4+4+4 = DERT + DERT + DERT EĞİTİMLE GELECEK

4+4+4 = DERT + DERT + DERT EĞİTİMLE GELECEK

4+4+4 = DERT + DERT + DERT EĞİTİMLE GELECEK

Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, düzenlediği basın toplantısında 4+4+4 yeni eğitim sistemini eleştirerek, "Bu yıl uygulanacak 4+4+4 kanununu temel konularda doğru bulduğumuzu ama bazı bölümlerinde düzeltme bazı bölümlerinde de eksikliklerin giderilmesi gerektiğini anlattık" dedi.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, 4+4+4 kanunu desteklediklerini fakat endişelerin giderilmesi ve eksikliklerin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Karadağ, "Tedirgin edilen öğretmen ve öğrencileri gelecek yıllarda başarılarının iyice düşmesinden endişelenmekteyiz. Ulusal basına da yansıdığı gibi bazı okulların tadilatları zamanında tamamlanamamıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü`nün birlikte yönetmek yerine sadece emreden, tavırları okul idarecilerinin ve öğretmenlerin gayret ve çalışma iştiyakı yok etmektedir. Bu çağdışı yönetim anlayışı istişareye, birlikte yönetmeye, eğitimcilerin gayrete geçmesini engellemektedir. İlimizde 350 civarında öğrenci İmam Hatip Okulları`na istediği halde kayıt yaptıramamıştır." dedi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Karadağ şöyle devam etti:

?Evet, Türkiye?de eğitim sistemimiz her hükümete, hatta son on yılda olduğu gibi atana her bakana göre değişmiştir. Elbette ki eğitim sistemimiz çağı yakalamak için değişen bilgi ve durumları kapsaması için uygun zamanlarda, ihtiyaç oldukça değiştirilmeli. Ama bakan değişikliği ile sil baştan yeni değişiklikler vatandaşımızı bezdirmiş, bıktırmış, öğrencilerimizi olumsuz etkilemiştir. Oysa gelişmiş ülkelerde eğitim, sağlık, savunma, ekonomi uygulamaları siyasi parti uygulamaları değil devlet uygulamaları olmuştur. Bu yüzden de hızla kalkınmışlardır. Bu yıl uygulanacak olan 4+4+4 kanununu Türk Eğitim-Sen olarak temel konularda doğru bulduğumuzu ama bazı bölümlerinde düzeltme, bazı bölümlerde eksikliklerin giderilmesi gerektiğini her vesileyle anlattık. Yasa TBMM?de görüşülürken; Milletvekillerine eğitimci gözüyle yasanın eksikliklerini, düzeltilmesi gerekenleri anlatan mektuplar yazdık. Genel merkezimizin bu konularla ilgili TBMM eğitim komisyonuna sunumda bulundu. TBMM Grup Başkan Vekillerine fakslar çektik. Psikolog ve pedagoglardan, eğitim uzmanlarından oluşan AR-GE raporlarımızı bakanlıkla paylaştık. Her hafta basın açıklamalarıyla uyarılarda bulunduk, kamuoyu oluşturmaya çalıştık.?

Karadağ, bu olumsuzluklara rağmen Türk Eğitim Sen Sivas Şubesi olarak her zaman uyarılarını yapmaya ve çözüm önerileri sunmaya devam ettiklerini belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0