7 YAŞINDAKİ ÖLÜM SKANDAL ESERİ Mİ

7 YAŞINDAKİ ÖLÜM SKANDAL ESERİ Mİ

7 YAŞINDAKİ ÖLÜM SKANDAL ESERİ Mİ

Tren kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi?nde yaşamını yitiren gencin bir ihmal yüzünden mi hayatını kaybettiği konuşulmaya başlandı. İddiaya göre gencin beyin MR?ı çekildiği sırada genci gözlemlemek isteyen hocalara izin verilmeyince müdahalenin gecikmesi sonucu yaralı genç hayatını 5 saat içerisinde kaybetti. Şimdi kamuoyu bu iddianın yanıtını arıyor.

Geçtiğimiz günlerde tren çarpması sonucu yaralanan genç, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi acil servise kaldırılmıştı.  Genç, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti. Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde ağır yaralı gencin kurtarılamamasının sebebinin bir ihmalden mi kaynaklandığı sorusu gündeme geldi.

İddiaya göre acil servise kaldırılan yaralı gencin beyin MR?ı çekildi. Gencin ameliyatını gerçekleştirecek olan hocalar, MR çekildiği sırada odaya girmek istedi. Ancak radyoloji ana bilim dalı başkanı Orhan Solak, yasak olduğu gerekçesiyle diğer hocaların içeri girmesine izin vermedi.

Ameliyatı gerçekleştirecek hocalar, müdahalenin hızlanması amacıyla böyle bir talepte bulunmasına rağmen Solak?ın izin vermemesi gencin hayatını kaybetmesinin ardından tartışma konusu oldu. Hocaların MR filminin çekildiği sırada genci gözlemlemesinin tedaviye bir etkisinin olup olmayacağı konuşulurken bir ihmalin olup olmadığı da akıllarda soru işaretine neden oldu.

Anında müdahalenin hayat kurtardığı gerçeği bir yandan ihmal konusunu gündeme getirirken yaşandığı iddia edilen olayla ilgili olarak kamuoyu bir açıklama bekliyor, yaşananlarda gerçekten bir ihmal var mı, yok mu?



Anahtar Kelimeler: 0