90 YATAKLI YENİ HASTANE!

90 YATAKLI YENİ HASTANE!

Sağlık Bakanlığı, 2014 yılında Sivas?ın da yer aldığı 12 şehre yeni özel sağlık kuruluşu açılması ve uygun olan illere kadro tahsisi yapılmasına dönük planlama yaptı.

Sağlık Bakanlığı, 2014 yılında Sivas’ın da yer aldığı 12 şehre yeni özel sağlık kuruluşu açılması ve uygun olan illere kadro tahsisi yapılmasına dönük planlama yaptı.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün planlama ilanına göre, Ağrı, Hakkâri, Kars, Sivas ve Tokat`ta 90 yatak kapasiteli birer özel hastane açılacak. Bu illerde açılacak hastanelerdeki uzman hekim kadro sayısı 33, yoğun bakım yatak sayısı da 10 olacak.

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemlerde icralık durumuna düşen Park City AVM’nin özel hastaneye çevrileceği konuşulmaya başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın bu kararının ardından Park City’nin hastaneye dönüştürülerek hizmet vermesi bekleniyor.

Söz konusu illerde faaliyet gösteren mevcut özel hastanelerden uzman hekim kadro sayısı 33`ten az olanlara da uzman hekim kadro sayılarını 33`e tamamlamak amacıyla talep etmeleri halinde verimlilik kriterleri dikkate alınarak kadro verilecek. Ancak ``mevcut özel sağlık kuruluşlarının kadro talebinde bulunabilmesi için mevcut uzman hekim kadrolarının tamamının dolu olması`` zorunlu olacak. Özel hastanelere verilebilecek uzmanlık dalları ise şöyle belirlendi:

``Kadın hastalıkları ve doğum, iç hastalıkları, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, göz sağlığı ve hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, Üroloji, anesteziyoloji ve reanimasyon, tıbbi biyokimya, tıbba mikrobiyoloji, radyoloji, nöroloji, göğüs hastalıkları, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, deri ve zührevi hastalıklar, beyin ve sinir cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, çocuk cerrahisi, göğüs cerrahisi, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, kalp damar cerrahisi, kardiyoloji, tıbbi patoloji, ruh sağlığı ve hastalıkları, acil tıp.``

7 İLE ÖZEL TIP MERKEZİ

Öte yandan, bu yıl Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Sinop ve Tunceli`ye de birer özel tıp merkezi açılacak. Bu merkezlerde uzman hekim kadro sayısı 10 olacak. Amasya, Erzurum, Kilis, Niğde, Şırnak ve Çanakkale`deki mevcut özel sağlık kuruluşlarına da ek kadro verilebilecek.

Söz konusu planlama ilanı kapsamında açılan yeni özel sağlık kuruluşları ancak açıldıkları ilde faaliyet gösterebilecek, başka bir ile taşınma talebinde bulunamayacak. Mevcut özel sağlık kuruluşlarına tahsis edilen kadrolar da kuruluşların başka bir ile taşınmak istemeleri halinde iptal edilecek.

Başvuru tarihi, başvuru şartları ve hak sahipliğinin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar ise ayrıca ilan edilecek.