı hep bir soru işareti olarak zihinlerimizde kalmaya devam ediyor.Burası  kar mı ediyor?Zarar mı ediyor?Burası gerçekten donanımlı turizm sektörünü,kayak sporunu iyi bilen kişiler tarafından mı idare edilmekte?Belirtiğim gibi büyük paralar harcanarak Yıldız Dağı Kayak merkezi, valilere ,il özel idaresine yük olmaktan kurtarın Buruciye a.ş olarak yapılan yatırmlara sahip çıkarak burasını daha işlev hale nasıl getirebilirsiniz onun projelerini ortaya koyunuz ulusal basında tanıtıma ağırlık veriniz.Dediğim gibi profesyonel uzman yönetim kadrosuna teslim ediniz.

Diğer iştirakleri ise isimleri var.Vizyonları ve misyonları yazılı var ama buraların ekonomiye katkıları nedir?

Yem fabrikası?

Süt ve yoğurt tereyağ fabrikası? Yem ve süt fabrikalarının durumunuda biliyoruz ne kadar kaç kğ.süt işleniyor.Mustafa Altun böyle işlerle ilgilenmez yorulur.Hastane kantini işletilir.Belkide yeni eğitim sezonunda okul kantinleri ihhalesinede girebilir koskoca BURUCİYE a.ş.Bizler bu şekilde olmaz diyoruz.Sizlerde ,aman kimse duymasın bilmesin diyorsunuz, siz bilirsiniz ama bunun siyasetle alakası Buruciye Medresesi ne kaç lira kira verilmektedir.Vatandaşa 1 çay 7 liraya satmak ne kadar vicdani birde kamu şirketi.Özel de o zaman 15 TL dır.Vatandaş kimin umrunda acaba.



Anahtar Kelimeler: