4 EYLÜL?DE BULUŞALIM?

4 EYLÜL?DE BULUŞALIM?

4 EYLÜL?DE BULUŞALIM?

Bu hafta bize ayrılan sütunlarda, Sivas Basketbol Altyapısının mevcut durumu hakkında paylaşımlarda bulunacağız.

Anadolu?nun her şehrinde olduğu gibi ilimizde de amatör spor dalları ile ilgilenen 3-5 kişinin gayretleri ile faaliyetler devam ediyor. İlginin yetersiz olmasının başlıca sebebi kulüp yöneticilerinin genelde futbolla ilgilenmeleri ve salon sporları konusunda yeterli donanıma ve bilgiye sahip olmamalarıdır. Organizasyonlarda sadece kupa törenlerine fotoğraf karelerinde bulunmak amacı ile gelen yöneticilerle maalesef bu kadar olabilmektedir.

Basketbola gönül veren yükü çeken takımı toplayan antrenmanı yaptıran yeri geldiğinde Antrenör, malzemeci, abi, sağlıkçı, psikolog ve daha sayamadığımız kadar fazla role giren basketbol emekçisi insanların gün geçtikçe sayısı azalmaktadır. Şimdi geçmişte yaşanan başarıları konuşarak basketbolun ileri gidemeyeceği herkesin kabul ettiği bir gerçektir. Nasıl daha iyiyi daha doğruyu bulabiliriz bunun hesabını yapmak zorundayız. Artık hiç kimse menfaat gözetmeden sadece gönüllülük esası ile bu kadar yükün altına girmiyor. Kulüplerimiz artık şunu kabul etmeli ve asıl görevleri olan sosyal sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye başlamalıdır. Özellikle müessese kulüpleri bu konuda gençlik kulüplerinden avantajlı durumdalar. Bir basketbol altyapısı oluşturmanın maliyeti futbolda sadece bir kategorinin lisanslarına harcanan miktar kadar olduğunu düşünecek olursak çok zahmetli ve yorucu bir çabanın içine girilmeden bir takım kurulabilir. Buradan tüm amatör spor kulüplerimizi sesimize kulak vermeye davet ediyoruz.

İlimizde aktif olarak basketbol faaliyetlerine katılan kulüpler Demirspor, Yolspor, Kongre İhtisas, Yavuz Selim İOSK, Gençlikspor, Aktifspor, Bezircispor kulüpleridir. Geçmişten gelen bir gelenekle Demirspor ve Yolspor kulüpleri basketbola yıllardır altyapılarda hizmet etmekteler. Demirspor Yılmaz GİDER, Yolspor Hakan AKAR, Gençlikspor Mehmet ÖZLÜ, Kongre İhtisas Spor kulübü Can ÖZER, Ahmet Turan MAVİ,  Yavuz Selim İOSK Erkan KONCA isimlerinin katkıları ve gayretleri ile yıllardır aralıksız liglerin değişmeyen takımları haline gelmişlerdir.

Okul - Kulüp işbirliğinin geliştirilmesi ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinin işin içine girmesi ile Basketbolumuz hakettiği noktaya kısa zamanda gelebilir. Basketbol İl temsilciliği tarafından gerekli girişimleri yapılan Antrenörlük kursunun planlanan şekilde yapılması ve geliştirilen projelerin uygulanması ile basketbolumuz kısa zamanda ayağa kalkarak üçyüzbin nüfuslu bir şehre yakışan noktaya gelecektir.

Bu hafta 3-7 Nisan tarihleri arasında ilimizde Genç Erkekler Bölge Şampiyonası oynanacaktır İlimizi Kongre İhtisas Spor kulübü temsil edeceği müsabakalara tüm basketbol severleri bu gün itibari ile 4 Eylül Kapalı Spor salonuna bekliyoruz.



Anahtar Kelimeler: 0