45 BİN OKUDU REZİL OLDUM

45 BİN OKUDU REZİL OLDUM

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümit Arklan?ın hakaret gerekçesiyle tarafımıza açtığı ceza davasında yargıdan gereken cevabı aldı. Arklan?ın vekili ise mahkemede yaptığı savunmasında söz konusu haberin internet ortamı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümit Arklan’ın hakaret gerekçesiyle tarafımıza açtığı ceza davasında yargıdan gereken cevabı aldı. Arklan’ın vekili ise mahkemede yaptığı savunmasında söz konusu haberin internet ortamında 45 bin kişi tarafından okunduğunu ve müvekkili Arklan’ın rencide olduğunu beyan etti. Ancak aksine konuyla ilgili haberlerimiz gazetemizin internet sitesinde 60 binin üzerinde okunmuştu. Tarafları dinleyen mahkeme gazetemiz lehine beraat kararı verdi. Arklan’ın temyiz hakkı bulunuyor…

Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanan bir olayı gazetemizde gündeme getirmiştik. Haberimizin muhatabı İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümit Arklan’da hakaret gerekçesiyle gazetemiz hakkında Ceza Davası açmıştı. Dava dün görülen duruşmada karara bağlandı ve Gazetemiz lehine beraat kararı verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Arklan, aynı tarihlerde hem kendi fakültesinde derse girmiş, hem de aynı gün ve saatte görevde yükselme sınavına girdiği tespit edilmişti. Bu gelişmenin ardından iki yerden de ayrı ayrı Doç. Dr. Arklan’ın hesabına ücret yatırılmıştı.

Gazetemiz Haber Merkez de konunun öğrenilmesinin ardından söz konusu olayı “C.Ü.’de İddianın Adı Sahtekârlık” başlığıyla kamuoyuna duyurmuştuk. Haberimizin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü konuyu doğrulayarak, bir hata yapıldığını ve yatırılan fazla ücretin iade alındığını belirten dekontu tarafımıza göndermişti.

Arklan ise bu haberin ardından hakaret gerekçesiyle tarafımıza ceza davası açmıştı. Müşteki vekili mahkeme de söz konusu haberin internet ortamında 45 bin okunduğunu ve Doç. Dr. Arklan’ın Sivas kamuoyunda rencide olduğunu beyan etti.

Aksine söz konusu konuyla ilgili haberler gazetemizin resmi internet sitesinde 60 binin üzerinde bir okunma oranına ulaşmıştı. O dönemde de gerek haberin muhatabı Doç. Dr. Arklan gerekse kamuoyundaki bir kesim gazetemizin haberde iftira attığını ve böyle bir olayın olmadığını iddia etmişlerdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz’ın tarafımıza gönderdiği evrakta haberde bahsi geçtiği üzere bir olayın yaşandığını ancak sehven hata yapıldığını ve bu hatanın telafi edildiğini belirtmişti.

Tarafları dinleyen Mahkeme, Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümit Arklan’ın şikâyetini yersiz bularak gazetemiz lehine beraat kararı verdi. Doç. Dr. Arklan’ın temyiz hakkı bulunuyor.